Futaba 9C gimbal değişimi

Sumer Yamaner

Moderator
Web sitesi
www.sumeryamaner.com
İlgi Alanı
Uçak
İlk kumandam Futaba 9C idi. Assan 2.4 GHz modülü takarak çok uzun süre kullanmıştım. Sanırım iki seneden fazla bir süre önce Hezarfen'de bir uçağım kontrolden çıkınca (asıl neden farenin anteni kemirmesiymiş), daha doğrusu böyle bir bahane elde edince çok istediğim Aurora 9'a geçmiştim. Futaba 9C'yi İzmit'teki yazlığa götürdüğüm uçaklar için kullanıyordum. Sonra bir süre trainer kablo kumandası olarak kullandım.
Futaba 9C asıl kumandamken bir gimbal içeriden kırılmıştı. Ben de uzun uğraşlar ve sağlam bir para ödeyerek Amerika'dan gimbal getirterek değiştirmiştim. Geçenlerde diğer gimbal de saçmalamaya başladı. İçindeki bakalit gibi madde artık çatlayarak dökülmeye başlamıştı. Tutar tarafı yoktu. Ama kullanılmayacak kumanda için orijinal gimbal getirtecek halim de yoktu. Biraz nette gezindim. Bir Turnigy kullanıcısı, Futaba gimbalini biraz modifiye ederek kumandasına uydurmuştu. Tersi neden olmasın dedim. HobbyKing'e baktım. Mode 2 sağ gimbal stokta vardı. Fiyatı da şaka gibiydi. Tam 4.46 USD!!! Birkaç paket uzatma kablosu falan da ekleyip paketimi hazırladım. Paket bugün elime ulaştı. Gerçekten de biraz lehim işi ile gimbali yerli yerine oturttum. Denedim gayet güzel çalışıyor. Doğrudan uçak uçurmak için değil ama simülatörde ya da trainer kablolu uçuşta pekala iş görür.
Belki bir gün bir arkadaşımızın işine yarar diye paylaşmak istedim.

NOT: "Hani nerede foto" diyeceksiniz. Kusura bakmayın. Aklıma gelmedi ama gerçekten de fotoğraflık bir özelliği yok.

Futaba 9C gimbal değişimi

Gayet akıllıcı ve ekonomik bir çözüm olmuş, ellerine sağlık abi :bravo: Ama yine de resim olaydı iyiydi ;D :laugh: