Çanakkale Kurtuluşunun 100. Yılı

Çanakkale Kurtuluşunun 100. Yılı

Bu vatan uğruna kanlarını seve seve feda eden atalarımız; allah allah diyerek düşmana hucum etti. Eminim ecdadımızın izinde allahına, kitabına ve vatanına sadık nesillerle hep özgür bir şekilde dalgalanacaktır şanlı Türk bayrağımız.
Ecdadının izinden giden tüm vatandaşlarımıza selam olsun. :saygilar:
 
Çanakkale Kurtuluşunun 100. Yılı

Çanakkale deniz zaferinin 100. yılı! Söylemesi kolay, ancak anlaması, anlatması çok zor, "düvel-i muazzama"ya karşı yokluk içinde bir direniş!

Çanakkaleye bir kaç kez gittim, savaş alanlarını, müzeyi gezdim. Şehitlerimizi ziyaret ettim, rahmet ve minnetle andım! Bu topraklarda öldükten sonra artık bizim evlatlarımız olan ANZAC askerlerinin mezarlarını da gördüm! O mücadeleyi gözümün önüne getirmeye çalıştım, ürperdim! Bugün yaşadığımız toprakların nelere mal olduğunu, özgürlüğümüzün bedelinin ne olduğunu çok daha iyi anladım. Bunu çocuklarıma da anlattım.

Ve hatıra eşyaları satılan bir dükkanda Atatürk'ün Çanakkalede ölen ANZAC askerlerinin annelerine mektubunu gördüm, aldım, duvarıma astım;

''Bu memketin toprakları üzerinde kanlarını döken kahramanlar, burada dost bir vatanın toprağındasınız. Huzur ve sükun içinde uyuyunuz. Sizler Mehmetçiklerle yanyana, koyun koyunasınız...
Uzak diyarlardan evlatlarını harbe gönderen analar; gözyaşlarınızı dindiriniz. Evlatlarınız bizim bağrımızdadır. Huzur içindedirler ve huzur içinde rahat uyuyacaklardır. Bu topraklarda canlarını verdikten sonra artık bizim evlatlarımız olmuşlardır.''

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

Başta, askeri dehasıyla bize bu zaferi tattıran Mustafa Kemal olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve artık aramızda olmayan gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun!
 
Çanakkale Kurtuluşunun 100. Yılı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve ona gözünü kırpmadan ölüme gidebilecek kadar inanmış "Mehmetçik"'e Allah'tan rahmet diliyorum. Ancak onların bize emanet ettiği bu ülkeye biz ne verdik? Bunu düşündükçe utançtan yerin dibine giriyorum.