Fırçasız Motor kalkışta takılma sorunu

Berk Eksin

Tecrübeli Uye
İlgi Alanı
Uçak
Videoda koyuyorum. Motora direk tam gaz veriyorum. Önce küçük bir saçmalıyor bazen çok küçük terse dönüyor, sonra düşük devirde doğru yöne dönüyor daha sonra olması gerektiği hıza gidiyor. Motor bir kere kalktıktan sonra bunu yapmıyor ama her kalkışta böyle oluyor videoda 3s pille denedim. 6s pil ile de oldu. Sorunun escnin timing veya başka bir ayarından kaynaklı olduğunu düşünüyorum ama emin değilim. Esc de default da timing ayarı autoda
Videoda 24. Saniyeden sonra kumanda ile birlikte olan görüntülerde daha iyi anlaşılıyor.
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Son düzenleme:
ESC ile motor arasındaki elektriksel bağlantılar yeterli kalitede mi?
Motorun kendi kabloları biraz ince ama orijinli o olduğu için değiştirmedim arada 3.5mm banana konnektör var. Esc tarafında da aynı kalınlıkta ve uzunlukta kablo var. Lehimlerin hepsi yeni

Benzer bir problem bende de olmuştu. Bendeki sorunda motorun sarım telleri birbirine kısa devre yapmıştı. Tekrar saramadığım için hurda olmuştu.

Benzer bir problem bende de olmuştu. Bendeki sorunda motorun sarım telleri birbirine kısa devre yapmıştı. Tekrar saramadığım için hurda olmuştu.
Benzer birşeyin olma olasılığı var motor daha önce bir kırım yaşadı.

Esc nin ayarlarindan ramup power ayarını (kalkış gücü) arttırdım, ivmelenmeyi yumuşatmak için acceleration ayarını düşürdüm. Daha iyi oldu. Biraz sorunun etrafından dolandım

Benzer birşeyin olma olasılığı var motor daha önce bir kırım yaşadı.

Esc nin ayarlarindan ramup power ayarını (kalkış gücü) arttırdım, ivmelenmeyi yumuşatmak için acceleration ayarını düşürdüm. Daha iyi oldu. Biraz sorunun etrafından dolandım
Bu çok riskli. Bu kısa devreyi (eğer kısa devreyse) kullanmaya devam etmek. Aynı yerden kısa devrenin devamı ve genişlemesine sebep olur. Uçak hacadayken motor durduğunda üzülebilirsin.

Bu çok riskli. Bu kısa devreyi (eğer kısa devreyse) kullanmaya devam etmek. Aynı yerden kısa devrenin devamı ve genişlemesine sebep olur. Uçak hacadayken motor durduğunda üzülebilirsin.
Bunu nasıl anlayabilirim yerdeyken dakikalarca pervanesiz tam gaz çalıştırdım. Benim motorda bir kere kalktıktan sonra sorun olmuyor.

Bunu nasıl anlayabilirim yerdeyken dakikalarca pervanesiz tam gaz çalıştırdım. Benim motorda bir kere kalktıktan sonra sorun olmuyor.
Bildiğim kadarıyla açıklamaya çalışayım.
Yanlışsam diğer arkadaşlar düzeltsinler lütfen. Fırçasız motorlarda üç telden iki tanesinde sırasıyla Voltaj verilir daha sonra diğer ikisine Voltaj verilir ve bu bu şekilde sürekli devam eder eğer ki iki tel arasında akım var ise o sarma da akım gideceği için manyetik alan simetrik yerine asimetrik hareket eder bu nedenle motor amiyane tabirle saçmalar. Bu nedenle tellerin kısa devresini ancak Sarımların uçlarını birbirinden ayırarak kısa devre var olup olmadığını tespit edebilirsin bu da bana göre biraz zor gözüküyor.