Dji Tello

Mustafa Koç

Çalışkan Uye
Katılım
8 Kas 2017
Mesajlar
617
Tepkime puanı
1,276
Yaş
30
Konum
Düsseldorf
İlgi Alanı
Uçak
Herkese merhabalar, foruma baktım konusu açılmamış hazır yeni almışken Telloyu sizlerle paylaşmak istedim.

Tello oyuncak diyebileceğimiz giriş seviyesi quadlardan biri. Geçen ay bimde satışa çıktığında biraz araştırdım ama sonra almaktan vazgeçmiştim. Dün yine Bimde indirime girdiğini görünce satın aldım. Bimdeki versiyonu Şöyle bir kutuyla geliyor.
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


Boyutuna ve fiyatına göre yapabildikleri gayet yeterli. Oldukça stabil çalışıyor. GPS'i yok ama altındaki sensörler ve kamerası sayesinde konumunu koruyabiliyor, yüksekliğini ve hızını ölçebiliyor, 720p video ve fotoğraf çekebiliyor, farklı modlarda dönerek uzaklaşarak ya da bir nokta etrafında basit bir daire çizerek video çekebiliyor hatta takla bile atıyor ? ve 13 dakika havada kalıyor.
Kumandası olmadığı için telefondan wifi aracılığıyla kontrol edilmesi bence en büyük dezavantajı. Bu sebeple menzili çok kısa ve yerden max. 10 m. yükseliyor. Ayrıca çok hafif (80 gram) olduğu için de rüzgardan etkileniyor. Ama dediğim gibi aldığım fiyata göre performansı benim çok hoşuma gitti. Oyuncak gibi hissettirmiyor. Ufak tefek bir selfie dronu için bence gayet başarılı.
Almayı düşünenler olursa ilk izlenim olarak tavsiye ediyorum diyebilirim.