Az kaldı, s-sonik olup gidecem...

Katılım
17 Ara 2018
Mesajlar
195
Tepkime puanı
284
Yaş
44
Konum
Kocaeli
İlgi Alanı
Hepsi


gün geçmiyor ki, böyle bir haber çıkmasın. 13 yaşında çocuk lazerle ( yani 180-400nm dalga boyundaki bir ışıkla! ) mayınların yerini bulan dron geliştirmiş. Hatta vietnama bile sipariş almış.
O değilde, elindeki DJI oyuncağına bari bir lazer pointer falan yapıştırsaymış.

Bitmemiş, Türkiye haritası şeklinde Arduino Uno tasarlamış. ( Elindeki kartı Emre Konca adındaki başka bir genç tasarladı bu arada, o da kendinin değil. )

Mustafa Kemal, bütün ümidim gençliktedir dediğinde farklı bir gençlik vardı, tamam, ama oradan buraya nasıl geldik, neden geldik??? 13 yaşındaki çocuk neden utanmadan kızarmadan böyle yalan söyleyebiliyor. Onu da geçtim de bu çocuklar yarın yönetici falan olacak. Benim çocuklarım bunlarla muhatap olacak.
Neyse uzatmayayim da canim cok sikiliyor boyle seyleri gorunce... Twitter mwitter kullanmayi da biraktigim icin buraya yazip az biraz rahatlayayim dedim, rahatsizlik verdiysem affola.
 
Sosyal Medya'da sıklıkla görüyoruz bu tarz hadiseleri.Herkes bugünlerde birşeyler geliştirip icat ediyor.Ama nedense birşey göremiyoruz.:D Bir de ne hikmetse hiç inandırıcı ve samimi gelmiyor bana bu tarz şeyler.:lollol: Güldüğüme bakmayın aslında üzülüyorum ve şaşkınlıkla izliyorum.Yazar Ahmet Şerif İzgören'in bir sözü var: "Türkiye'de zeki adam derdi yok.Dürüst,güvenilir,inanılır adam derdi var." diye bahseder.Genelleme yapıyormuşum gibi algılanmasın ama ne yazık ki bu tarz durumlar günlük hayatta da yaşanıyor.Elindeki Arduino Uno kartının kendisine ait olmadığı aşikar.Bir insan kendisine ait olmayan bir eseri neden kendisininmiş gibi lanse eder ki? diğerleri bunu bildiği halde neden buna göz yumar? Veya eserin başkasına ait olduğunu söylemekten neden korkar?:eek::rolleyes:
 
Bu haber yeni bir haber değil ki . Haberin tıklanma oranı yüksek olduğu için güncellenip servis ediliyordur çünkü millet böyle fantastik hareketleri satın almayı seviyor . Deseniz ki Türkiye'ye düşen gök taşlarını tespit eden drone yaptık ve bide yanına cep tel yazsanız , yazdığınız saat içinde 10-15 sipariş alırsınız . İnternet üzerinden oynadığı oyundan aldığı ineği gerçekte satın aldığını zanneden ve haberlere çıkıp ben inanıyorum bu işe , param olsa daha da yatırırım diyen bir dolu insanımız var bizim .
 
İnternet üzerinden oynadığı oyundan aldığı ineği gerçekte satın aldığını zanneden ve haberlere çıkıp ben inanıyorum bu işe , param olsa daha da yatırırım diyen bir dolu insanımız var bizim .
Durumun çok güzel bir özeti :(