www.bilimselyuzme.com

Merhabalar ben Abdullah Meral

Abdullah Meral

Yeni Uye
İlgi Alanı
Uçak
Forumda yeni değilim ama bu ilk mesajım herkese merhabalar

Adınız / Soyadınız
Abdullah Meral
Nereden Katılıyorsunuz
Ordu
İlgilendiğiniz Model
Uçak
Var ise Modelcilik Tecrübeniz
Başlangıç
Ben geçen haftalarda forumda neler varmış diye bakarken Ali Haydar GÖK beyin yaptığı uçağı merak edip soru sordum ve kendiside sağolsun cevap verdi sonradan biraz konuştuğumuzda modelcilil konusunda bilgilerini paylaştı benim nasıl ileryeceğimi anlattı. Ben uçak uçurmaya ilk başladığımda çok eksik bilgiyle ve büyük hatayla kumandadaki sticklerin yerini yanlış öğrendim. İstemeden mod 4 şeklinde öğrenmişim ve onuda düzgün şekilde öğrenmeyip elevatörü ters şekilde kullanıyordum. Ali Haydar hocamla konuştuğumda bunu düzeltmem gerektiğini bana söyledi ben de simülasyonda çalışmaya başladım. Uzun zamandır yanlış şekilde kullandığım için şuanda büyük kafa karışıklığı yaşıyorum 10 gün evveline kadar belli akrobasi hareketlerini yapabiliryordum ama şimdi sanki baştan başlamış gibiyim. Bu konuda MOD değiştirip başarılı olanlar varsa bu durum hakkında bilgi almak isterim çünkü moralim bi miktar düştü. Fiziki olarak uçmaya başlamam biraz sürecek gibi oda ayrı şekilde canımı sıkıyor maalesef.

Hoş geldin Abdullah hocam. İleriye dönük yatırım için verdiğimiz bir karardı bu. Malum elevatörün ters. Üzerine mod 4. Hazır elevatörü düzeltirken dünya standartlarına da uyum sağlayalım dedik :) Yelkenleri suya mı indirdik yoksa :D Gerçi sen şuan eski bildiğini de unutmuşsundur o yüzden aynen yola devam :) Artık baya alışmış ve akrobasi olmasa da basit bir şekilde düz uçuşları yapabiliyor olman lazım diye düşünüyorum.

Mod değiştirme deyince aklıma @Türker Akgün abi geldi. Keyfi olarak değişmişti kendisi diye hatırlıyorum. Konu üzerine kendisi de yıllar sonra yorum yapmak isterse buyursunlar :)

Şurada konuyu okuyabilirsin.

Hoşbulduk sayın hocam, yelkenleri suya indirmedim çok çalışıyorum🙂 ileriye dönük kesinlikle çok iyi olacak ama hafiften de moralim bozulmadı değil😀 düz uçuşlar yapabiliyorum uçak düzken her şey normal yalnız konu açıp nasıl ilerleniyor öğrenmek istedim biraz da moral olsun diye. Aceleci davranmamam gerektiğini duymak istedim herhalde 😀

Ya kesinlikle kolay bir şey değil. Diğer arkadaşlara da biraz tanışıklığımızdan bahsedelim. Abdullah hocamda pilotaj geliştirmek isteyen bir hobidaşımız. Tabi imac bu noktada oldukça başarılı. Uçuştaki bir çok şeyin mantığını anlıyorsun. Ki garip bir şekilde derya deniz bu uçuş ve ayar mevzuları. Her neyse. İmacde aslında karmaşık ve refleks ile yaptığınız bir hareket yok. Her şey planlı. Ve ilk etapta olay sadece düz uçabilmek. Yani bir taraftan imac çalışırken diğer taraftan da bu mod 4 ve ters elevatör mevzusunu beraber halletmek gayet mümkün olacak diye düşünüyorum. Ayrıca malum elevatör çek veya it dediğimizde aynı dili konuşuyor olmamız lazım ki anlaşabilelim. Diğer taraftan yarışmalarda ortak uçak veya genel olarak yeni başlayan kişilerin uçaklarını uçurmak icap edecek. Bu tarz durumlar için tabi ki mod 4 ve ters elevatör ciddi problem. Hasılı evet kolay değil. Fakat henüz bu yolda çok ilerlememişken bu zorluğu yenmen gerekiyor :) Bir iki hafta sonra bu karamasarlığı üzerinden atmış olursun diye umuyorum :)

Ben de düzeleceğini düşünüyorum sadece biraz sabırsız olduğum için sanırım moralim bozuldu. Böyle bir konu açmamın nedenide zaten olabileceğini duymak sanırım. Bir amacımın olması ve pilotaj konusunda ilerlemek amacım olduğu için yılmayacağım 😀 kayınbiraderimde vr gözlük vardı onu istedim alandaymış hissi veriyor onunla da deniyorum şuanda ters uçarken kafam hala karışıyor ama iyi ilerliyor acele etmeden devam edersem yaza kadar çok büyük aşama kaydedeceğime inanıyorum.

• Sevdim
Tepkiler: Ali Haydar GÖK
Sendeki bu azim ve çalışma olduktan sonra gerisi gelir :coolxf: Biraz daha sabır söylediğin gibi. Ve diğer taraftan uçağı inşaa etmeye devam..

İnşallah çok teşekkürler, uçağın planını mukavvaya aktarıyorum sonrası kesim yakında inşasını hallederim.