Hakkımızda



BİZ KİMİZ ?

Bu hobiye bağımlılık düzeyinde gönül vermiş modelciler tarafından kurulan forumumuz, 04.10.12 tarihinde yayın hayatına başlamıştır.

Kısa sürede tüm üyelerimizin özverili çalışmaları ve paylaşımları ile Türkiye'deki en kapsamlı RC Hobi forumu haline gelmiştir.

Misyonumuz: Ülkemizde radyo kontrollu modelcilik hobisinin daha genis katılımlı, daha paylaşımcı ve sürdürülebilir olmasına katkı sağlamaktır.



TEMEL PRENSİBİMİZ :

Destek olmadan öğrenilmesi ve paylaşım olmadan keyif alınması çok zor olan hobimizin bu imkanlara yakın çevrelerinde sahip olamayan modelciler tarafından da sürdürülebilir olmasını sağlamak.

Fiziki sınırlarımızdan kurtularak birbirimizle yardımlaşmak, paylaşmak ve hobimizin keyfine sonuna kadar varabilmek. Kısacası sanal ortamdan faydalanarak gerçek modelcilerle sosyalleşmek ve bir aile olmak.

Bunun en güzel göstergesi forum ortamında takma isimler (nickname) yerine gerçek isimlerimizi kullanıyor olmamızdır. Üyelerimizin her biri bu platformda kendi kimlikleriyle yer alırlar ve bu ailenin bir bireyi haline gelirler. Sanki sanal alemde değil yüz yüze tanışmış insanlar gibi iletişim kurar ve buluşmalar gibi uygun koşullar sağlandığında birlikte kaliteli vakit geçirirler. Bu sebeple forumumuz sadece teknik bilgilerin paylaşıldığı bir platformdan çok öteye geçmektedir.

Ayrıca forumumuz bu hobiye yeni başlamak isteyen ve bu süreçte hepimizin geçmişte yaşadığı zorluklarla karşılaşmış ve karşılaşacak olan modelciler için özel olarak dizayn edilmiştir. Tüm üyelerimizin desteğiyle hiçbir parasal karşılığı olmayan yüzlerce konu ve video hazırlanmış ve modelcilerin hizmetine ücretsiz olarak sunulmuştur. Kolay erişilebilmesi için büyük bir emek ve zaman harcanarak bir benzeri daha görülemeyecek şekilde "Kaynak/Indeks Konu" yapısı kurulmuştur. (TIKLAYINIZ)

Amacımız bu yapıyı korumak ve geliştirmek, temel prensibimiz ise "Balık servis etmek değil, isteyene balık tutmasını öğretmektir".

Forumumuzda sanal alem için fazla görülebilecek kurallar, bazı kısıtlar olduğunu düşünebilirsiniz. Tüm bunlar yukarıda kısaca paylaştığımız prensiplerimize ulaşmak için gereklidir.

Eğer siz de bizimle aynı fikirde iseniz, RCKOLIK ailesine yeniden hoş geldiniz.



Ekim 2012

Forumumuz 04.10.2012 tarihinde "Komuk" (Kocaeli Model Uçak Kulubü) olarak yayın hayatına başladı. TIKLAYINIZ

Ocak 2013

Kaynak konulara kolay erişilebilmesi için büyük bir emek ve zaman harcanarak DÜNYADA bir benzeri daha olmayan "Kaynak/Indeks Konu" yapısı kuruldu. (TIKLAYINIZ)

Mart 2013

Forum ismimiz, 08.03.2013 tarihinde ülkemizde her türlü uzaktan kumandalı model ile uğraşan ve bu hobiye gönül vermiş kişileri de kapsayacak şekilde "RCKolik" olarak değişti.TIKLAYINIZ

2015

Türkiye'de ILK defa düzenli şehirlerarası RC buluşmaları başladı.TIKLAYINIZ

Şubat 2018

Forum platformu 24.02.2021 tarihinde SMF'den Xenforo'ya taşındı.TIKLAYINIZ

Ekim 2018

Türkiye'de gerçekleştirilen ILK ve TEK THSF F3N yarışması organize edildi.TIKLAYINIZ