PILOT RC EDGE 540 92'' ICIN ONERILER

EKBER URAL

Yeni Uye
Katılım
8 Kas 2019
Mesajlar
7
Tepkime puanı
10
Yaş
42
Konum
Basaksehir
İlgi Alanı
Uçak
Merhaba,
Yeni kurdugum ucagim icin onerilere ihtiyacim var. Ucak akrobasi sinifinda olmasina ragmen ben daha cok sport flying olarak kullanacagim.
Sormak istedigim ilk sey pil setup hakkinda. Soyle bir diyagram cizdim. Bu sekilde kullanmayi planliyorum. Daha once pil nedeniyle bir ucak kaybettigim icin yeni yapacagim modelde bu tarz bir sorun yasamak istemiyorum. Sizce dogru bir kurulum olur mu. Iki pil ile redundancy saglamak niyetindeyim. Power box veya daha fazla elektronik eklemeden en basit sekli ile kurulumdan yanayim. Tavsiyelerinizi beklerim.

You must be registered for see images attach


Kullanilan malzeme
Ucak Pilot RC 540 Edge v3 92"
Motor DLE 61
Aileron x 2 Savox 1270 TG
Elevator x 2 Savox 1270 TG
Throttle 1 x Savox 1270 TG
Rudder 1 x Savox SB-2271SG
Receiver Hitec Optima 9 channel 7.4 v
Transmitter Hitec Aurora 9
500 Yakit tanki
Sumeronics Kill Switch
Sumeronics Digital Switch
Pin In Flag Switch
2 x 2S 2600 MAh Lipo

Tesekkurler
 
  • Beğen
Tepkiler: 3dholicpilot
İki pili alıcıya o şekilde bağlayamazsın.
Öncelikle o "pin in flag switch" her şeye rağmen mekanik bir switch ve uzak durmanı öneririm.
Arada kill switch olduğu sürece ateşleme hattına ekstra bir switch daha koymak sadece riski artırır. Özellikle pillerini uçuş günü sonunda uçaktan çıkarıyorsan hiç sorun olmaz. Uçakta ve bağlı bırakıyorsan söylediğim şekildeki uygulamada pilden mikroamper düzeyinde bir akım çekilir ve aylar boyu uçmazsan pilin boşalabilir. Bence pratikte pek ciddi bir sorun değil bu.
Gerçek redundancy istiyorsan SumeronicsRC Redundant Battery Selector yada muadili bir ürün kullanmalısın.
Ama bana sorarsan, ilk aşamada çizdiğin diyagramda, pin in flag switch çıkışından alıcıya giden hattı ayırarak uçabilirsin. Sistemin high voltage olduğu ve Hitec kumandan ekranda pilinin durmunu sürekli göstereceği için sorun yaşayacağını sanmıyorum. İleriki aşamalarda öncelikle pillerini 3500 - 5000 mAh olanlarla değiştirmeni, eğer pratik kullanımda sorun olacakmış izlenimi alırsan yukarıda anlattığım redundant switch sistemlerini incelemeni öneririm.
 
Son düzenleme: