LW PLA yerine PLA kullanılabilir mi?

Emre Kalkan

Yeni Uye
İlgi Alanı
Hepsi
Merhaba hobiye yeni başladım. İlk olarak fotoblok tarzı malzemeler ile başlamam söyleniyor fakat gerekli ayarları fotoblok ile birebir yapmak zor bu yüzden 3D baskı ile bir model uçak yapmayı düşünüyorum. Aşağıdaki videoyu buldum LW PLA kullanmam gerekiyor fakat bu filament türü için baskının zor olduğu söyleniyor, LW PLA yerine PLA kullanılabilir miyim? Ağırlık farkı olacak tabiki ama zaten PLA gibi hafif bir malzeme için bu ağırlık sorun yaratır mı? Ayrıca kendi 3D yazıcım olmadığı için okuldaki yazıcıyı kullanacağın. Bana yol gösterebilir misiniz? Önerilerinize açığım.

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Merhaba hobiye yeni başladım. İlk olarak fotoblok tarzı malzemeler ile başlamam söyleniyor fakat gerekli ayarları fotoblok ile birebir yapmak zor bu yüzden 3D baskı ile bir model uçak yapmayı düşünüyorum.
Eğer ilk uçuracağınız model bu olacaksa, 3D model yapısı ve kırılganlığı itibariyle pek uygun bir model olmayacaktır. ;)

• Beğen
Tepkiler: İbrahim Özdemir
Hocam hangi malzemeyi kullanarak hangi model ile başlamalıyım? Hangi kaynakları kullanmalıyım?
İlla Fotoblok ile başlamak zorunda değilsiniz.Balsa veya köpük Uçaklarla da başlayabilirsiniz.Elektrik motorlu mu? glow motorlu mu? yoksa benzin motorlu mu? Bunlara göre değişkenlik gösterecektir.Eğer düşük bütçeye sahipseniz ve kısıtlı imkanlarla Uçak sahibi olmak istiyorsanız Köpük Uçakları tavsiye ederim.Hatta model olarak da forumumuzda konusu olan Çaylak modelini tavsiye ederim.Ben olsam XPS,EPS,EPP gibi köpüklerlen yapıp kanadı da sıcak tel ile Clark Y kanat profilinden keserek yapardım.Doğru bir şekilde inşa edildiğinde mükemmel bir Uçaktır.Çok önceden inşa ettiğimde kanat açıklığını 140cm yapmıştım ilk uçuşta trim bile istememişti bıraktığında kendi kendine harika uçuyordu.