18 pervaneli helikopter

Cihan kul

Yeni Uye
Katılım
13 Eyl 2013
Mesajlar
38
Tepkime puanı
0
İlgi Alanı
Hepsi
ilk uçuşunu radyo kontrollü kumanda ile yapılmış. çevre dostu bir helikopter. :) haber alıntıdır.

"İlk bakışta benzerlerini daha önce çok sayıda gördüğümüz çok pervaneli (Quadcopters) insansız hava araçlarına benzeyen ancak iki kişiyi taşıyabilecek kadar büyük bir gövde ile hazırlanan 18 pervaneli helikopter modeli Volocopter VC200, ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi.

Üzerinde yer alan 18 farklı motora elektrik ile güç vermesiyle üretici E-volo tarafından dünyanın ilk yeşil (Hava kirliliği yaratmıyor) helikopteri olarak lanse edilen Volocopter VC200, çeşitli güvenlik testleri sonucunda 17 Kasım tarihinde Almanya merkezli olarak ilk kez kapalı bir ortamda havalandı ve çeşitli basit manevralar gerçekleştirdi. Geliştirme çalışmaları devam ettiği için son sürümüne henüz ulaşmayan hava aracı, belirtildiği üzere ileride saatte 100 km hıza ve 6,500 ft yüksekliğe çıkabilecek. Havada kalabilmek için gereken enerjiyi her motor bünyesinde bulunan üç bataryalardan alan ve güvenlik amaçlı olarak ekstra iki batarya daha taşıyan VC200, üzerinde yer alan özel sensörler ve "fly-by-wire" isimli uçuş kontrol sistemi sayesinde rahatlıkla kontrol edilebiliyor, zorlu eğitimlere ihiyaç duymuyor. Üretilirken karbon fiber malzemelerden yararlanılan hava aracı, bu sayede hem sağlamlık hem de hafiflik noktasında başarılı bir yapı ortaya koyabiliyor.

Volocopter VC200'ün iç mekanda yaptığı ilk test uçuşunu (Radyo kontrolüyle insansız olarak) aşağıda izleyebilirsiniz."
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
18 motor olayını anlamadım, çok fazla bence :eek: Vardır herhalde bir sebebi...
 
18 pervaneli helikopter

Türker Akgün' Alıntı:
18 motor olayını anlamadım, çok fazla bence :eek: Vardır herhalde bir sebebi...
İlk kablolara baktım 8 awg gibi duruyorlar sonra dedim nasıl dayanıyor motorlara dikkat ettim bizim brushless quad motorlarından çokta büyük değiller aslında bu yüzden fazla motor ama az enerji kullanmayı tercih etmişler sanırım.
 
18 pervaneli helikopter

Oncelikle degisik bir dizayn olmus :rolleyes: Fakat rengi, ismi gercekten cok guzel %p Bir de ucurmasi da kolay olacakmış, daha ne olsun ;)

Paylasim icin teşekkürler Cihan :)