3D Basilabilir Uçak Plan Tavsiyesi

Bu arada kendi kumandanı yaptığını söylemiştin. Açık kaynak kodlu open tx yazılımını kullanarak çok daha profesyonel birşeyler çıkarabilirsin. Bu yazılımı kullanan ticari firmalar da var. Ancak arduino değil genelde stm32 işlemci kullanılıyor.
 
Onu bilmiyorum abi de biraz baktım tuzlu ya. Benim hedefim yeteneklerim izin verdiği ölçüde en kalitelisinj en ucuza yapmak. İlerleyen zamanlarda kendi esc'mi kumanda alıcı ve verici kartımı da yapmayı planlıyorum biraz daha ucuza gelir diye. Bunları yapınca deneyimlerinle birlikte paylaşacam hepsini.
 
  • Beğen
Tepkiler: Deniz Tanrıverdi
Ya
Bu hobi Ucuz yollu olsun diyorsan, bu tip seyleri kendin yapmaya kalkmayacaksin :) Cinde bir fabrikada uretilen biseyden daha ucuza mal etme sansin “0”

Bir de soyledigin model bildigimiz extra330’un bir turevi ise, kendisi akrobasi modeli olup, bir trainer degildir.
okadar değişken varki aklım almıyor elimi nereye atsam yanlış seçim oluyor valla başım çatladı artık geceleri rüyamda bile uçak köpük karmaşık karmaşık hesaplamalar falan görür oldum
 
Eh ! Ne diyeceğimi bilemiyorum.
"Var mı peki 40 50 tl ye alabileceğim bir model? ", "ya da, herşeyi kendin yapmaya çalışmak..." Hemde herşeye (pilotaj dahil) sıfırdan başlarken...
Hani konuya yazmayayım diyordum da...
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Ama ilerleyen zamalarda şuanki hesabıma göre pil hariç bir uçağı 250 tl gibi bir rakama yapabilecem. Demedi demeyin %p:thumbup:
 
Daha ucuza mal etmek çok gerçekçi değil. Ama nasıl çalıştığını öğrenmek için araştırma yapmak, bunları uygulamaya koymak ve neden istediğin gibi çalışmadığını görerek anlamak bu hobide çok önemli şeyler kazandırır. Hatta birşeyleri başarmış olmanın verdiği zevk tartışılmaz bile.