Merhabalar!

Mehmet Soydaş

Yeni Uye
Katılım
19 Ağu 2018
Mesajlar
2
Tepkime puanı
2
Yaş
33
Konum
Istanbul
Web sitesi
www.mehmetsoydas.com
İlgi Alanı
Uçak
Merhaba herkese, lise yıllarımdan itibaren model uçaklara ilgi duymaktayım. O zamanlar modelci.net vardı ve orada yapılan işleri hayranlıkla takip ederdim. Mavi mantar MM400 modeline özenip girişmiştim ve çok kötü bir işçilikle bitirmiştim. Ancak uçuramayacağımı düşünüp kenara koymuştum zaten elektronik donanıma da sahip değildim ve maddi boyutu fazla gelmişti, aliexpress gibi bir alternatif de yoktu :halay:Aynı dönemde fizik dersi kötü olan 2 arkadaşım için fizik öğretmenimi, arkadaşlarım model uçak yaparsa dersten geçirmesi yönünde ikna etmiştim (hocam momentum-itme-aerodinamik vs. diyerekten ;D).Tabi aynı anda arkadaşlarımı da ikna etmem gerekti. Daha sonra lastik motorlu iki model (sanırım biri piper cup idi) yapıp biraz hevesimi aldıktan sonra bu arkadaşlara satmış ve dersten geçmelerini sağlamıştım :lol:

Üniversite yıllarına geldiğimde bu ilgi arka planda kalmıştı, ancak lisans bitirme tezimde tekrar hatırladım ve IHA yapmaya karar verdim, ne var ki sanki yahu kesin yaparım diyerek başlamıştım, fakat inşa ettiğim model (cessna 182) yine pek güven vermiyordu dolayısıyla hiç uçurmayı denemedim ve sunumda o şekilde yazılım ve donanım kısmını anlatarak geçmiştim :) (otopilot ve internet üzerinden kontrol ile video aktarımını gerçekleştirmeye çalışmıştım, aslında temel haliyle bunları gerçekleştirmek kısmen kolay tarafı idi, zor olanı pilotaj ve model inşası olduğu için hiç uçurmaya yeltenmedim bile). Sonrasında da evde temizlik yapılırken düşmüş:D ve tamir de edilemeyecek şekilde kırılmıştı ancak malzemelerini sakladım, belki birgün tekrar yaparım diye.

Buraya kadar anlattıklarım modelci abileri yeterince sinirlendirir sanıyorum (model seçimi, cin olmadan İHA yapma vs.). Ama zamanı geldi, tekrar bu işe bulaşarak nihayete vardırma düşüncesindeyim, artık havada görmezsem gözüm açık gidecek. Yeniden bulaşma kararımda aliexpress'te cessna modelinin lazer kesimli (yine cessna:(), planlı ve kit halinde satıldığına denk gelmemin etkisi oldu. Merak edenler için Tabi bunda daha önce yapmış olduğum bir model olması (üstelik bu sefer lazer kesimli hali var, daha kolay yapabilirim diye düşündüm) ve lise zamanlarımdan aklımda trainer bir model olarak yer etmiş olmasının da payı büyük. Aslında bu amaç için skywalker gibi modeller daha uygun, ancak gümrük açısından sorun olacağı için ve uçurması çok daha zor olacağını düşündüğümden yine cessna'da karar kılmış bulundum. Ancak modeli alıp inşasını bitirdikten sonra aklıma takılan birkaç noktayı araştırmaya başlayınca foruma denk geldim ve burada okuduklarımla gördüm ki aslında yanlış bir seçimmiş.

Neyse lafı çok uzattım, değerli fikirlerinizi almak için yeni bir başlık açacağım. Bir süredir simülatörde pilotluğumu geliştirmeye çalışıyorum.

Adı : Mehmet
Soyadı : Soydaş
Nereden : İstanbul
Yaş : 28
Hangi RC Model ile ilgileniyorsunuz: Uçak
Forumumuzu Nerden Duydunuz ? : İnternette denk geldim.
Kullandığım Model(ler) :
Simulatorde tutor ve cessna :D
 
Adınız / Soyadınız
Mehmet Soydaş
Nereden Katılıyorsunuz
İstanbul
İlgilendiğiniz Model
Uçak
Var ise Modelcilik Tecrübeniz
0
Hoş geldiniz.. Keyifli, verimli olur umarım. Bir yerinden başlamanın zamanı, ama Cessna 182 o başlangıç için uygun değil :) Simülasyon çalışarak doğru yolda ilerliyorsunuz, şimdi konfigürasyonu belirlemek üzere araştırma yapmalısınız..
 
Hoşgeldin. Ben de forumda birçok konu inceledikten sonra başlangıç çaylak modelini yapmaya karar verdim. Nerdeyse bitti sayılır. Forumda tüm detayları bulunuyor tavsiye ederim.
 
Mehmet hoş geldin.
Bir anlamda modelciliğe dönüş, veya başlayış diyebileceğim zaman ve model aynı olmuş. Moldelci.net ve mavi mantar...:) 2006-2007