MSH Protos Team
Çok yanlış bir hareket olur, üç sebepten dolayı;
1- Amerikan sitelerine kullanıcı girişi yapılınca fiyatlar düşmüyor, yani amerikaya vergi vermiş oluyorsun. Sonra kocaman kutu buraya geliyor, gümrüğe takılırsa bi de buraya vergi veriyorsun. Zaten ingiltereden alırken mantık; ben bunu kendi ülkem içine satmıyorum bana vergi vermesin o yüzden, gitsin gümrüğe girsin kendi ülkesine versin... Ama amerikada bu mantık yok, neden bilmiyorum.
2- Mesafeler çok uzak olduğundan kargo ücretleri daha fazla... Aynı şekilde ortalama geliş süresi de ingiltereden buraya bir hafta ise, amerika en az iki hafta... (standart kargolar, ups fedex vs değil)
3- Gümrük olayının mantığını birinci maddede kabaca anlattık. Tabi düşük gösterip bundan komple kaçmak da mümkün ama karşı taraf -satıcı- buna yanaşırsa ve burdaki memurların tavrına göre... İngilizler veya genel olarak avrupalılar faturada düşük göstermeyi kabul ediyor, gümrükten kaçmak ihtimaller dahilinde... Amerikalılar ise kesinlikle düşük göstermiyorlar, istersen sen yine sor. Yani amerikaya gümrük dahil fiyat ödediğin gibi, buraya da %99.9 ödüyorsun düşük göstermediklerinden dolayı...
Yine de kullanıcıya kalmış ama tekrar söylemek isterim ki ne alırsan al, ne yaparsan yap, "acele etme"

Aramızda yurtdışından zibilyon tane alışveriş yapmış, nerden ne nasıl alınır konularını defalarca tecrübe etmiş arkadaşlar var. Tecrübeler paylaşılır, illa ki yaşayarak tecrübe etmen gerekmez aynı şeyleri.