www.bilimselyuzme.com

FMS MXS 1100mm PNP v2

Seyda Ünlü

Yeni Uye
İlgi Alanı
Uçak
Merhaba arkadaşlar,

13 yıl önce başladım hobiye. Zaman zaman sahalardan uzak kaldık. Yine yaklaşık 1 yıldır uçmuyordum. Hep akrobasi uçurmak istemiştim. İlk defa bir akrobasi modeli satın aldım. Hedefim benzinli bir akrobasi kullanmak ama ondan önce elektrikli ile iyice reflekslerimi geliştirmem gerekiyor. THK'da satılan uçuşa hazır "FMS MXS 1100mm PNP v2" modelini sipariş verdim. Paket eve geldiğindeki o heyecanı özlemişim :) Yıllar önce Hobbyking'ten gelirdi böyle paketler. Malum uzun zamandır yurt dışı alışverişi yapamıyoruz. Şimdi benim sorum şu ki bu uçağın gereksinimlerinde 3s 2200 mah lipo öneriliyor. 4s ile 3000 mah bandında uçuranlar da duydum. 3s 2200 mah yerine 4s 3000 mah kullansam bana avantajı ve dezavantajı ne olur acaba? Bir de bu uçaktan kullanan varsa onlarında yorumlarını merak ediyorum. Teşekkürler.

Edit:

Önerilen Piller:
3S:11.1V 2200mAh - 2600mAh 25C
4S:14.8V 2200mAh - 2600mAh 35C

olarak yazıyor.

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Ali Haydar GÖK
Yeni model hayırlı olsun. Pil seçiminde 3s veya 4s destekliyorsa ikisi de kullanılabilir tabi ki. Sadece ağırlığa dikkat etmek lazım. Sonuçta 3d uçacak bir uçakta gramlar dahi önemli.

Diğer taraftan 3s ile uçmak büyük pervane demek. 4s ile uçmak kısmen küçük pervane demek. 3d uçaklarda büyük boy pervane daha çok tercih ediliyor. Verimlilik vs konusuna da girilebilir belki. 4s sonuçta daha verimli.

Profesyonelce 3d uçuş çalışacam desem heralde 3s seçerdim. Fakat eh işte keyfi biraz takılacam hover falan yaparım diyorsam da 4s giderdim.

Tabi bunlar benim düşüncelerim. Hatalı olabilirler. Bu işlerin çok incelikleri var işin içine girdiğinde.

• Beğen
Tepkiler: Seyda Ünlü