öncelikle selamun aleyküm benim adım samet kendimi bildim bileli elektroniğe meraklı birisiyimdir el becerim güzeldir ortaokulda arduino ile tanışma imkanım olmasa da lise 1 de arduinoya merhaba diyebildim.
rc işlere drone ile başladım ilk yaptığım drone arduino ve gyrodan olusan en basit ama en zor droneydi
ilk dronumu tamamlamam 2 ayı buldu bütçe ve bilgi yetersizliği yüzünden ilk dronumu tamamladım derken kumandamın menzilinin kötü olması sonucu ilk dronem kayboldu
1 ay içerisinde tekrar bir drone toparladım o uzun süre bizimle kaldı tabi bu süreçte kumanda da değiştirdim sonra f450 govdeden s500 govdeye geçtim o da kırılınca kendim profıllerden govde yaptım kamera ekledim gimbal kayıt kamerası led falan derken 2.dronem tamamdı artık bir gün gözlük ile uçarken aniden görüntü kesilmesi sonucu o da kayboldu maalesef artık buna dur demeliydim bu yüzden arduınodan vazgecip apm kartlarla yapayım dedim buna f550 govde ile baslamayı dusunuyordum sahibinden üzerinde gezerken bir abimiz tarot 650mm govdeyi set seklınde ( gövde motorlar pervane ucus kartı gps gımbal ) seklınde cok cok ucuza satıyordu ustelık dron hıc ucmamıs yarım bir projeydi yanı onu satın aldım o geldıgınde apm ye yabancı oldugum ıcın onunla 2 hafta ugrastım birşeyler yaptım dronum ucuyordu ama nedense sorunluydu rtl falan calıstıramamıstım ucus kartı çok eskiymiş ki apm 2.8 satın aldım gps değiştirdim ve artık dronum ucuyordu fakat gene rtl calısmıyordu uzun ugraslar sonucu rtl loıter gibi modları calıstırmıstım ama sebebini çözememiştim 2 gün sonra tekrar bozuldu daha sonra bi abimiz dedi ki altimetreyi test et althold modu ile test ettim çalışmadı bozuldu buradan pervaneler tıtresıme sebep oluyordu cunku pervaneler hasar almıstı yenı pervanelerı taktıgımda sorun çözülmüştü haftalar süren test ucusları sonrası dronuma led ekledim bi kaç modıfıye yaptım suan mukemmel stabillik ile kullanıyorum bu anlattıgım süreç 7 8 aylık bir süreç kısaca adım samet tanıstıgımıza memnun oldum aynı zamanda elektronik teknikerlik yapıyorum özel şirkette iş sahibiyim drone konusunda cidden cok hevesliyim ve yardım almak yardımcı olmak ıcın buradayım
rc işlere drone ile başladım ilk yaptığım drone arduino ve gyrodan olusan en basit ama en zor droneydi
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
- Adınız / Soyadınız
- samet yayla
- Nereden Katılıyorsunuz
- istanbul
- İlgilendiğiniz Model
- Multikopter
- Var ise Modelcilik Tecrübeniz
- 1