Motor Seçimi

Cem BAYAR

Yeni Uye
Katılım
18 May 2016
Mesajlar
8
Tepkime puanı
11
Yaş
34
Konum
Trabzon
Web sitesi
www.sungursavunma.com
İlgi Alanı
Multikopter
Elimde şuan tüm elektronik sistemi dahil olacak şekilde 4 kg bir uçak var bira ağır fakat kullandığım motor at3530 700kv bir motor 15x10 pervane ile 4.5 ile 4.8 kg itiş sağlıyor sizce bu motor bu uçak için yeterli midir?
 
Motor Seçimi

Sorun su ki bilinen bir motor olsa yabanci forumlardan gercek test datasi veya mevcut power calculator uygulamalari uzerinden tahmini degerler ogrenilebilir.
Belirttiginiz deger dogru ise tabi ki ucuracaktir ancak ucagin modelini de bilirsek daha dogru bir karar verilebilir.
Hobbykingde yapmis oldugum harcamalari ve elimde kalanlari gordukten sonra ucuz cozumlerden uzak durulmasi gerektigini anladim. Sizin model de 4kg olduguna gore bayagi buyuk bir model. Fiyatini bilmesem de bu kadar buyuk bir ucagi bu motora emanet etmezdim.

Bir de genel bir yanlis var ki itis degeri olarak KG'yi kullanmak. Newton yerine KG kullanilinca hizlandirilan havanin ne kadar ivmelendirildigi genelde goz ardi ediliyor. Mesela sizin sistem 1400wattda 4.5kg uretirken 90lik bir edf 2500 wattda 3.5kg uretiyor. Edf pervaneyi bir duct icine aldigi icin cok daha verimlidir. Ama yanlis birim kullanilinca boyle yanlis sonuclar cikiyor.