Eşim için tavsiye

gzmmm

Yeni Uye
Katılım
11 Ağu 2017
Mesajlar
4
Tepkime puanı
0
Yaş
29
Merhabalar eşime doğum günü hediyesi olarak model uçak yada helikopter almak istiyorum çünkü çok seveceğine inanıyorum. Ama malesef konu hakkında hiç bir fikrim yok ne alınır ne alınmaz nasıl özellikleri olmalı :-\ öncelikle şunu söyleyeyim, telefonda uygulamalardan similasyonla ilgili tecrübesi var ancak bilgisayar ortamında çok bir tecrübesi yok. Biraz araştırdım 6 kanallı modellerden olabilir. Bütçe sınırlaması yok. Dışarıda uçurabileceği boyut olarak da çok küçük olmayacak bir model olabilir. Yardım ederseniz çok sevinirim :)
 
Eşim için tavsiye

Şöyle kısa ve net bir reçete veredim. Tek eksiği sizin istediğiniz şekilde orta büyüklükte bir model değil, biraz küçük. Ama yine de çok az rüzgarlı havada da uçabilir.

1- Öncelikle 6 kanal helikopter uçurabilmek için PC başında simulasyon şart. Bu nedenle bir hemen USB Sim kumandası sipariş edip, buradan da yazılımı seçip PC kurup çalışmalara başlıyoruz





2- Gelelim modellere. "V977" veya "Hisky 100s".
Bunlar micro sınıfı modeller olup, RTF yani uçuşa hazır halde gelirler. İçlerinden model, kumanda, pil ve şarj cihazı çıktığı için ilave herhangi bir şeye ihtiyaç duymazsınız. Fakat kumandaları sadece kendi modelleri ile uyumludur ve başka yerde kullanılamaz.



Küçük olmalarına rağmen 6 kanal olduğu bu modeller için de Sim çalışması gerekmekte ve uçurması büyükleri kadar zor, heyecanlı ve keyiflidir.
 
Eşim için tavsiye

Biraz daha büyük boyutta olabilecek bir model tavsiyeniz var mı peki?
Birde bu önerdiklerinizi nereden satın alabilirim?
ayrıca cevabınız için teşekkür ederim :)
 
Eşim için tavsiye

gizem çelebi' Alıntı:
Biraz daha büyük boyutta olabilecek bir model tavsiyeniz var mı peki?
Birde bu önerdiklerinizi nereden satın alabilirim?
ayrıca cevabınız için teşekkür ederim :)
Biz normalde yurtdışından alıyoruz. Bu 2 modeli şu adresden alabilirsiniz ama 4-6 hafta beklemeniz gerekebilir.



Ama isterseniz model isimlerini aratın, yurt içinden biraz daha pahalıya bulabilirsiniz.

Eşinizin bu hobi sevip sevmeyeceğinden emin olmadan bence daha büyük modellere (ki bunları seçerseniz modelin yani sıra ilave olarak kumanda, şarj cihazı da alacaksınız) almak ve para yatırmak çok da mantıklı gelmiyor.
Bu yüzden ben daha büyük model şu aşamada önermiyorum.

Yukarıdaki modeller küçük oldukları için düşme sonrasında daha az hasar görürler. Model büyüdükçe ağırlık artar ve dolayısıyla hasar oranı da. Bunu da ilave bilgi olarak paylaşmış olalım.
 
Eşim için tavsiye

Son olarak uçak önerinizi de almak isterim :)
 
Eşim için tavsiye

bence paranizii cope atarsiniz teknik, karmasi kadar bir hobide hediye olmaz oyuncak degil sonucta hevesini alip atsin bi koseye... baska bir hediye bakin paraniza yazik etmeyin
 
Eşim için tavsiye

quadcopter düşünürseniz bence dji spark veya mavic alabilirsiniz. Fotoğraf ve video çekimi farklı bir güzellik katacaktır.
 
Eşim için tavsiye

Gizem hanım merhaba.Arising Star, Seagull Low Wing, Calmato Trainer, Wing Tiger gibi modelleri yeni başlayanlar için öneriyoruz fakat ARF olarak satıldıklarından motor, servo, şarj cihazı, kumanda,...vb ekipmanlar ayriyeten satın alınması gerekmektedir ve buna bağlı olarak maliyeti arttırmaktadır.Eğer eşiniz hobiye devam edecekse sıkıntı yok fakat etmeyecekse israf olur diğer hocaların dediği gibi.Eğer dilerseniz daha farklı hediyelere yönelebilirsiniz.Pilotshop mağazalarında ilgi çekici ürünler bulunuyor.Selamlar. :)
 
Eşim için tavsiye

Biz Hezarfen'de uçuş yaparken sık sık ziyaretçiler gelirler. Gördükleri modellerden ve uçuşlardan çok etkilenirler. Birçok soru sorarlar. Birçoğu bu hobiye başlamak istediğini söyler. Bunların çok çok az bir kısmı gerçekten bir uçak ve ekipman alıp uçuşlara başlar. Bu başlayanların çok çok az bir kısmı da bir sene sonra hala aramızdadır.
Kısaca uçak ve helikopter modelciliği "hemen alalım bir iki bir şey ve girişelim" şekinde yürümüyor. Öncelikle gerçekten bir merak ve istek lazım. Örneğin "yaa bizim kayınço uçak uçuruyor ben de yapıcam" diye olmaz. Gerçekten merak ve istek varsa bu iş için gerekli fedakarlıkların yapılıp yapılamayacağını sorgulamak lazım. Örneğin eşinizin haftanın bir günü, genelde de Pazar günü uçuşa gitmesini kaç hafta tolere edeceksiniz? Evde birikmeye başlayacak alet edevata ayrılacak yer konusunda ne kadar toleranslı davranabileceksiniz? Evde eşiniz simülatör başında kilitlendiğinde ne kadar tolerans gösterebileceksiniz?
Kısaca özellikle uçan nesnelerin modelciliği gerçekten dışarıdan göründüğü gibi değil. Kararınızı bunları bilerek verin. Herhangi bir şey satın almadan önce de eşinizin bu işle uğraşanlar arasına katılarak olayı sahada görmesini sağlayın.
Bir yerde bütçe sınırı yok deseniz de paranızı boşa harcamak istemediğinizden eminim.
 
Eşim için tavsiye

Gizem hanım'ın eşinin doğum günü geçti muhtemelen. ;)