Lambda Flightworks Kestrel 3D Baskı FPV Uçak

İbrahim Özdemir

Çalışkan Uye
Web sitesi
500px.com
İlgi Alanı
Multikopter
Genel özellikleri:

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Kullanım kılavuzu ve detaylı bilgiler:

Yapım videosu:

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Uçuş test görseli:

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Micro Talon boyutlarında ancak daha efektif ve daha verimli. Gövde altının sağlamlaştırılması için ekstra duvar tasarımlarının yanı sıra TPU kızak da eklenmiş. Genel olarak tasarımı ve mühendislik görmüş olmasıyla benim beğenimi kazandı. genelde 3D uçaklar dışarıdan güzel görünür ancak bastıktan sonra o kadar da kullanışlı ve sağlam olmadığını fark edersiniz. Bu model 3D uçaklarda bulunan temel bazı sorunlara çözümler geliştirmiş durumda.

Ancak ne yazık ki tasarımı geliştiren Lambda Flightworks firması Titan Dynamics tarafından satın alındı ve tasarımlarının satışı durduruldu.

Ben yapım esnasında Porima Tough PLA ve PETG filamentleri kullandım. Gövde altı kızaklar için de TPU 98A tercih ettim. Elektronik olarak F405 Wing, 45A ESC ve 2807 1300 KV motor tercih ettim. 7x5.5x2 pervane ve kendi yaptığım 6S1P EVE40-PL Li-Ion batarya itki grubunu oluşturacak.

Servo ve FPV sistem dışında genel olarak yapım tamamlandı. Servolara için şu tarz tel sistemine ihtiyacım var ama telleri bir türlü stokta bulamadım:

Yeni gelişmeler ve uçuş testleri oldukça buradan paylaşacağım.

Son düzenleme:
Model cok yakışıklı duruyor, iyi günlerde kullanın.Stall hızı yüksekmiş biraz. Rusya Ukrayna savaşından beri türlü türlü kamikaze iha türedi, onları da andırıyor biraz.

İbrahim bey, kanatlarda yer yer warping görüyorum tasarımsal birsey mi yazıcıdan mı kaynaklı acaba ?

• Beğen
Tepkiler: İbrahim Özdemir
@ekrem m. teşekkürler, ever tasarımı benim de hoşuma gitti. genel olarak bu tarz mini Talon tarzı pusher uçakların seyir hızı yüksek oluyor. Kanat alanlarıküçük çünkü.

Bu arada warping diye bahsettiğiniz kısımlar neresi acaba?

Fotoğrafın kalitesi düşük işaretleyip yüklesem hepten bozulacak, ifade etmeye çalışayım. Kanatlarda ışığın yansıması var ya farkettiyseniz doğrusal gitmiyor kanat yüzeyi sanki dalgalı gibi duruyor ondan bahsediyorum.

• Beğen
Fotoğrafın kalitesi düşük işaretleyip yüklesem hepten bozulacak, ifade etmeye çalışayım. Kanatlarda ışığın yansıması var ya farkettiyseniz doğrusal gitmiyor kanat yüzeyi sanki dalgalı gibi duruyor ondan bahsediyorum.

Onlar kanadın içindeki dolgunun arasındaki boşluklar. %4 dolgu olduğundan ve Adaptif Cubic olduğundan boşluklar fala oluyor, oralarda da içe doğru kamber oluyor. Normal bir durum.

Üstteki model Titan Dynamics'in Tornado V2 modeli, alttaki de Falcon V2'nin kanadı. İki modelde de infill kanyaklı kanatta oluşan desenler görünüyor.

Ben taşıma ve evde barındırma acından ebat olarak, videodan da ucuş performansını oldukça beğendim :thumbup: Sizin de uçuş videosunu en kısa süre içerinde bekliyoruz. ;)

• Beğen