Güç Kolu Sorusu

erko3000

Yeni Uye
Katılım
19 Haz 2015
Mesajlar
16
Tepkime puanı
0
Yaş
51
Selamlar,

Quadcopter konusunda çok yeniyim. Yeni olduğum için öğrenmek amacıyla ladybird tarzı mini quad satın aldım. Gayet güzel bir oyuncak ama aslında kontrolü hiçte kolay değil.

Çok yeni olduğum için belki size garip gelebilecek bir sorum olacaktı:
Güç kolunu orta seviyede bir yere getirip orada bıraktığımda quadcopterin beklenen hareketi, çıktığı yerde sabit kalması mıdır yoksa verdiğim güç hızında yukarı doğru sürekli yükselmesi midir?

Açıkçası sabit durmuyor. Bir aşağı bir yukarı yapmam gerekiyor. Mantığını bilmediğimden throttle trim ile pek oynamak istemedim. Eğer sabit kalması gerekiyorsa trim yapmam gerecek sanırım.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...
 
Güç Kolu Sorusu

Erkut bey merhabalar,

Quadkopterler, havada "YÜZEN" modellerdir. Havada sabit durmak bu taraz havada yüzen modeller için gerçekten çok zor bir durumdur. Bazı oyuncak helikopterlerin havada sabit durabildikleri doğrudur ama bu bir özellik değişdir. Zaten çok güçsüz olan motorlarının, havada çok hızlı yükselmeye müsade etmemesi nedeni ile hemen hemen havada sabit duruyor gözükebilirler. Fakat quadkopterlerde amaç pilotaj olarak keyifli bir kullanım yakalayabilmek olduğu için havada sabir durma durumu pek de bu tür cihazlardan istenen ve beklenen bir durum değildir.

Ama isterseniz trimlerle sabit durmasını sağlamayı deneyebilirsiniz, Trimlerin amacı da istediğimiz hassas dengeleri tuttrabilmek içindir.