Motorlar tam hizda dönmüyor

Ege Özdağ

Yeni Uye
İlgi Alanı
Multikopter
Merhabalar,
Elimde ArduCopter yüklü bir SpeedyBee F405 V4 uçuş kontrolcüsü (FC) ve bir Raspberry Pi 5 var. FC ile Pi’ı, TELEM2 portu (R2/T2/GND) üzerinden UART ile birbirine bağlıyor, MissionPlanner’dan gerekli ayarları (Quad X frame, RC_LOSS ve throttle failsafe’lerinin devre dışı bırakılması, DShot600 passthrough vs.) yapıyorum.
Pi’da Python (pymavlink/MAVProxy) ile MAVLink komutları göndererek kumandasız bir şekilde drone’u tamamen komutlarla kontrol etmeyi amaçlıyorum. PreArm hatalarını kaldırıp “Ready to Arm” durumuna getiriyor ve arm komutunu başarıyla çalıştırabiliyorum — HUD’da “ARMED” görüntüleniyor. Ancak arka arkaya %100 throttle komutları göndersem de motorlar hep düşük devirde kalıyor, tam gaz performansı elde edemiyorum.
Bu konuda deneyimi olan ya da benzer bir sorunla karşılaşan varsa, mixer’ı atlayacak ya da ESC’leri gerçek %100 sinyal ile zorlayacak yöntemler önerisine çok ihtiyacım var. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Teşekkürler,
Ege Özdağ

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Kontrol Kartınız
SpeedyBee F405 V4 BLS 55A 30x30 Stack
Model Sınıfı
QuadCopter
Motor, Pervane ve ESC
TMotor MN3510 360kV
Kumanda Alıcı ve Verici
Kumanda yok
Extra Ekipman
Raspberry Pi 5
İlk adım olarak esc'lerinizin kalibre edilmesi gerekebilir.Esc'lerin gaz çubuğunun minimum ve maksimum değerlerini öğrenmesi gerekiyordur.

Sevgili Cankut.
Uçuş kontrolcüsünün esc ile olan veri aktarımı dshot protokolü üzerinden yapılıyorsa genel kabul esc kalibrasyoununa ihtiyaç olmadığı yönündedir.
Post sahibi dshot600 kullandığını beyan ettiği için bu şekilde küçük bir katkı olması amacı ile ifade edilmiştir.

Sevgi ve saygılarımla.
Şakir POLAY