IRCHA 2021 ziyaretim ve görüntüler

Katılım
9 Tem 2019
Mesajlar
4
Tepkime puanı
25
Yaş
25
Konum
İstanbul
İlgi Alanı
Heli
Herkese merhabalar. Geçtiğimiz Ağustos ayında yurtdışındayken her zaman gidip görmek istediğim Ircha etkinliğinin gerçekleşmesi büyük tesadüf oldu. Biliyorum üzerinden biraz zaman geçti ama IRCHA tecrübemi sizlerle paylaşmak istedim.

Öncelikle alana girmeden karşıma Vario çadırı çıktı.Orada çok ciddi scale modeller vardı ama malesef oradan foto çekmeyi unuttum ?. Bu markanın çadırı garip bir şekilde diğer markalardan uzakta izole bir haldeydi. Sonra esas alana girdim. Bildiğimiz çoğu sitenin ve markaların çadırları bulunuyordu.Genellikle alanda satılabilecek potansiyel ürünleri satıyorlar ve çekilişler düzenliyorlardı.(Çekilişe katılmak için AMA üyesi yani amerikanın model hava araçlarına ait kurumu ve ayrıca Ircha katılımcısı olmak gerekiyormuş ama içim gitti ne kitler ne kumandalar dağıttılar ?.) Oradaki vaktim çok sınırlı olduğu için alışverişe zaman ayırmak yerine olabildiğince her dakikamı yeni insanlarla tanışıp uçuşları izlemeyi ayırdım.
Öncelikle bu etkinliği ne kadar ciddiye aldıklarını söylemek istiyorum.Katılımcılar genellikle araçlarının arkasına bağladıkları kabinlerle geliyorlar ve alanın arkasında çadırlarda kalıyorlar genellikle. Bu kabinlerin duvarlarında modelleri,yedekleri vs asılı ve ayrıca çalışma masaları jeneratörler falan vardı yani uç kırarsan topla devam et usülü ama herkesin sayıca çok fazla modeli olduğu için kimse model toplama derdinde değil gibiydi ?.
Orada tanıştığım kişilerin sıcakkanlılığından da bahsetmek istiyorum. Tanışmak adına selam verdiğim herkes beni kabinlerine davet etti sohbet ettik modellerini gösterdiler tecrübelerini paylaştılar hatta ve hatta merak ettiğim modelleri beni kırmayıp uçurdular bile.

Alana vardığımda yarışma vardı son dakikalarına yetişmek nasip oldu neyse ki uçuşunu en beğendiğim pilotlardan olan Nick Maxwelli canlı izleyebildim. Adını bildiğimiz videolarda görüp adını bilmediğimiz birçok kişi oradaydı Kyle Stacy vs...

Alanda en çok rastladığım model goblin raw oldu sonra kraken bunlardan sonra align görmeyi beklerken xl power ve minicopter diabolo sayısı kafa kafayaydı. Tabi diğer modeller de vardı ama çoğunluk SAB idi.

Ircha'da yarışmayı bir kenara bırakın canı isteyen gidip serbest uçuş bile yapamıyor bunun belli bir prosedürü var bu bilgiyi tam alandan ayrılmadan önce Helidirect çadırına uğrayıp onlarla konuşurken öğrendim.

Herkes çok cana yakındı.Güzel bir tecrübe oldu gönül isterdi orada 4 gün boyunca çadır kurup takılabilmeyi ama yanımda bu hobiye hevesli olmayıp benden yaşça küçük kuzenlerim olunca geri dönmek zorunda kaldım ?. Toplamda alanda 4 saat kadar vakit geçirebildim ama 14 saat araç kullandım sonuna kadar da değdi. Ee tabi vakit bu kadar sınırlı olunca alışverişe hiç zaman ayırmadım zaten markaların çadırları da kapanmıştı neyse ki Joe adında bir abimiz (fotoğraflarda eski modeli tutan kişi) tam ben alandan ayrılırken hatıralık birşey alıp alamadığımı sordu ve ben hayır diyince Ircha logolu bir kap ve içinde bira tutma aparatı verdi ırcha tecrübemden bir hatıram olmasa üzülürdüm cidden ?. Çok güzel bir tecrübeydi oradaki girişken tutumum insanların canayakınlığıyla birleşince çok hoş sohbetler oldu ve beni orada tekrar görmekten mutluluk duyacaklarını belirttiler hatta ülkeye tekrar gelirsem kalacak yerim olmazsa misafir edebilecek olduklarını söyleyip telefonda notlarıma adreslerini yazan bile oldu. Her ne kadar kısa vadede görünmese de Umarım bir gün ülkemizde de böyle etkinlikler görürüz diyip yazımı sonlandırıyorum. Okuduğunuz için teşekkürler ??



Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Paylaşım için çok teşekkürler. :heartxf:

Bir dönem forumca IRCHA ziyareti yapmak hayallerimiz arasındaydı, sanırım artık dahada çok hayallerimizde. :laugh:

Güzel insanlar ve güzel bir ortam. :D Böyle ortamların ve etkinliklerin bütün dünyada ve özelliklede ülkemizde çoğaldığı bir gelecek diliyorum. :RCKolik:
 
Eskiden toplanıyorduk. Artık herkes kendi halinde...

Bu arada çok güzel bir 4 saat geçirmişsiniz. 14 saat yola her türlü değer bence.
 
Öncelikle detaylı ve güzel anlatım için teşekkür ederiz, ellerine sağlık @Orhan Berdan Özüpakçe %p

Bu konuyu görünce senin gibi 2018 yılında benimde 2 saat gibi kısa bir süreliğine IRCHA görme imkanım olmuştu, o günler aklıma geldi.



@Türker Akgün kardeşimin de dediği gibi o zamanlar heli hobisi hala canlı sayılırdı ve benim bu ziyaretim sonrası toplu halde oraya nasıl gidebiliriz diye düşünmeye bile başlamıştık :) Hey gidi günler hey, şimdi hepsi birer hayal ve rüya oldu ne yazık ki :embarras:
 
Paylaşım için teşekkür ederiz. Özellikle insanların çok sıcak kanlı olması biraz şaşırttı beni. Ara sıra youtube da uçakçıların buluşma videoları izliyorum. Sanırım Almanyada. İnsanlarda hiç ruh yok. Yada bana öyle yansıyor.