2.4 GHz Telemetri Modülü

enesbiyik

Yeni Uye
Katılım
20 Nis 2018
Mesajlar
8
Tepkime puanı
5
Konum
Trabzon
İlgi Alanı
Multikopter
Merhabalar ?

Ekipçe Tubitak Uluslararı İHA Yarışmasına katılacağız. Yarışma şartnamesinde haberleşme ile ilgili aşağıdaki gibi ibareler bulunmaktadır.

8.4. Radyo kontrol

Takımlar, araçların çevresel faktörlerden en az etkilenmeleri için 2.4 GHz veya 5.8 GHz bandında çalışan dijital kodlamalı bir radyo kontrol ve / veya telemetri ünitesi kullanacaklardır. Bu bandın altında çalışan (433, 915 mhz vb. gibi) araçların yarışmaya katılmalarına müsaade edilmeyecektir.
...
Yarışma sırasında yarışan aracın uçuşunu etkileyecek türde yayın yapmak diskalifiye nedenidir. Yarışmada pilot gözü ile görmek şeklinde tanımlanan FPV (First Person View) görüntüleme sisteminin kullanımı yasaktır.


Daha önceden drone yapma tecrübem var. Fakat elektronik parçaları genellikle kit halinde aldığımız için telemetrinin frekansı ile ilgilenmemiştim. Araştırma yapınca piyasada genellikle 433MHz ve 915 MHz'lik telemetri modüllerinin satıldığını gözlemledim. 2.4 GHz için sadece bulabildim. Bu modülün ise wifi olarak PC'ye bağladığını araştırıp öğrendim. Bu modülün yarışmada bize mesafeden sıkıntı olacağını düşünüyoruz.

Sorularım :

1) 2.4 GHz olarak kullanabileceğimiz modül şeklinde ( ) bir telemetri piyasada var mıdır? Veya başka bir telemetri aracı var mıdır?

2) FPV Görüntüleme sisteminin kullanımı yasaktır derken burada kastedilen gözlükle yapılan uçuş mu yoksa FPV'de genellikle kullandığımız 5.8 GHz alıcı/verici'nin kullanımı mı?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. :)
 
Muhtemelen 2.4ghz olması sadece kumanda alıcısına bağlanan modüllerle yapılacak demek istemiş. Ardupilotta 2.4ghz telemetri modülü kullanan kimseyi duymadım açıkçası (hatta o frekansta telemetri modülü var mı emin değilim). Ama bazı frsky vb. alıcıların telemetri özelliği var onları kullanabilirsin. Gps, voltaj, hız vb. kumanda ekranına aktarıyor. 2.si ise fpv sistemi kullanmayın diyor gayet açık bir şekilde. Yani sadece aracı gözünle görüp uçuracaksın.