Wing Tiger EP vs Black Horse Excel 2000 GP

Can Sismaneli

Çalışkan Uye
Katılım
7 Ocak 2015
Mesajlar
467
Tepkime puanı
496
Yaş
33
İlgi Alanı
Hepsi
Herkese merhaba,

Uzun yıllardır modelciliğe olan ilgim, sonunda hayalim olan RC modellere geçiş sürecinde ve ilk olacak modelimin heyecanını yaşıyorum. :)

Bu güne kadar, tüm tecrübeli modelciler tarafından, eğitim için kabul gören "Wing Tiger" modelini almayı düşünüyordum, ancak forumda Arda Bey'in sahibi olduğu "Black Horse Excel 2000" 'i görünce "Neden olmasın?" dedim.

Elektrik motorlu ve yakıt motorlu modeller için başlangıç düzeyinde yeterli teorik bilgiye sahip olduğumu düşünüyorum ve naçizane el becerime de güveniyorum. Aslında modelcilikte hoşuma gidende, inşa ve tamir gibi süreçler ama şuanda bu iki model için fazlasıyla tereddüt yaşıyorum.

Olası bir kırımda, "Wing Tiger" 'ın daha kolay uçuşa hazır hale getirilmesi, daha düşük maliyetlere sahip olması ama yakıtlı "Black Horse Excel" 'in de bana katacağı modelcilik ve pilotaj tecrübesi beni ikileme düşürdü.

Yakıtlı modeller, bende her zaman daha ağır basıyor olsada, olası bir olumsuz durumda ya da kırımda, işin içinden çıkamamakta korkutuyor. :embarras:

Bu sebeple karar verme sürecimde, konu hakkında tavsiyesi olan tüm tecrübeli ağabeylerime ve kardeşlerime ihtiyaç duyuyorum, vakit ayırdığınız için ve değerli yorumlarınız için teşekkürü borç bilirim. :saygilar:

Can Şişmaneli
 
Wing Tiger EP vs Black Horse Excel 2000 GP

Sıfırdan nitro ile başladığında etrafında yardımcı olabilecek nitro motordan anlayan varsa sorun yok gayet güzel başa çıkabilirsin.

Elektrikli modeller başlangıçta motor problemi çıkarmayacağı için tavsiye edilir tercih edilir.
 
Wing Tiger EP vs Black Horse Excel 2000 GP

Demek istediğinizi gayet iyi anladım Celalettin abi, teşekkür ederim.

Eskişehir' de ikamet ediyorum ve burada bir çok modelci abimiz olduğunu biliyorum ancak havalar sebebiyle henüz buluşmalarına katılıp tanışma fırsatım olmadı. :)
 
Wing Tiger EP vs Black Horse Excel 2000 GP

Zaten bu hobiyi ileri götürmek istiyorsan EP bir yerden sonra yetmeyecek illa ki glow ya da gas motora geçeceksin glow ile başlamak bence daha mantıklı neden dersen ben elektrikli ile başladım en baba uçuşum 6 dakika sürüyor pil bitiyor glow da en azından 12-13 dk uçarsın.Bu da iniş kalkış çalışmalarında epey bir avantaj demek.

Sadece 3D çalışmak için arkadaşların aldığı epo lar var onların yeri ayrı o da insanı strese sokmadam simülatör kıvamında çalışmalarını sağlıyor.
 
Wing Tiger EP vs Black Horse Excel 2000 GP

Aslında bende tam olarak bundan dolayı tedirginim, çünkü ilk uçuşumda yaşayacağım stres ve heyecan, balsa glow bir modelde daha üst düzeyde olacak :laugh:

Şaka bir yana tavsiyenizi çok iyi anladım, çok teşekkür ederim yorumlarınız için.
 
Wing Tiger EP vs Black Horse Excel 2000 GP

Her ne kadar helici de olsam, zamaninda ucakcilarla cok vakit gecirmisligim var. O yuzden nacizane ben de fikrimi paylasayim.

Celalletin abimize birebir katiliyorum. Eskisekirde olman buyuk bir avantaj. Bu avantaji kullanarak, bolca simulatir calismasi ve yaninda bilen modelciler ile ben olsam direkt Excel 2000 alirdim. Evet daha stressli olacak ama bence cok daha kisa surede Cok daha fazla fayda saglayacaktir.
 
Wing Tiger EP vs Black Horse Excel 2000 GP

Değerli yorumunuz için teşekkür ederim Mehmet abi. Celalettin abi ve sizin de sayenizde daha net düşünmeye başladım.

Peki, forumda Arda bey'in sahip olduğu Excel 2000 için ne düşünüyorsunuz? Kendisi rtf olarak satıyor, gerek kumanda, gerekse diğer elektronikler açısından, benim için uygun mudur? Yoksa modeli baştan kendim toplamam, kendimi geliştirebilmem ve öğrenebilmem için daha mı uygun olacaktır?

https://www.rckolik.com/satilik-black-horse-excel-2000-nitro-rtf-t5279.0.html

Benim takip ettiğim kadarıyla Arda bey tarafından gayet güzel ve özenle toplanmış bir model gibi görünüyor, sizlerin de fikirlerinizi duyabilmeyi çok isterim.
 
Wing Tiger EP vs Black Horse Excel 2000 GP

Arda da model başlangıç için seçilebilecek en güzel glow model diyebilirim.Fiyatta anlaşırsanız kafanıza yatarsa tavsiye ederim.Ekipman yeterli.

Birde şunu söylelyeyim trainer ile çoook uzun zaman uçacağını hesaplama yeterli sim altyapın varsa kısa sürede acemiliğini atıp tatminsizlik yaşamaya başlarsın.O nedenle Uçağın kabuk kısmına vereceğin para ne kadar az olursa o kadar iyi diğer motor olsun servo olsun saha ekipmanları olsun başka modelde kullanabileceğin ekipmanlar.Hesabını buna göre yaparsan daha isabetli olur.Bir sonraki aşaman zaten alttan kanat bir trainer cinsi olacaktır üzerindeki elektronik ve motor yeterli ise aradığın model bu bence.

Şimdi ilanı detaylı inceledim bir sonraki önereceğim model de resimdeki excel 2000 ile gelen bütün ekipmanı bununla kullanabiliyorsun.

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Wing Tiger EP vs Black Horse Excel 2000 GP

Celalettin hocam, kafamdaki tüm soruları tahmin edip, bir mesajla hepsine cevap verdiniz, bu sebeple çok çok teşekkür ederim :saygilar:

Söylediklerinizi kesinlikle dikkate alıp, kararımı vereceğim. :)
 
Wing Tiger EP vs Black Horse Excel 2000 GP

Tavsiyeleriniz doğrultusunda, benim de oldukça aklıma yatan, Arda Bey'in Excel 2000'i için anlaştık. :) Şuan Kocaeli 'de olduğum için, önümüzdeki hafta kendisinden elden teslim alacağım.

Umuyorum ki, Eskişehir'deki modelci hocalarımız yardım eder ve altından kalkabileceğim bir model olur. İlk uçuşumu ve bundan sonra ki tüm çalışmalarımı sizlerle paylaşabilmek için sabırsızlanıyorum.

Forumda RC Uçak başlığı ve Glow motorlar hakkında, okumadığım konu, mesaj kalmadı neredeyse ama hala bilgiye çok açım :laugh: Bu nedenle, ilerleyen süreçlerde de her türlü tavsiyenizi duyabilmek beni çok mutlu edecektir.

Celalettin ve Mehmet hocama, tavsiyelerinden dolayı en içten dileklerimle, teşekkür ediyorum. :saygilar:
 
Wing Tiger EP vs Black Horse Excel 2000 GP

Can Şişmaneli' Alıntı:
....Celalettin ve Mehmet hocama, tavsiyelerinden dolayı en içten dileklerimle, teşekkür ediyorum. :saygilar:
Hayırlı olsun Can :thumbup: Bence çok doğru bir karar verdin ;)
 
Wing Tiger EP vs Black Horse Excel 2000 GP

Sağolun Mehmet abi, sayenizde ben de doğru bir karar verdiğime inanıyorum :saygilar:

Hele ki 6-7 yıldır, "Bir kere olsun, tam olsun" mantığıyla beklerken, Excel 2000'in hem şimdi hem de gelecek için güzel bir yatırım olduğu kanaatindeyim.

Bir de şu var ki; metanol, hint yağı ve balsa kokusu bir başka :laugh:
 
Wing Tiger EP vs Black Horse Excel 2000 GP

Tekrar merhaba,

Arda Bey'den alacağım Excel 2000 için "4.8V 2000Mah NiMh" alıcı pilini şarj edebilecek bir şarj aleti arıyordum ancak beni kısa vadede kurtaracak hesaplı bir ürüne rastlayamadım.

Bulduğum bir ürün hakkında sizlere danışmak istedim. Ürün hakkında fikirlerinizi öğrenmeyi ve varsa diğer alternatiflerinizi duymayı çok isterim. :saygilar:

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Wing Tiger EP vs Black Horse Excel 2000 GP

Can bu cihazi kullanan olmadigi icin bir sey soylememiz zor ne yazik ki. Yerinde olsam biraz daha verip en azindan asagidaki urunu alirdim. Bir ucakci olarak bu sarj cihazi isini uzun bir sure gayet basarili bir sekilde gorecektir. Hem ileride lipo sarj ihtiyacini da karsilar ;)

 
Wing Tiger EP vs Black Horse Excel 2000 GP

Anladım Mehmet abi, dediğinizde haklısınız, bir kere olsun tam olsun öyleyse, zaten elimde güç kaynağı da mevcut, sizin konunuzdan faydalanarak hallederim o konuyu da.

Yinede finansal durumlarımı bir gözden geçirmemde fayda var :laugh:

Çok teşekkür ederim tavsiyeniz için. :saygilar: