Yerli Üretim LİPO

Cem BAYAR

Yeni Uye
Katılım
18 May 2016
Mesajlar
8
Tepkime puanı
11
Yaş
34
Konum
Trabzon
Web sitesi
www.sungursavunma.com
İlgi Alanı
Multikopter
Herkese Merhabalar,

Konuya direk gireceğim lütfen mazur görün :) Allah nasip ederse yerli üretim lipo işine gireceğiz yalnız bu konuda sizin gibi değerli üstadların görüşünü almak isterim. Bizim şuanda ürettiğimi 4S 6000 mah 25c ve 4S 8000mah 25 c olmak üzere 2 model var. Bunların şuan sertifikasyon süreçleri devam ediyor. Ayrıca malum bende bir küçük çaplı hobici olrak en büyük sıkıntının lipoların garantilerinin olmaması olduğunu biliyorum. Şirket politikamızda her kullanıcımızın memnuniyeti bizim için çok önemli olacak. dolayısıyla biz lipolarımıza garanti ve teknik destek sunacağız. bunun haricinde kişiye özel lipolar, özel üretim lipolarda sunmayı planlamaktayız.Ürettiğimiz lipolar piyasa fiyatının yaklaşık yarısı kadar olacak ki buda en büyük avantajlardan biridir bizim için. Fakat hobicilerden uzak kalıp bu işten bir haber olmak istemiyoruz. Sizden ricam en çok kullandığınız lipolar ve yaşadığınız sorunlar nelerdir paylaşırsanız çok sevinirim.
 
Yerli Üretim LİPO

İlginç bir girişim. Umarım başarılı olursunuz...

Benim LiPo'larda en sevmediğim sorun olmadık yerde (tüm önlemlere rağmen) şişmeleri.
Bir de patlama / yanma riski her zaman rahatsız ediyor.

Siz üretimi sıfırdan mı yapacaksınız yoksa hazır hücreler kullanarak bir üretim mi yapıyorsunuz?
 
Yerli Üretim LİPO

Başarılar diliyorum,ve bu girişimci ruhunuzu da takdir etmemek imkansız. :saygilar:
Hobicilerin en büyük sorunu zaten liponun saklama süresi ile kargo sıkıntısı.İstenilen kalite model üzerinde ister istemez belli ediyor,üzerinde yazdığı değerlere ulaşabilen her lipo bizlere uyar,yerli olursa da tadından yenmez,lakin bu yatırım sadece hobi yapanlara yönelik olursa,iyice hesap yapılmasını şiddetle tavsiye ederim.
İsteğe göre lipo,ucuz olması gibi seçeneklerde ,tahminleri aşan bir lüx bizler için.Konu hakkındaki gelişmeleri merakla takip edeceğim.Kolay gelsin :RCKolik:
 
Yerli Üretim LİPO

Umarım fikriniz başarılı olur ve bizlerde yerli üretim lipo ları kullanmaya başlarız. İhtiyacımız olan bir ürün hemde fazlasıyla, gün geçtikçe ulaşılması daha zor oluyor açıkçası bizler için. Kalite standartlarına uygun üretim olduktan sonra yatırım karşılığını bulacaktır eminim. Takipteyim :saygilar:
 
Yerli Üretim LİPO

Cem bey girişiminizden dolayı tebrik ederim.Biliyorsunuz lipo bataryaların kargodaki yaşanan probleminden dolayı maliyeti artıyor.Uygun fiyatlı,standartlara uygun, hafif ve performanslı olması tüm modelcilerin ortak talebi olacaktır diye düşünüyorum.Elinizde prototip bulunuyor mu acaba? Ümit ediyorum başarılı olursunuz. :)
 
Yerli Üretim LİPO

Fiyat yurt dışı ayarında olursa ve üzerinde yazan değerleri karşılarsa, ürünlerin tutulacağını düşünüyorum. Sonuçta Türkiye'de aynı fiyat ve aynı kalite varken kimse yurt dışından alıp 20-30 gün beklemez
Mini quadcopterciler olarak özellikle 4s 1300-1500 mah 75c-95c gibi yüksek akım veren lipolara ihtiyaç duyuyoruz. Bu yöndede çalışmalar olursa çok güzel olur.
 
Yerli Üretim LİPO

İlk etapta hazir hücreler kullanacagiz fakat hicbir sekilde kalitedennodun vermeyecegiz. Yerli bir kac firmayla gorusmelerimiz var hucre uretimi konusunda ins. Anlasabilirsek yakin zamanda hucrelerde yerli olacak. Bunun haricinde 1 yildir denedigimiz 5 farkli lipomuz var. Bu is alelade girilecek bir is degildir. Emin olun trabzonda uyguladigimiz testleri gorsenoz kalp krizi gecirirsiniz. Alevlenme testi patlama darbe yuksek akim kisa devre sivi temasi gibi testler uyguladik hepsinde sonuc cok guzel herhangibir tehlikeli durum olmadi. Yakin zamanda urunlerin ce belgesini aldigimizda piyasaya surecegiz ins.
 
Yerli Üretim LİPO

CEM BAYAR' Alıntı:
İlk etapta hazir hücreler kullanacagiz fakat hicbir sekilde kalitedennodun vermeyecegiz. Yerli bir kac firmayla gorusmelerimiz var hucre uretimi konusunda ins. Anlasabilirsek yakin zamanda hucrelerde yerli olacak. Bunun haricinde 1 yildir denedigimiz 5 farkli lipomuz var. Bu is alelade girilecek bir is degildir. Emin olun trabzonda uyguladigimiz testleri gorsenoz kalp krizi gecirirsiniz. Alevlenme testi patlama darbe yuksek akim kisa devre sivi temasi gibi testler uyguladik hepsinde sonuc cok guzel herhangibir tehlikeli durum olmadi. Yakin zamanda urunlerin ce belgesini aldigimizda piyasaya surecegiz ins.

Cem Bey girişiminiz hayırlı olsun. Ben helici, arabacı ve droncu değilim o yüzden sadece uçaklar için öneride bulunabilirim. İlk yazınızda başlangıç olarak 25C kapasitesinde üretim yapacağınızı ifade etmişsiniz. Özellikle elektrikti akrobasi uçakları için pillerinizdeki C değerinin sabit rakam yerine 25-50C, 30-60C, 60-130 gibi anlık kapasitenin artırılabileceği şekilde esnek olmasında yarar var. Sanırım helikopter kullanan arkadaşlarım da aynı fikirdedir. Sabir C değerindeki pillerin genellikle planör tarzı uçaklarda tercih edileceğini tahmin ediyorum. Bunun yanı sıra, 1C değerindeki 2S ve 3S lipolar ebatları küçük ve 1500-3000 mah aralığında olmak kaydıyla özellikle kumandalar için talep görebilir. 2S lipolar 1000mah'a kadar JST konnektörlü, sonrasında T konnektörlü, 3S lipolar genellikle 1800 mah'a kadar "T", daha büyük değerlerde XT60 konnektörlü, 4 S lipolar ise kapasite ve akım değerine göre XT60 yada banana konnektörlü oluyorlar. Daha önce satın aldığım GENS pillerin bir kısmının uçları boştu. Kullanıcı kendi ucunu kendisi lehimliyordu. Bu da bir seçenek olabilir tabi.
En çok kullanılan lipolar:
2S için 350,500,600 mah (küçük indoor uçaklar için) 1300-1800mah yakıtlı ve UBEC'li uçaklar için (C değeri sabit örneğin 25C olabilir. )
3S için 1300,1500,1800,2200 (elektrikli uçaklar için) Ayrıca, "C" değerleri esnek olmalı
4S için 1450-1650, 2000, 3000,4000, 5000 mah Aynı şekilde C değeri esnek olmalı
5S ve 6S için bir fikrim yok.
Önerebileceğim diğer bir konu ise kullanıcının en uzun süre faydalanacağı şekilde pil kutusuna açıklayıcı bilgiler koymanızdır. Örneğin rodaj konusu pek çok yerde geçer ama benim bildiğim Gens hariç diğer marka lipoların pek çoğunda rodajın nasıl yapılacağı pek yazmaz. Rodajla birlikte muhafaza şekli için de net ve anlaşılır önerileriniz olmalıdır. Tabi bu da bir maliyet ama başlangıçta sitenizde konu ile ilgili açıklayıcı bilgiler verebilirsiniz. Şimdiden başarılar dilerim.
 
Yerli Üretim LİPO

Bir Trabzonlu olarak heyecanlandım. Trabzon benim açımdan, kuruluşu benim çocukluk yıllarıma rastlayan katgüt (ameliyat ipliği) fabrikası (Doğsan) ile çok çok önemlidir. Çünkü Türkiye'de asla olmaz denilen bir şeyin ilki başarılmıştır. Doğsan bugün halen uluslar arası kalite standardında ameliyat iplikleri üretmektedir. Bence ülkenin yüz akı firmalardan biridir. Eğer başarılı olursanız (ki bilinçli ve çazimli bir şekilde ilerledikten sonra başarılı olunmaması mümkün değil) benim ikinci gurur kaynağım olmaya adaysınız.
 
Yerli Üretim LİPO

Umarım herşey yolunda gider, test sonuçlarını merakla bekliyoruz. %p

Lipo piller piyasada hangi sektörlerden ne derece talep görüyor bilemiyorum. Bildiğim kısmı olan modelcilikle alakalı kısmında ise Türkiye iç talebi düşünüldüğünde sürüm düşük olacağından çinle rekabet bence pek mümkün olmayacaktır. :rolleyes: Özellikle de hücreler ithal edilecekse ekonomik olabilmek çok daha zor olur diye düşünüyorum. Hücre ithalatını yaparken bizim katlandığımız kargo masrafları ve vergileri mecburen fiyatlarınıza yansıttığınızda ne kadar karlı bir iş olacaktır hiç emin değilim. :-\ Eğer bu iş modelcilik sektörü hedeflenerek yapılıyorsa kesinikle global ölçekte düşünülmeli ve hücreler mutlaka yerli üretilebiliyor olmalıdır fikrimce. Ancak o zaman bir iş yerini çevirebilecek finansal hacme ulaşabilir. Muhtemelen bunlar sizlerinde öngördüğü hususlardı, ben biraz gevezelik yapmış oldum. :laugh:

İşin teknik boyutuna gelecek olursak misal helikopter modelciliği için lipo pil piyasasından pay almak istiyor olsam gece gündüz nasıl 6S ( 22,2 Volt ), 5000 mah, 50 C lipo pil üretebilirim diye uğraşırdım. Neden bu pil diye soracak olursanız onu anlatmam birazcık zaman alır, dilerseniz detaylara da girebilirim elbette. ;) Özünde tercihimin sebebi heli modelciliği açısından şuanki ihtiyaç ve talepler elbette.

Sizin yerinizde olsam her branştan (heli, uçak, quad, multi-kopter, araba, tekne...) en çok talep gören pilleri tespit etmeye çalışır ve bunları en seri ve kaliteli bir şekilde nasıl üretebilirim diye uğraş verirdim.

Yolunuz açık olsun. :saygilar:
 
Yerli Üretim LİPO

Madem Trabzon'da üretim olacak inşallah, eğer heli camiasına giriş yapmak isterseniz hem teknik detay hem de test pilotu olarak Ordu'lu Doğukan kardeşimizden yardım alabilirsiniz.

Kendisi gerçekten iyi bir harf 3D pilotudur. Malum ortalama ve anlık pik akım değerleri konusunda en acımasız model helidir. Sizin yaptığınız testler harici uçucu bir pilot tarafından da onay alırsa, İnsanlar daha bir güven ile pillerinizi talep edeceklerdir.

Şimdiden kolay gelsin ve yolunuz açık olsun %p
 
Yerli Üretim LİPO

Oncelikle hayirli olsun :) Ulkemizde isletilebilir seviyede lityum yok diye biliyorum. Yine disa bagli olarak maliyet acisindan sizi biraz zorlayabilir saniyorum.

Benim pilde aradigim en onemli ozellikler hucrelerin sarj ve desarj kapasiteleri, ic direnc degerlerinin birbirine maksimum duzeyde yakinligi ve pil paketlerinin belli bir standarti her zaman tutturabilmesidir.

İyi marka ve kotu marka arasindaki -bence- en onemli fark, iyi markanin pillerinin her birinin belli bir srandarti yakalamasidir. Yoksa cin uretimi pillerin cok iyi olanlari da olabiliyor, ama ayni pillerin cok kotu olanlari da oluyor. Pil yatirimi yaparken isimi sansa birakmak istemiyorum. Hucreleri birlestirirken birbiriyle maksimum seviyede eslesen hucreler kullanilir ve buna gore siniflandirilirsa iyi pil olarak anilmasinda hicbir engel yok bence :)
 
Yerli Üretim LİPO

Her zaman yerli üretimi destekleyen biri olarak tabi ki yapılması ve test aşamasında yer almak isterim.
Az çok farkındasınızdır.
Mini quadlar şuan dünya çapında büyük revaçta. Yarışmalar, organizasyonlar, buluşmalar Dünyanın her yerinde deli gibi yapılıyor. Ülkemizde de en az aktif olarak uçan 100 pilot var. ve her birimizde 5-10 arası pil var. Günden güne bu sayı artıyor.
Bu sıralar pilleri getirtmek dert. Kargolar almıyor maliyetleri yüksek vsvs. Eğer başarılı olunursa fiyatlar da yurtdışı seviyesinde olursa ben size yüzlerce pilin satılacağını garanti edebilirim. Yurtdışı satış kanalları konusunda da destek verebilirim.
4s 1300-1500mah 65-100c arası piller şuan revaçta.
Kolay gelsin :saygilar:
 
Yerli Üretim LİPO

Bence oldukça mantıklı bi girişim sizi tebrik ederim, lipo piller modelcilerin ortak noktası satış konusunda eğer dediğiniz gibi, yüksek kalite ve yarı fiyat hedefini yakalarsanız eminim hiç sorun yaşanmayacaktır. Takip e aldım konuyu [emoji106]