10 Kasım 193∞ - Unutmadık, Unutturmayacağız

Katılım
25 Eyl 2020
Mesajlar
78
Tepkime puanı
220
Yaş
32
Konum
İstanbul
İlgi Alanı
Heli
Hiç görmediğimiz, sesini duymadığımız, göz göze gelmediğimiz bir insanı bu kadar özlüyoruz, Ve sadece ruhu bile tüm milletimizi birleştirmeye yetiyor. O bir vizyondu, Dünya'nın en büyük lideri, bir fikir adamı, tartışmasız en cesur insanı...
Bugün, yarın ve sonsuza dek ışığın hiç sönmeyecek.
Aslında o ölmedi, ölmeyecek. İlelebet onun aydınlattığı yoldan yürüyeceğiz. Unutmayacağız, unutturmayacağız.
Sonsuz sevgi, saygı ve minnetle

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Ey Türk gençliği! Birinci vazifen; Türk istiklalini, Türk cumhuriyetini, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir.

Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek dâhilî ve haricî bedhahların olacaktır. Bir gün, istiklal ve cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şeraitini düşünmeyeceksin. Bu imkân ve şerait, çok namüsait bir mahiyette tezahür edebilir. İstiklal ve cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zapt edilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şeraitten daha elim ve daha vahim olmak üzere, memleketin dâhilinde iktidara sahip olanlar, gaflet ve dalalet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri, şahsi menfaatlerini müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakruzaruret içinde harap ve bitap düşmüş olabilir.

Ey Türk istikbalinin evladı! İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi vazifen, Türk istiklal ve cumhuriyetini kurtarmaktır. Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur.

Mustafa Kemal Atatürk
 
Halen O'nun dengi bir insan göremedi insanlık tarihi. Sadece bizde değil tüm dünyada durum böyle... Memletin aklıyla oynamaya çalışan ajanlar, ve onların içimizdeki kahrolası uşakları bir yüzyıl uğraştı, uğraşıyor
Her yıl daha çok özlenen...
Her yıl kıymeti daha bir ortaya çıkan...
Keşke böyle bir şans verilse bana, binlerce kere ömrümü versem O'na ! Sadece bizi değil; tüm insalığı kurtarsa:embarras:
Işıklar içinde uyu, rahat uyu...
İşler ne kadar kötüye giderse gitsin, biz buradayız!??????