FC betaflight ve cleanflight yüklemek

berattea

Uye
Katılım
29 Nis 2015
Mesajlar
108
Tepkime puanı
113
Yaş
36
Geçenlerde bir durum üzerine aklıma takılan bir konu olmuştu. Elimde SPRacingF3 var zamanında buna önce cleanflight daha sonrasında betaflight yüklemiştim. Geçenlerde de bu kartımı bilgisayarıma bağladım ve hem betaflight hemde cleanfligh da kartıma erişebildim. Yani 2 formda kartta yüklü görünüyor. Benim sorum şu.
1. Bu durum herhangi bir sorun yaratır mı?
2.Yine bu durumda drone umu uçurmak istesem hangi sistem üzerinden kontrol edeceğim? Betadaki ayarlarımla mı yoksa clean mi?
3.Son olarakta kartımı komple nasıl silebilirim.?

Yardımcı olursanız çok sevinirim.
 
FC betaflight ve cleanflight yüklemek

En son ne yükledi iseniz o yazılımla ayarları değiştirebilir ve uçurabilirsiniz.
örneğin, en son betaflight yüklü ise cleanflight ile de usb üzerinden karta bağlanabilirsiniz ancak ayar yapamazsınız sanıyorum.
bu durum bir sorun yaratmaz ayarlarınız yapılı ise uçarsınız.
komple silmekten kastınız nedir anlamadım sp3racing ya cleanflight firmware yada betaflight yüklenir. biri yüklenince diğeri otomatik silinmiş olur zaten.
 
FC betaflight ve cleanflight yüklemek

Şimdi durum öyle değil aslında.

Siz en son hangi yazılımı yüklediyseniz kartta o yazılım mevcut. bu durumda kafanızı birşey karıştırmasın.
Eskiden betaflight arayüzü yoktu betaflight yazılımını da cleanflight üzerinden atıyorduk ama bu kartın içinde cleanflight yazılımının olduğunu göstermiyor. o yüzden cleanflight yada betaflight hangi arayüzle ayar yaparsanız yapın hepsi temel olarak aynı sadece programların arayüzleri farklı. CLI commands'ta tüm ayarları DUMP edip görebilirsiniz 2 programda da karta bağlanırsanız aynı şeyleri göreceksiniz. hatta 2 programla da sağ üst köşede hangi yazılım olduğu yazar.
Cleanflight şuan herhalde 1.13 gibi bir sürüm
Betaflightta en son sürüm 3.0.1
ayarlara girdiğinizde sağ üst köşede connect butonunun altında yazılımı görürsünüz. içinde hangi yazılım varsa bu şekildede anlayabilirsiniz.


Kartın içindeki herşeyi silmek istiyorsanız tekrar yazılım atacağınız zaman full chip erase butonunu aktif edip öyle yazılım atmanız gerekiyor. ama etmeseniz de siliyor heralde hiç ona dikkat etmemiştim çünkü yeni yazılım attığınız zaman eski ayarların hiçbiri kalmıyor.
 
FC betaflight ve cleanflight yüklemek

Teşekkür ederim yardımınız için. Benimde tecrübeme göre en son hangi program üzerinden işlem yaptıysam o şekilde kalıyor. Mesela cleande bütün modlarımı kaldırıyorum. sonra üzerine hemen betayı acıyorum ve arm air bütün modları acıyorum. Sonra drone u bilgisayardan ayırdıgım zaman modları betadaki şekliyle kullanabiliyorum. Fakat daha yerden kaldırma cesaretinde bulunamadım. Dedim ne olur ne olmaz şimdi sapıtıp kendini parcalamasın :D Ama bugun deneyeceğim. Tekrardan teşekkür ederim.

Son olarak komple silmemden kastım bootlamakmış. Onuda netten arastırarak ögrendim. Karta jumper gibi bişiler yapıyoruz sanırım. Sonra sizinde soylediğiniz gibi full erase olayı aktif oluyormuş. Çünkü diğer türlü full erase olayını yapamıyor kart.
 
FC betaflight ve cleanflight yüklemek

Durum sizin düşündüğünüzden biraz farklı. Betaflight tam olarak bir program değil. Bizim gibi bir modelci tarafından cleanflight üzerinde ince ayarlar yapılmış bir versiyondur. O yüzden her iki arayüzle de erişmeniz normaldir. Ama betaflight arayüzü programa daha fazla ayar imkanını görsel olarak sunuyor. Tabi birde ara yüzde görmediğiniz yazılımda yapılan ince ayarlar modelde çok daha iyi sonuçlar almanızı sağlıyor
 
FC betaflight ve cleanflight yüklemek

Ne demek istediğinizi çok iyi anladım. Yardımınız için çok teşekkür ederim. Kısaca karta açılan pencere diyebiliriz o halde. Son olarak şunu sormak istiyorum ki tam olarak otursun. Bu iki yazılımda erişim sağlıyor ise, atıyorum clean üzerinden yaptığım pid betada da aynı şekilde gözükecek doğru mu?
 
FC betaflight ve cleanflight yüklemek

Neden clean kullanmakta ısrar ediyorsunuz anlamadım. Betayı kullanın sadece.
 
merhaba arkadaşlar konuyu hortlattım ama birşey sorucam :) şimdi betaflighta güncelleme gelmiş ben bu kartı güncellerken boot pinlerini birbirine değdirmelimiyim ayrıca alttaki o seceneklerden no reboot sequance işaretli olmalımı ? bi yardımcı olursanız sevinirim.