Bursa'dan selamlar

blackburak

Yeni Uye
Öncelikle bütün rckolik üyelerine merhaba
İsmim Burak 21 yaşındayım Bursa'da yaşıyorum

Yaklaşık 1.5yıl önce arkadaşımla büyük bir markette gezerken bir 3.5ch heli görmüştüm. Zaten araba almaya isteğim vardı bu heliyi görünce direk gönlüm heliye kaydı 120tl ye 12 taksit aldığım bu heliyi karşı binanın çatısına kaçırmıştım indirmek için zorlayınca motoru yaktım ve heli ilk haftadan yalan oldu :laugh: derken tadı damağımda kaldı yedek parça ararkende forumlarda bunların hobi model değil oyuncak olduğunu falan öğrendim sonra gönlüm hobi modellere kaydı maddiyat kötüydü bu sevdadan vazgeçmek zorunda kaldım :embarras: şimdi inşallah tekrardan başlıyorum. 1 hafta önce bangood'dan v911 sipariş ettim forum üstünden rf g4 ü indirdim birde thk kumandası arıyorum ama stoklarda yok ikinci elleride kapış kapış kapmışlar :)

Uzun lafın kısası artık aranızdayım :halay:

Bursa'dan selamlar

Burak aramıza hoşgeldin. :) Keşke 911 i sipariş etmeyipte de 6 kanal v977 yada benzeri micro modellerden birini alsaydın. Eğer siparişi iptal etme şansın varsa boşuna 911 ile hem zaman hemde para kaybetme. Zamanında bu hataları yapmış birisi olarak uyarmak istedim. Simde bu işi öğrendinmi micro 6 kanalı çok rahat uçurursun.

Bursa'dan selamlar

Burak aramıza hosgeldin. Tevfik abin haklı. V911 bence gereksiz bir sipariş olmuş. Neyse bozuluncaya kadar oynarsın. Gerçi simde 6 kanal çalışmaları sonrası bozulmasını bile beklemeden sıkılacaksın ama sipariş verdiğine göre yapacak bir şey yok. Simulator çalışması için çok doğru ve yerinde bir karar. Daha fazla detay için :

Bursa'dan selamlar

v977 ile v911 arasında çok kararsız kalmıştım forumda okuduklarımdan dolayı v911 almaya karar verdim neden derseniz hem ucuz olması cezbetti hemde pilotaj anlamında kendimi geliştireyim dedim. Sonuçta acemiliğimden dolayı illa kırım yaşıcaktım :laugh: kırımlarda yüksek fiyatlar gitmesin ufak rakamlarla yoluma devam edeyim diye bunu seçtim. Aslında gönlüm hala v977 de :laugh: heli teknikten bir üye de eskiden açtığım konuda şu yorumu yapmıştı

[Bu işi öğrenirken, genel olarak bütçe planlaması yaparken, şunu unutma. "Bir model, eğer sana katacağı tecrübe sayesinde fiyatını çıkartacak kadar pahalı modelin kırımını engelleyecekse, kesinlikle alınması karlıdır". Örn, 4 kanallı 911'de edineceğin tecrübe, daha sonra alacağın 130x'te 2 kırımı engellese, kardasın Ha belki 130x ile 2 kırım sonrası edineceğin tecrübe 911 + 130x seçeneği ile aynı olur. Ama "o anki tecrübene ve ihtiyacına uygun" heli ile başlarsan, hobide hem daha az kırım geçirerek yıpranmış, hem de ekstradan heli sahibi olmuş olursun

Özet: 4 kanallı bir heli, veya 6 kanallı minik ve sağlam bir heli (örn:922) alarak başlayın. Tek heli alıp tasarruf edeceğim derken, sürekli kırıp yedek parça masrafı ile bütçenizi eritmeyin. ]

İptal edebilirmiyim bilmiyorum ama banggoddan order tracking yapınca kargolanıp hava alanında olduğunu anlıyorum bu saatten sonrada tahminimce iptal edilmez
Electronic data received at 2015/2/17 5:06:27, Flyexpress Sorting Center

Aslına bakarsanız halen kafam karışık :rolleyes:

Bursa'dan selamlar

Geldiğinde kullanmadan sıfır olarak satabilirsin.

Bursa'dan selamlar

Mantıklı :laugh: ama öyle yapınca da ekstradan bi 20 gün daha v977 yi beklicem oda benim işime gelmez :rolleyes:

Bursa'dan selamlar

Bu arada kusura bakmayın hoşbulduk demeyi atlamışım.
Hoşbulduk :)

Bursa'dan selamlar

Hoşgeldin Burak,

V911 ile 130 X'in karşılaştırılabileceğini rüyamda görsem inanmazdım herhalde. :eek: Ama fikirlere saygımız var elbette.

Keyifli forumlar. :saygilar:

Ynt: Bursa'dan selamlar

Hoş geldin burak, umarım simülasyon kumandasınıda erkenden bulursun.

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Bursa'dan selamlar

Maalesef forumlarda okuduğumuz her bilgi doğru değil , 4 kanal mikro kullanıldığında edinilen yanlış alışkanlıklar 6 kanallarda daha ağır hasarlar oluşturup masrafı arttırmaktadır. Kırımları azaltmak için öncesinde simulatör çalışmaları en ekonomik yoldur.

Bursa'dan selamlar

Hoşgeldin Burak keyifli forumlar :RCKolik:

Bursa'dan selamlar

Türker Akgün' Alıntı:
Hoşgeldin Burak,

V911 ile 130 X'in karşılaştırılabileceğini rüyamda görsem inanmazdım herhalde. :eek: Ama fikirlere saygımız var elbette.

Keyifli forumlar. :saygilar:

Sanırım yanış anlaşıldı o karşılaştırmayı ben yapmadım :)

rafet odabaş' Alıntı:
Hoş geldin burak, umarım simülasyon kumandasınıda erkenden bulursun.

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
Sim kumandasınıda bulmuş bulunmaktayım cuma günü elimde olcağını umuyorum artık uçuşlar kısmetse cuma başlar :)

Bursa'dan selamlar

İlker Sönmez' Alıntı:
Maalesef forumlarda okuduğumuz her bilgi doğru değil , 4 kanal mikro kullanıldığında edinilen yanlış alışkanlıklar 6 kanallarda daha ağır hasarlar oluşturup masrafı arttırmaktadır.
İlker abi çok haklısın bende arkadaşın edindiği bilgilerden yola çıkarak V911 aldım şu an hala çocukları eğlendirme işini onla yapıyorum ama inan düşeceği zaman throttle kapama alışkanlığı yüzünden kendime kızıyorum keşke diyorum rckolik ile daha önce tanışsaydım. he bide uçmayı öğrenince V911 3,5 kanal çift üst üste palli heli gibi geliyor artık

Bursa'dan selamlar

Burak Akkoç' Alıntı:
Sanırım yanış anlaşıldı o karşılaştırmayı ben yapmadım :)
Senin yapmadığını anlamıştım Burak, yanlış anlaşılma yok. ;)