İstanbul'dan Merhaba...

dwain

Yeni Uye
Katılım
14 Şub 2016
Mesajlar
10
Tepkime puanı
0
Yaş
44
Herkese merhaba,

Ben Kaan. 36 yaşındayım. Aranıza bugün katıldım. İzmirliyim ama son 12 yıldır İstanbul'da yaşıyorum. Kısaca hobilerine çok önem veren birisiyim. Çok fazla hobim olduğu için hayatımın hangi döneminde hangi hobimle ilgileneceğim tamamen değişkenlik gösterebiliyor. Bazen sadece mevcut hobilerimle ilgilenirken arada mevcut hobilerimin arasına yeni bir hobi de dahil oluveriyor. Modelcilik de sanırım bunlardan bir tanesi oldu veya olmak üzere :)

Nasıl oldu derseniz aslında çocukluğumdan beri uzaktan kumandalı cihazlara her zaman ilgim vardı. Ancak bu işe girersem çıkamam dediğim ve hep mağazaların önünden geçerken sadece vitrinlerine bakarak geçiştirdiğim anlarım oldu. Hala da aslında öyleydi. Ta ki 10 gün önce çalıştığım ofisten birisi internet üzerinden uzaktan kumandalı bir helikopter siparişi verene kadar. Aslında sipariş verdiğini bile bilmiyorduk. Bir anda kargosu geldi kutuyu açtı ve çalıştırmaya başlayınca tüm ofisin odak noktası haline geldi. Ben de aldım helikopterle biraz vakit geçirdim. Ertesi günü başka bir arkadaş D&R'dan gidip Quadcopter aldı. İşte o anda ben artık bir şeyler yapmam gerektiğini anladım. Gidip CX-10A olan mini modellerden sipariş ettim. Hala elime ulaşmadılar ama herhalde bu hafta ulaşır diye düşünüyorum.

Aslında hobiye böyle bir giriş yaptım ama şu anki bakış açım tamamen bambaşka diyebilirim. Beni asıl etkileyen linkinde bulunan videoyu izlemek oldu ve tam da gördüğüm videodaki gibi bir model yapmaya karar verdim. Nasıl yapacağım bilmiyorum. Bazı yapılış videoları izledim. Anladığım yerler var elbette. Ama yavaş yavaş kafamda oturmaya başlıyor. Elbette buradaki deneyimli arkadaşların da büyük yardımı olacaktır.

Neyse bu sadece bir tanışma yazısı olacaktı. Merak ettiklerimi farklı yerlerde mutlaka soruyor olurum ve deneyimlerinizden yararlanmayı çok isterim.

Görüşmek üzere,
Kaan
 
Aramiza hosgeldiniz Kaan bey %p yeni hobiniz hayirli olsun.

Videosunu gordugunuz sey FPV ve son zamanlarda en populer olan konu. Bu tur videolari gorupte istemeyen kimse yoktur diye dusunuyorum.

Nacizane tavsiyem ise, bu hobi bolca bos Zaman ve para isteyen bir hobi. Eger sabirli birisi degilseniz, arastirma ve okumayi pek sevmiyorsaniz yolun basinda iken vazgecmenizi oneririm. Ama sabirla ugrasip basarili olunca da dunya uzerinde yapilacak en guzel hobilerden birisidir RC model hobiciligi :thumbup:

Arastirmalariniza su konudan baslayabilirsiniz :RCKolik:

 
şimdiden kırımsız iyi uçuşlar
 
İstanbul'dan Merhaba...

Mehmet Bey çok teşekkürler. FPV modellerin popülerliğinin farkındayım. Ben gönderdiğim videoyu yapmadan kolay kolay yılmam :) Mutlaka o keyfi bir kere bile olsa tatmak istiyorum. Onu yaptıktan sonra daha başka modeller için de uğraşacağımı biliyorum. Zamanla bakalım :)

Teşekkürler.
 
İstanbul'dan Merhaba...

Hoşgeldiniz. Bende sizin gibi başladım. :RCKolik: sayesinde bilgilerimi artırdım ve kendi modellerimi uçurmaya başladım. Burada indexli başlangıç konularını mutlaka okuyun.
 
İstanbul'dan Merhaba...

hoşgeldiniz
 
İstanbul'dan Merhaba...

Aramıza Hoşgeldiniz Kaan Bey.
 
İstanbul'dan Merhaba...

Kaan bey kopter virüsü bulaşmış size,

Ama dermanı da yine kendisi...

Hoşgeldiniz

Sent from my SM-G900FQ using Tapatalk
 
İstanbul'dan Merhaba...

Hoşgeldiniz Kaan Bey,

Keyifli forumlar. :saygilar:
 
İstanbul'dan Merhaba...

Hoşgeldiniz Kaan bey :saygilar:
 
İstanbul'dan Merhaba...

Hoşbulduk çok teşekkürler.