İbtida

Kazım Beki

Yeni Uye
Katılım
6 Ağu 2014
Mesajlar
5
Tepkime puanı
0
Yaş
30
:)p

Esselâmu aleyküm.

Bu sitede bulunan ve başkaları için hamiyetini sarfedenlere Modelcilik çalışmalarında istikamet üzere devam etmeyi Allâh nasîbetsin.

Bu tür uğraşlar insanı tembellikten, monotonluktan kurtarır. Ama milletimiz bu konuda Avrupaya göre maalesef gerilerde kalıyor.
Ve toplumumuzun zevk alma potansiyeli nisbeten düşük.
Halbuki helal dairede insana gaflet vermeyen ve şükre sevkeden bir çok eğlence ve lezzetleri yaşayabilme imkanı mevcuddur. Biz de böyle, insanı zinde tutan, insana birçok dersler, marifetler veren şeyleri kullanabilme imkanını değerlendirebiliriz.

Maalesef, maatteessüf böyle olmayınca ifrat tefrite kaçıyoruz. Bi sigaraya 2 ayda 600 lira verecek hale geliyoruz. Halbuki vücuda zararlı, lüzumsuz, gelire aileye zarar veren kafamızın rahat etmediği, cüzî bir lezzet veren bir sigaraya bedel ondan belki yüz kat daha fazla lezzet veren kafamızın rahat ettiği, o 600 liraya ne meyveler ne yemekler yenir ve bizim meselemizle alakalı olarak 600 liralık bir helikopter alsak onu araştırsak kurcalasak uçurmaya çabalasak yüz kat daha karlıyız. İla ahir...

Ben inanıyorum ki bu forumdakiler ve bu işle alakadar olanların çoğu yukarıdaki anlattığım şekildedir ve bu işler onları daha çok şükre sevkediyordur inşâallâh...

Evet, bizim de elimizde bir 450 tipi bir helikopter var. Uzun süredir bekliyordu.Burada sizlerin yardımıyla helikopterin bazı hallerini anlamaya çalışacağız .

Allâha emanet...
 
İbtida

Öncelikle aleyküm selam Kazım Bey, bu konu kısmı de olsa bir tanışma konusu olmuş, bu yüzden öncelikle aramıza hoşgeldiniz diyeyim.

Fakat itiraf ediyorum, konu başlığını anlamak için bile sözlük kullanmak zorunda kaldım. Yazınızı okurken de zorlanmadım değil. Ben 41 yaşında birisiyi, belki de bu benim eksikliğim ama sizin yaşınızın 20 olduğuna inanmakta zor...

Şimdi ilerleyen zamanlarda göreceğiniz üzere burası aynı hobi çevresinde bir araya gelmiş din, dil, ırk ayrımı gözetmeden birbirine yardımcı olmayan çalışan büyük bir aile.

Eğer siz de bu ailenin bir parçası olmak istiyorsanız, bundan sonra lütfen mesajlarınızı herkes tarafından anlaşılabilecek bir Türkçe ile ve de farklı görüşlere / inançlara sahip arkadaşlarımızda yanlış anlaşılmalara neden olmayacak şekilde kaleme almanızı rica ederiz :saygilar: