Öneri

erchell

Yeni Uye
Merhaba Arkadaşlar
Formu kısa bir süre önce başladığım 250 Quadcopter yapımı için bilgi ararken buldum. Bu ilk konumda bilgilerini bizlerle paylaşan tüm arkadaşlara teşekkür etmek istedim. Bir çoğumuzun muzdarip olduğu konuda benimde kaygılarım olmakla beraber etrafımda bu tip hobilerle ilgilenen kimse olmamasına rağmen Quadcopter toplamaya karar verip sağ salim toplayıp uçurdum. Asıl hobim Fotoğrafçılık Dji phantom 4 almayı düşünürken malum yasaklar ve kısıtlamalardan sonra Qav 250 toplamanın daha keyifli olacağını düşünüpte bu işe giriştim. Çalıştığım yer bir hidroelektrik santrali sitemizde 25-30 civarı çocuk var. Bunları neden bize anlatıyorsunuz diyebilirsiniz. Quad ı uçururken onların gözünde gördüğüm heyecen hiçbirşeye değiştirilmeyecek bir zevk. Belki bu hobiye katılmalarını sağlamak belki de hayal dünyalarına farklı bir şey daha katmak amacıyla bir tane de Helicopter almaya karar verdim. Forumu inceledim benim için V977 uygun gibi görünüyor. Lakin çocuklarda çok küçük olduğundan istediğim etkiyi yapamayabilir. Benim sizden istediğim kendim için değil daha çok çocuklar için V977 den daha büyük bir model alsam daha iyi olur gibi geldi. Yaklaşık 50-60 cm boyunda buçuk kanallı olmayan bir helikopter önerisi istiyorum.

Öneri

Tavsiye ederim. :saygilar:

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Öneri

Yusuf ne yazık ki daha iyi olmaz. V977 en iyi Micro modellerden birisi. Piyasada satılan 40cm-50cm gibi reklamları olan ürünlerden kesinlikle uzak dur, zira hepsi 3 kanal oyuncak ve ömürleri 15 dak falan. Sonra bozuluyor ve tamir olmuyor.

Simdi V977 aldın ama isin bitmedi yeni başlıyor. Bu model küçük olsa da bizim kullandığımız 6 kanallar ile birebir aynı özellikte. Dolayısıyla simulator çalısmadan kaldırırsan düşürmen ortalama 15 an sürecektir. O yüzden bolca sim çalış. Ilerleyen zamanlarda profesyonel anlamda daha buyuk model alırsın ama simdi cok erken.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
Yusuf ne yazık ki daha iyi olmaz. V977 en iyi Micro modellerden birisi. Piyasada satılan 40cm-50cm gibi reklamları olan ürünlerden kesinlikle uzak dur, zira hepsi 3 kanal oyuncak ve ömürleri 15 dak falan. Sonra bozuluyor ve tamir olmuyor.

Simdi V977 aldın ama isin bitmedi yeni başlıyor. Bu model küçük olsa da bizim kullandığımız 6 kanallar ile birebir aynı özellikte. Dolayısıyla simulator çalısmadan kaldırırsan düşürmen ortalama 15 an sürecektir. O yüzden bolca sim çalış. Ilerleyen zamanlarda profesyonel anlamda daha buyuk model alırsın ama simdi cok erken.

Hocam bu forumu takip ettikten sonra ilk farkına vardığım sizin fikirleriniz. Kesinlikle sizin fikirlerinizin önemli olduğunu düşünüyorum. Lakin kendimi de iyi tanıyorum. Yaptığım Quadcopter havada sabit durmuyor havada sabitleyebilecek bir seviye ye geldim ve rahatça uçurabiliyorum. Quad yere yakınken irtifa kaybetme riski çok yüksek o durumlarda bile yere yakın sürüp düşürmüyorum. Uçurmada çok bir sorun yaşayacağımı sanmıyorum. Büyük modellerin oyuncak olduğunun bende farkındayım o yüzden de buçuk kanallılar olmasın dedim. Çocuklardan dolayı bahsettiğim sebepten ötürüde biraz büyük model olması gayet güzel olacak. Bu büyüklük olayı benim için hiç önemli değil ama lütfen yerime koyun kendinizi çocuklar için çok yararlı olacağını lütfen kaçırmayın.

Öneri

Levent Uygun' Alıntı:
Tavsiye ederim. :saygilar:

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Bu modeli daha önce görmemiştim. Boyut olarak yeterli olur gibi. Bu modeli araştıracağım.

Öneri

Yusuf Karakuş' Alıntı:
..... Uçurmada çok bir sorun yaşayacağımı sanmıyorum. Büyük modellerin oyuncak olduğunun bende farkındayım o yüzden de buçuk kanallılar olmasın dedim. Çocuklardan dolayı bahsettiğim sebepten ötürüde biraz büyük model olması gayet güzel olacak.

İsterseniz Simulatorda 6 kanal bir heliyi uçurmayı denedikten sonra yeniden konuşalım Yusuf Bey ;) Quadro uçurmak ile heli uçurmak tamamn farklı şeyler. Mesela biri motosiklet sürmesi ise diğeri araba kullanmak gibi. İkisi de yolda gidiyor (kumanda ile kontrol ediliyor) ama sürüş teknikleri ve kontrolleri çok farklı.

Tavsiyem V977 hemen kaldırmayı denemeyin. Önce simde kendinizi bir tartın. Yok illa bir deneyeceğim derseniz de bari açık alanda ve yeşillik üzerinde yapın ki model düşünce hasar görmesin. Kolay gelsin :saygilar:

NOT: Bu hobi de en önemli şey SABIR. Eğer yeteri kadar sabırlı olmazsanız inanın tüm bunlar cebinizden extra para olarak çıkacaktır. Ben sizi gayet net anlıyorum sorun yok ;) Sadece çocuklar siz bu işi daha iyi kavrayıncaya kada yani 1-2 ay daha bekleyebilir diye düşünüyorum.

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
İsterseniz Simulatorda 6 kanal bir heliyi uçurmayı denedikten sonra yeniden konuşalım Yusuf Bey ;) Quadro uçurmak ile heli uçurmak tamamn farklı şeyler. Mesela biri motosiklet sürmesi ise diğeri araba kullanmak gibi. İkisi de yolda gidiyor (kumanda ile kontrol ediliyor) ama sürüş teknikleri ve kontrolleri çok farklı.

Tavsiyem V977 hemen kaldırmayı denemeyin. Önce simde kendinizi bir tartın. Yok illa bir deneyeceğim derseniz de bari açık alanda ve yeşillik üzerinde yapın ki model düşünce hasar görmesin. Kolay gelsin :saygilar:

NOT: Bu hobi de en önemli şey SABIR. Eğer yeteri kadar sabırlı olmazsanız inanın tüm bunlar cebinizden extra para olarak çıkacaktır. Ben sizi gayet net anlıyorum sorun yok ;) Sadece çocuklar siz bu işi daha iyi kavrayıncaya kada yani 1-2 ay daha bekleyebilir diye düşünüyorum.

Teşekkürler hocam mesaj alındı. V977 ayarı bir heli alıp simülasyonsuz deneyip durumumun ne olduğunu görünce bu konuşmayı yeniden yapacağız gibi görünüyor.

Öneri

Sonucu ben de merak ediyorum ;D

Bir benzetme de ben yapayım. Gözleme falan pişirilen kubbe biçimli saclar vardır ya, bir tane ondan, bir tane bilye alıp, traktörün römorkuna binelim. Sacın iki tarafının da ortasına 5cm caplı bir daire çizelim. Traktörü taşlık bir yolda sürdürürken, önce sacın cukur tarafına koyduğumuz bilyeyi dairenin içinde tutmaya çalışalım, sonra da kubbe tarafına. Çukur taraf quad uçurmak, bombeli taraf 6 kanal heli uçurmaktır işte :)

Öneri

Emre abi benzetmene bayıldım :bravo:
Gerçekten heli kullanmak dışardan herkese çok kolay görünüyor ama kullanınca farkına varılıyor. 6 aydır simulatorde çalışıyorum, ama hala gerçekte heyecanlanıyorum. Hoverda tutmayı öğrenmem 2 haftamı aldı ve ilk 1 hafta bende problem olmadığını programda bi hata olabileceğini, bu işin bu kadar zor olamayacağını düşünmedim desem yalan olur :D

Öneri

Simulasyonda heliyi sabit tutmaya çalışmak bile işkenceydi benim için (iyi bir quad şoförüyüm :) ) zamanla gelişiyor tabi 3d uçuş denemelerine başladım şuan. Mehmet abinin tavsiyelerine uymanız gerek çünkü yapılan benzetmeler gerçekten yerli yerinde olmuş. Quad farklıdır heli çok daha farklıdır ve zordur bana göre.

Öneri

Yusuf Karakuş' Alıntı:
Teşekkürler hocam mesaj alındı. V977 ayarı bir heli alıp simülasyonsuz deneyip durumumun ne olduğunu görünce bu konuşmayı yeniden yapacağız gibi görünüyor.
Lütfen teceübenizi videoya alın. Bana da simülasyonsuz olmaz derlerdi ama ben simülasyonsuz hover öğrendim. V977 de öğrendim. :) çok sonra bir simülasyon kumandası edindim.