Bir elektrik motorunu sökememe problemi

Taha Ensar KUKUL

Yeni Uye
Katılım
6 Ocak 2019
Mesajlar
12
Tepkime puanı
4
Yaş
21
Konum
Samsun
İlgi Alanı
Hepsi
Merhaba değerli forum sakinleri. Yakın zamanda, yapmış olduğum drona yeni DJI 2212 920kv motorlardan almıştım. Maalesef bugün yaptığım uçustaki elim bir kaza sonucu dronum çamura düştü ve motorların içi çamurlandı. Motoru temizlemek için içini açmak istedim. Motorun altındaki halkamsı şeyi çıkardım ama ne kadar zorladıysam da çıkmadı. Daha önceki motorumu ayırmıştım ama bu motoru ne kadar zorladıysam da ayıramadım. Motorun dışını tutan ayrı bir parça mı var? Motoru nasıl ayırabilirim? Eğer bu soruları cevaplarsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Not:Linkteki adamın motoru ile benimki aynı. Adamın yaptıklarının aynısını yaptım ama açılmadı.
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Farklı bir video:

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Farkettiğim tüm motorlarda motoru çıkarma yöntemi aynı. O halkayı çıkarıyorsun, sonra ikisini ayırıyorsun. Dediğim gibi, önceki motorumun içini de aynı şekilde açmıştım. Ama bunu aynı şekilde açamıyorum.:(
 
İki klips var galiba. Motor şaftı rahat dönüyor mu? Motoru sallayınca ses geliyor mu?
 
Halkalardan kastınız ("Sekman"),
Genelde 1 sekmanlı olur arka kapak ta muhtemelen kurum vardır.
 
İki klips var galiba. Motor şaftı rahat dönüyor mu? Motoru sallayınca ses geliyor mu?
Motor icindeki toz topraktan dolayi biraz takırtılı dönüyor, onun dışında rahat dönüyor. Sallayınca da ses gelmiyor. Sanki o sekmanı çıkartmamla çıkartmamam arasında hiç fark yokmuş gibi. Başka engelleyen bir şey varmı diye kontrol da ettim. Ama bulamadım.