Hobiye Dönüş

Fatih ACAR

Yeni Uye
Katılım
24 Ara 2019
Mesajlar
26
Tepkime puanı
41
Yaş
44
Konum
Izmir
İlgi Alanı
Hepsi
Merhabalar Ben Fatih ACAR
İzmir de ikamet edip İzmuk ta eski bir üyeyim( 6 Yıldır iş güç derken uzattım arayı)
Serbest meslek erbabıyım. (İş çok karmakarışık bir durum)
40 yaşında hala uçma sevdası ile yanan bir adamım.
Bu zamana kadar elektrikli yakıtlı uçaklarım oldu. FPV de yaptım 3d modeller ile akrobasi de yaptığım oldu.
4 zamanlı De Havilland D.H.9 dan 90 mm edf li F-35 ile de uçtum.
ilk dronum Gaui 330x den phantom'a, APM 2.5 ve kkBoard a kadar bir çok denemem oldu.
Bixler 2 ile 24 km fpv uçuşum bile oldu.
Hüseyin Özkan hocamın Cicoz modelleri ile en zevkli uçuşlarımı yaptım.
THK dan aldığım 2.6m lik ep planore 11.1v 2200 mah pil ile 1 saat 15 dakika havada kalma gibi kendimce bir rekorum bile var İzmuk Çiğli pistinde.
Neyse tekrar dönüş yapıp eski elektroniklerimi toplamaya başladım.
Başlıyoruz gene!!!
 
Adınız / Soyadınız
Fatih ACAR
Nereden Katılıyorsunuz
izmir
İlgilendiğiniz Model
Hepsi
Var ise Modelcilik Tecrübeniz
THK model uçak pilotu
Öncelikle hobiye dönmeniz gayet güzel olmuş ;) Bu hobiyi bırakmak mümkün değil, ancak ara verilebiliyor :D Aramıza ve foruma hoşgeldiniz :RCKolik:
 
  • Beğen
Tepkiler: Üye silindi 8682
Aramıza hoş geldiniz:saygilar:. İzmir de tanıdığım bir Fatih Acar vardı rcizmir zamanlarından, o zamanlar daha çok kara araçlarıyla uğraşırdı yanlış hatırlamıyorsam bir baja 5b si vardı. İsim benzerliği değilse daha çok öncelerden tanışıyoruz aslında.:D
 
Fatih bey aramıza hoşgeldiniz.İnanır mısınız konuyu okurken kendimi hatırladım bir an.Ben de bir dönem hobiyi bırakmıştım daha doğrusu bıraktığımı sanmıştım.Mehmet Küçüksarı ağabeyimin dediği gibi bu hobi bırakılamıyor ancak ara verilebiliyor.Tekrardan aramıza hoşgeldiniz. :)
 
Güzel temennileriniz için teşekkür ederim. Yer aracım olmadı desem yeri var. Ben Gaziemir de oturuyorum. Eskiden uçuşa İzmuk piste giderdim yada Menderes tarafında uçardım. Muğla da ve Kızılyaka eski pistte de çok uçmuştum. Ancak dediğim gibi 6 yıldır elime kumanda almadım. Aurora 9 kumandanın içindeki lipo pil bile kapağı kıracak kadar basınç yapıyordu. Neyse topluyorum sistemleri . Lipo pillerim var görüntü de şişmemiş, 3.000 mahlık pil 2800 mah topluyo ama 7 yıllık. Bu konuda ki sorum pillerin hepsini yenilemeli miyim? Yoksa şarz tutma durumlarına göre emekliye mi ayırmalıyım. Uçuşta anlık kesinti olmasını kimse istemez.
 
Lipo pillerim var görüntü de şişmemiş, 3.000 mahlık pil 2800 mah topluyo ama 7 yıllık. Bu konuda ki sorum pillerin hepsini yenilemeli miyim? Yoksa şarz tutma durumlarına göre emekliye mi ayırmal
Pillerin o kadar süre dayanması nerede ise imkansız. Şayet risk almak istemiyorsanız, pilleri yenilemenizi tavsiye ederim.
 
Ben de aynı kanaatteyim. Eski yüksek mah pillerimi yer istasyonu gibi sistemler için kullanmayı planlıyorum. Yeni lipolar için ucuz alternatifler yurt içinde neresi var? HK dan lipo almaya devam ediyormuyuz?
 
Yeni bir başlangıç adına lipolar dahil temiz bir setup kurmak güzel olur tabii, yeniyi kim sevmez...

Ama risk almadan kontrol edip kullanmaya devam da edilebilir. Benim 5000mah lipolarımın nerden bakılsa en az 4 yılı var, 2700 ler protostan kalma olduğundan temiz 5 yılı var. Hala daha giderleri var, uygun modeller olsa kullanılırlar. Yakın zamana kadar 5000leri 12s olarak 700 modelimde kullanıyordum. Aklıma gelmişken haftasonu bi şarj deşarj yapayım :D
 
  • Beğen
Tepkiler: Hakan Ülgenalp
@Fatih ACAR Bey öncelikle hoşgeldiniz foruma . Pil konusu genel olarak en sıkıntılı durum . HK nın avrupa deposu Türkiye'ye gönderim yapıyor fakat diğer bütün Çin'li firmalarda olduğu gibi Honkong vey Çin depoları gönderim yapmıyor .
Dün Aliexpress'ten bir firma buldum . Adını daha evvel duymadığım DXF isimli yeni bir lipo satmaya başlamışlar . Lipo için yorumlar oldukça iyi ama genelde kullanıcılar araba için satın alıyor .
Aslında sorun birazda alacağınız pille alakalı . 2s ve 3s bulmak kolay . 4s ve 5 s lerdede düşük mah quadcopterler için üretilenlerde sorun yok ama işin içine 6s 2200 mah - 5000 mah aralığı girince pil yok . Genelde heli pili olarak kullanıldıkları için pek bulunmuyorlar . Bu bilgiyi genel olarak pil arayan arkadaşlarada vermiş olayım , Aliexpresste hobbystar diye bir satıcı var ve yeniden Türkiye'ye gönderime başlamış . CNHL marka pilleri satıyor ve piller oldukça kaliteli . Hem voltaj hemde C değeri hemde iç direnç olarak sorun çıkaramadan çalışıyor piller .