ilk gerçek uçuşum :)

ilk gerçek uçuşum :)

Ne diyelim Engin o zaman 14s Goblin 770 hayırlı olsun. Ben olsam kesinlikle böyle bir model toplamaz ve forumda yapılan paylaşımları ve yukarıdaki arkadaşların mesajlarını dikkate alırdım.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
ilk gerçek uçuşum :)

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
Ne diyelim Engin o zaman 14s Goblin 770 hayırlı olsun. Ben olsam kesinlikle böyle bir model toplamaz ve forumda yapılan paylaşımları ve yukarıdaki arkadaşların mesajlarını dikkate alırdım.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Kesinlikle size katılıyorum Mehmet Abi,
sonuçları yeni başlayan ve ilk defa model toplayacak birinin elinde çok vahim olabilir.
 
ilk gerçek uçuşum :)

yanlış anlaşıldımm , soyle dıyeyım belkıde eksık yazdım , oncelıkle kesınlıkle bılmedıgım ıcın soruyorum , ben bu modelın sadece kıtını aldım , 12 s ve 14 s arasındakı farkı zaten sordum 14 s hakkında ne dusunuyorsunuz dıyerek , yukarıdakı arkadaşların yazdıklarını dıkkate aldıgım ıcın 450 ıle pişecegım ve bu modelı 5 ay gıbı bır sureye yayarak cok yavas yavas toplayacagım , ama soracagım sey neden 770 degıl 700 ? ıkıncı sorum 14 s ve 12 s arasındakı fark tam olarak , yanı 14 s ve guclu bır 800 motoru ıle cok daha saglam ve aktıf ıs yapmaz mı ? , 3. ve son sorum 450 den 5 ay kullanıp 770 gecmek yanlışmı , illa bır ara 550 tarzı model mı kullanmalıyım ? eger oyleyse bır jr e6 da alabılırım kıt komple fıyatı 1800 tl ,

cevaplar ıcın sımdıdek cok tesekkurler arkadaşlar iyiki varsınız
 
ilk gerçek uçuşum :)

Yoğun ve disiplinli çalışma ile bi sıkıntı olacağını sanmıyorum. Zaten önünde 6 ay gibi bir süre var. Modelin büyük olması sadece maddi imkan meselesi. Zaten şu An günümüz teknolojileri sayesinde oto Kurtarma Sistemleri çok gelişti. En basiti bavarian 3sx olan bir modeli kırmak çok zor.

Konuda yorum yazan ustalar eminim burda Engin'in emniyetini düşünüyor. Haklılık payları da var. Burda engin é asıl büyük yük düşüyor. Eminim yazılanları ciddiye alacaktır.

Artık Son yıllarda 14 s çok kolay ulaşılabilir Setup oldu.

12s ile 14s arasında ortalama 200-300 $ bir fark oluyor. Piller nerdeyse 6s 5000 ile aynı fiyat 7s 4400 ler. O yüzden şu An en baştan Setup dizsem 14 s yapardım. Özellikle 770 için.
 
ilk gerçek uçuşum :)

Pillerin çok sayıda modele uyması isteniyor genel algı olarak. Yani 14s ten vazgeçti, küçültmek istedi, 7s setup da yaygın değil sanırım. Yani genelde 6S 4500-5000mah lipolar kullanılıyor 550 size civarı. En pahalı kalem lipo olduğundan böyle bir anlayış var.

Bu zaman zaman doğru, zaman zaman değil. Çok sık model değiştiren, imkanları da buna el veren modelciler tabii öyle istiyor ve bu aralık dışındaki lipoları çöp / ölü yatırım görüyor.

Daha az model değiştirenler ise hangi setupı kurarsa kursun uzun süre kullanmak durumunda olacağı için, çok da bir önemi yok. Liponun da servonun da... Ben mesela, protosumla mutluyum. Bunun servolarının mini olması, lipolarının 6s 2700mah olması hiç önemli değil benim için. Hatta ölü yatırımımı genişletmeyi, ilerleyen süreçte bir iki lipo daha almayı düşünüyorum :)

Engin de gönlünden nasıl geçiyorsa öyle toplasın %p Bir yerden sonrası zaten zevk meselesi... Yoksa goblin 700 ün veya goblin 570 in, onun isteklerine cevap veremeyecek makineler olduğunu düşünmüyorum. Dediğim gibi bir noktaya kadar ihtiyaç (walkera olmasın veya çok eski bir model olmasın), sonrası zevk ;)
 
ilk gerçek uçuşum :)

Rasim inanılmısın benim de aklımda bu sorular olduğu için hep 7s r uzak durdum. Yani aldığım pili sadece büyük modelde kullanmak başka modelde kullanmama durumu içimi karartıyordu.

Taki ilker abinin 14s projesine kadar. Benim de ilker abiye ilk sorun bu olmuştu. Abi Sinerji e5 i ne yapacaksın, 6s makina diye sorunca cevabı şu oldu. Motorum kde direc 7s é uyumlu ESC emde uyumlu sadece MOTOR pinyonunu değiştirerek bu işi halledicem diyince, benim kafa da ampul yandı.

Artık şu zamandan sonra ilk setupunu yapanlar 7s olarak toplamalarında hiç bir sıkıntı görmüyorum ben.

[emoji12] [emoji12] [emoji12]
 
ilk gerçek uçuşum :)

Arkadaşlar , castle'ın tüm LV (HV olmayan) escleride 8S e kadar destekliyor. Yani illa HV esc gerekli değil. Ancak ana pilden servo için akım alınacaksa BEC değiştirilmesi gerekebilir. Bunun dışında motorun 7S ile uyumlu olması gerekiyor. Şarj aletinin 7S şarj edeiblmesi gerekiyor. Sıkıntılar bunlar.

Pillere gelince 7S pilden daha yüksek voltajda aynı gücü üretebilmek için daha düşük amper çekilir. Yani daha yavaş boşalır. O yüden 4500 7S ile 5000 mah 6S aynı uçuş süresini veriyor. Fiyat olarak aynılar , ağırlık olarak çok yakınlar. Avantajı süstemin daha düşük ısıda çalışması. Ancak bu avantaj en çok sürekli yüksek akım çeken sistemlerin işine yarar. 3D uçuşlar sadece anlık yüksek akımlar çektiği için 14S çok gerekli değildir. 12S yeterlidir. Ancak speed uçacam deniyorsa 12S problem çıkarabilir. Goblin 770 için Erhanın kullandığı 12S sistemi güç olarak gayet yeterlidir. Onun makinasında dar boğaz pillerin C değeri oldu. Bu yüzden pilotaj gelişmiş ve makina zorlanabiliyorsa 60-65C gibi piller tavsiye ederim.

Sıfırdan başlayanlar için iki sistem arasında çok bir maliyet farkı yok. 480 KV motor ile 540 KV motor aynı fiyatta , ESC ve piller konusunu yukarıda anlatmıştım. Cellpro bazında bakarsak PL6 ile PL8 arasında 100 dolar fark var.
 
ilk gerçek uçuşum :)

okuduklarıma dayanarak 14 s eskıden korkulan ama sımdılerde cokta korkulmayan bır sıstem olmus fıyatlar konusundada dengeye oturmus , bende powerlap 8 var , pıl sarj etme sorunumda olmayacak , ara bır model yerıne dırek 770 kararı vermemdekı sebep yardım edecek cok arkads ve ucus sayımın fazla olması , mesela az once bu sogukta eksı derece 5 gundur ucamadıgım ıcın (malum dun dunya evıne gırdım ) sabah 8 pıl uctum , artık 8 pıllım var , gunde 3 sortı gıtsem 24 pıl ucabılırım en az haftada 3 gun dıye planlıyorum yagmur camur olmazsa, sabah alan turlarına basladım sımulasyondan hıc bı farkı yok rahat bır sekılde ılk alan turumu ciddi ruzgarlı bır havada bır asagı bır yukarı savrulan 450 ile rahatca attım ve cok keyıflendım :) , artık sıradanlaşmaya dogru gıdıyor sanırım , bu hafta da bır kac ucustan sonra bır vıdeo koyacagım allah nasıp ederse , bu sekılde aylarca calısıp 3d ve 3d hareketler dahıl bır seyler yapmaya basladıgımda 770 tamamlanmıs olacak ve yaza ayaga kaldırmayı planlıyorum .

ama bu fikir bazı arkdaşlara yanlış gelsede bazı arkadaşlar için dogru , ara model alıp almamakta cekıncede kaldım , ama 3d bavarion unıte , ve safe tusunu kullanmayı adet edındım zaten , bunları dusunup pılotajımı ılerletırsem neden olmasın sorusu gelıyor aklıma ,

toplayacagım ilk model olacagı ıcın mı sıkıntı cıkacagını dusunuyor arkadaşlar , mesela yukarıda bundan once yazdıgım msg a mehmet beyden cevap beklıyorum hala , yanlış bir şeyler yapmamak adına buraya aklımdan gecen tum soruları yazıyorum ...

sevgiler :saygilar:
 
ilk gerçek uçuşum :)

engin guzelsoy' Alıntı:
....., mesela yukarıda bundan once yazdıgım msg a mehmet beyden cevap beklıyorum hala , yanlış bir şeyler yapmamak adına buraya aklımdan gecen tum soruları yazıyorum ...
+/- bilerek ve isteyerek seçtikten sonra yanlış model diye bir şey yoktur. Yaptığımız şey hobi ve esas olan da keyif almak. Ben sadece bazı tespitlerinin yanlış olduğunu düşündüğüm için uyarmak istemiştim. Mesela 700 makinası sanki 3D çok uygun değil gibi bir ifade vardı. Aynı şekilde 770 modeli bu işin en top seviyesi gibi...

Özetle ben olsam 12 S konfigurasyonlu Goblin 700 alrdım ama sen 14S Goblin 770 alırsan yanlış mı yaparsın hayır. Fakat 12S Goblin 700 seçmeme sebebin performans ise o zaman yanlış. Inan 12S Goblin 700 limitlerini zorlayacak Türkiye'de benim bildiğim henüz bir pilot yok. Yok ben olmuşken büyük olsun, onu daha çok beğendim o yüzden 770 seçiyorum diyorsan o zama hiç sorun yok zaten :)

12S ile 14S arasındaki teknik detayları ve farkları zaten yukarıda arkadaşlarımız çok güzel bir şekilde ele aldılar :thumbup:
 
ilk gerçek uçuşum :)

cevaplar için çok teşekkürler arkadaşlar, bu hobıye ilk başladığmda amacım en büyük heli sınıfı olan 800 sınıfı bır helıyı havalandırmaktı o zaman bilgisizligim yuzunden dırek 800 sınıfı bır helıyle baslayacaktım ama araştırma ve desteklerınız sonucu dogru yolu bulup rasım kardeşimin forzasını almıştım , bu hobıde bana cok haz veren ıkı şey var 1. cok guclu motor ve pal seslerı ! gerçekten içimin urpermesını ıstıryorum , helıyı 1 km falan ılerı yukarı gondermek ıstıyorum, zaten dıkkat ettıysenız bunu dayanamayıp 450 ile yapıyorum , bulutların arasına sokup sonra guneşin içinden neresı onu arkası dıye belırleyıp gerı getırırken can cekısıyorum bununla ılgılı uyarıda aldım zaten forumdan :laugh: , ikincisi ise hard 3d yapmak , delıler gıbı hard 3d yapmak ıstıyorum v e yazın allah nasıp ederse denızın ustunde 770 ınvert bır sekılde pallerın yarattıgı ruzgar gucuyle denızı okşamak hayalım :rolleyes:
 
ilk gerçek uçuşum :)

Bu arada yukarıda eksik bilgilendirme olmuş , Erhanın 6S 7S mesajına cevaben yazmıştım. 14S için ESC fiyatları biraz yüksek oluyor. 160 castle ESC 14S desteklemiyor. YGE , scorpion , kontronic yada jeti kullanmak gerekiyor. Fiyat aralığı 350 ila 850 dolar arasında değişiyor bu esc'lerin. En uygun fiyatlı olan 14S esc hobbyking den YEP 180HV 200 dolar. Ancak büyük pahalı makinada bunu kullanmaya be cesaret edemem. ESC lerin yandığına çok şahit olduğum için ESC fobisi oluştu bende :)
 
ilk gerçek uçuşum :)

arkadaşlar bu gun mcpx parcalarım geldı , toparladık ve test ucusuna cıkardım ılk ucusuda cektım , sonuc benı şok etti ! alet ınanılmaz otesı kolay geldı her seyı denıyorum ustunde 4 taraf noıse kafamın ustunden gecırme alan turu falan , 8. pil sonunda kaza yapmak ıcın kastım resmen olmadı :lol: , morelim o kadar yerıne geldıki ,

bu arada sabah talıhsız bır olayı paylaşmak ve degerlı fıkırlerınızı almak ıstıyorum , sabah 450 ıle ucarken , 5. yenı bir pıl almıştım , daha 3:40 dk sure bıtmeden elektırık ecs tarafından kesıldı ve yavas yavas ındırebıldım bunun nedenı nedır ? dıger pıller aynı sekılde daha uzun gıderken yenı bu pıller neden bu sekıl yaptı ? bu bunlarla ıkıncı ucusum ılk ucusumda sıkıntı yoktu ama bu ucusta boyle oldu ...

pıllerı ucarken dısarıda bekletıyorum cantanın ıcınde acık sekılde 30 dk cıvarı bekledıler bununla alakalı olabılırmı ? malum hava soguk..

buyrun mcpx havaya ilk kaldırma vıdeoları ıkıncı vıdeo ozellıkle cekım bıraz kotu , eşim cekım yaparken malesef guclu gunes yuzunden (bu bazı arkadaşlara kufur gıbı gelıyor olabılır hava bu gun tek kelıme harıkaydı , ozellıkle rasıme :lollol: ) tam helıyı cekememiş ama bırıncı biraz daha ıyı bu ıkı vıdeoda bu gun ılk test ucus vıdeom , 450 pılotajımı gelıstırdıgı ıcın vıdeolara yansıdıgını dusunuyorum ...

video :1
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

video: 2
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

:saygilar:
 
ilk gerçek uçuşum :)

Mesaj yeni acilan konuya tasinmistir

 
ilk gerçek uçuşum :)

Engin cogu yerde kar ve soguk varken bu gunesli video nispet yapar gibi iyi geldi , Tesekkur ederiz lollol: :lol:

Bakiyorum ucuslar son gaz devam, Harikasin valla ne diyeyim :bravo: :thumbup:
 
ilk gerçek uçuşum :)

Bizim buralarda değişen bir şey yok... Tencere tava, aynı hava... ;D

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol