Adana'dan merhabalar

Tkilic

Yeni Uye
Katılım
8 Ocak 2014
Mesajlar
46
Tepkime puanı
0
Yaş
44
Herkese merhabalar. İsmim Tezer Kılıç. İnşaat mühendisiyim. Yaşım 33. Başlıkta da belirttiğim gibi Adana' da yaşıyorum. Son 2-3 aydır model uçaklara olan ilgimin artmasından dolayı internet ağırlıklı olmak üzere yazılı ve görsel yayınları, bilgi paylaşımı yapılan siteleri takip etmekteyim. Sitenize, içerik olarak çok zengin olması,istediğiniz herhangi bir konuya kolayca ulaşılması konusunda hiç sıkıntı çekilmemesi hem de sıcak bir arkadaşlık ortamına sahip olması sebebiyle üye olmaya karar verdim. İyi de yaptım :)..yaklaşık 1 aydır simulatörde her gün 20-30 dakika ayırarak dersime çalıştım. 1-2 hafta içinde uçağıma kara verecem. Aslında seçtim sayılır, sizin görüşlerinize ihtiyacım olacak. Çok uzatmadan ana hatlarıyla, Trainer modeli (SEDONA) kanat açıklığı 180 cm, yakıtlı , motor os 55, kumanda futaba 6C. Mağaza ismi vermem belki uygun görülmeyebilir ancak bu işi bildiğine inandığım bir abimizin, belki yanıyan olur Teoman Bey' in tavsiyeleriyle oluşturuyoruz uçağımızı. Sizce bu doğru bir başlangıç modeli midir? Yardımcı olursanız sevinirim. Herkese saygılarımı sunuyorum.
 
Adana'dan merhabalar

Merhaba Tezer Bey,

Öncelikle forumumuza hoşgeldiniz. Hakkımızdaki güzel tespitler için de ayrıca teşekkürler %p

Bilgi paylaşımı olduğu müddetçe satış sitelerinin linkinin direkt paylaşılmasında bir sakınca yok. Zannedersem aşağıdaki uçağı almayı düşünüyorsunuz :



Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


Her ne kadar uçakcı olmasam da model Trainer başlangıç modeli olarak uygun, Black Horse kalitesi de bildiğim kadarı ile iyi (Tecrübeli uçakcı kardeşlerimiz Marka yorumum hakkında yanlışım varsa lutfen düzeltsin)

Anladığım kadarı ile uçağı toplama ve ayarlama kısımlarında Teoman bey size yardımcı olacak. Ayrıca sim de çalışmanız çok güzel.

Sadece tek yorumum kumanda hakkında olabilir. Daha doğrusu modeli. Futaba kalite olarak zaten bilinen bir marka, hiç şüphe yok. Fakat seçmeyi düşündüğünüz 6 kanal modelin (Futaba 6C) menüleri biraz karışık. Yerinizde olsam ayarlama sırasında rahat etmek için Futaba 7C veya başka bir marka da olabilir, bunu alırdım. Bir de aldığınız kumandanın 2.4 GHz haberleştiğini teyid edin. Şayet 2.el ise MHZ Cristal modüllü eski bir tip olabilir. Bu aşamada olmuşken gHz olmasında büyük yarar var ;)
 
Adana'dan merhabalar

Hoşgeldiniz Tezer Bey,

Hem yaştaş hem de meslektaşız sizinle. :laugh: Model seçimi bence gayet iyi, kumanda ile ilgili Mehmet abinin yorumlarına katılıyorum. Seçim yaparken dikkate almanızı öneririm.

Hem ileride yakıtlı bir helikopter veya scale bir model yapmak isterseniz de kumandanızın 7 kanallı olması sizi ilave maliyete girmekten kurtaracaktır. ;)
 
Adana'dan merhabalar

Türker Bey, Mehmet Bey, çok teşekkür ederim. Doğrudur, belirttiğiniz modeli alacağım. Kumanda konusunda tavsiyeleriniz dikkate alarak 7C almaya karar verdim. Sizin de bildiğiniz üzere kumanda önemli bir konu ve maliyet konusunda da listenin başında yer alıyor:) Ben tüm malzemeleri sıfır alıyorum. Ancak kumandayı temiz ikinci el alabilirsem çok daha iyi olacak. Sizler veya üye olan diğer arkadaşlar bu konuda yardımcı olabilirse çok sevinirim. Modelimi topladığımda resimleri paylaşırım.

İlginiz için çok teşekkürler.
 
Adana'dan merhabalar

Tezer KILIÇ' Alıntı:
.......Sizler veya üye olan diğer arkadaşlar bu konuda yardımcı olabilirse çok sevinirim. Modelimi topladığımda resimleri paylaşırım.

İlginiz için çok teşekkürler.
Sonucu ve ilk uçuşunuzu merakla bekliyor olacağız ;)

Bu arada aşağıdaki bölüme konu açarsanız daha kolay bulabilirsiniz. Örneğin :" 2.El Temiz 7 Kanal Kumanda Aranıyor" başlığı ve "Futaba, Spektrum... marka temiz ve problemsiz 7 kanal kumanda arıyorum" benzer içerikli ;)

 
Adana'dan merhabalar

Harikasınız Mehmet Bey :)

Hemen ilgili bölüme konuyu açıyorum.