3200 kv Brushless motor hk

hasantuna

Yeni Uye
Katılım
15 Ara 2014
Mesajlar
22
Tepkime puanı
0
İlgi Alanı
Heli
Slm. Arkadaş zamanında iki adet 3200 kv brushless motor almış. bunları tricopterde kullanmamı tavsiye eder misiniz. internette yaptığım araştırmalarda genellikle 900 ila 1000 kv arası kullanıldığını gördüm. sizce uçuşu çok etkiler mi. teşekkürler.
 
3200 kv Brushless motor hk

Merhaba;

Bu tamamiyle kullanacağınız modelin ağırlığı ile doğru orantılıdır. 3200 KV'luk bir motorun thrust (kaldırma) değeri çok fazla olmayacaktır. KV değeri düştükçe motorun Watt olarak gücü artmaktadır. Bu sebeple eğer model ağırsa düşük KV'li motorları tercih etmenizi nacizane öneririm.
 
3200 kv Brushless motor hk

Ufak boyutlu modellerde, modelin yapısı gereği ufak boyutlu pervaneler kullanılması gerekir(örn. 250 boyutunda quadkopterler). Fakat pervane boyutu ufaldığı için, gerekli itişi elde edebilmek üzere RPM değerinin artması(model ağırlığı da düşüyor olmasına rağmen aradaki ilişki lineer değildir), yani yüksek KV değerli motorların kullanımı zorunlu olmaya başlar. Bu sebepten dolayı, KV değeri yükseldikçe motor itişinin azaldığına dair bir algı olsa da, daha yüksek itişli ve gene yüksek KV'li bir motor yapmak için teknik bir engel bulunmamaktadır. Aşağıda, 3200KV'lik ve 2KG itişli motor bulunmaktadır.


Yüksek KV'li motorlar, daha hızlı tepki vermeye ve daha keskin hareketler üretmeye daha uygun olsa da, düşük KV'li alternatiflerine oranla verimlilikleri daha düşük ve pil tüketimleri daha fazladır. KV değeri burada, tek başına karar vermeye yetecek bir kriter değildir. Gerekli kriterler aşağıdadır.

- Model boyutu, modele takılabilecek maksimum pervane boyutu
- Model yaklaşık ağırlığı
- Motorun, maksimum pervane boyutu ve altındaki pervane boyutlarında verebileceği itiş değeri
- Motorun, maksimum pervane boyutu ve altındaki pervane boyutlarında verimliliği

Bu kriterler hakkındaki daha uzun bir değerlendirme için aşağıdaki konu size yardımcı olabilir.


Ama piyasada bulunan genel motor karakteristikleri üzerinden düşünürsek, değerlerinin uygun olmama ihtimali yüksek ...