Pixhawk2 esc ve motor calışmıyor

Emrecan Kara

Yeni Uye
Katılım
24 Mar 2021
Mesajlar
6
Tepkime puanı
5
Yaş
24
Konum
konya
İlgi Alanı
Hepsi
Merhabalar elimdeki pixhawk2 uçuş kartımda plane yazılımı yüklü idi onu sıfırlayıp drone yazılımı attım daha sonrasında esc kalibrasyonu yapmama ragmen,kumanda alıcısı ile çalışan motorum pixhawk ile gerekli bağlantılarımı yapınca calışmadı ve tepki vermedi nedenini bilen biri bana yardımcı olursa çok mutlu olurum. İyi günler
 
Parametrelerde safe ayarlarını düzenledin mi ve hangi yazılımı kullanıyorsun bilmiyorum ancak Mission Planner yazılımında servo output kısmında esc bağladığın kısım çıkış veriyor mu hocam ?

İyi çalışmalar dilerim.
 
Merhabalar elimdeki pixhawk2 uçuş kartımda plane yazılımı yüklü idi onu sıfırlayıp drone yazılımı attım
Kullanılan model DRONE ki biz drone kelimesini kullanmıyoruz. Bunun yerine QUAD kelimesini kullanıyoruz.
Ama konu RC Helikopter bölümüne açılmış.

Konuyu sizin yerinize olması gereken Multikupter bölümüne taşıyorum.



Lütfen konu açmadan önce forumu birazcık inceleyin ve mevcut bölümlere bir göz atın.
 
Parametrelerde safe ayarlarını düzenledin mi ve hangi yazılımı kullanıyorsun bilmiyorum ancak Mission Planner yazılımında servo output kısmında esc bağladığın kısım çıkış veriyor mu hocam ?

İyi çalışmalar dilerim.
safe yarlarını düzeltince
düzeldi teekkür ederim
 
Merhaba,

Öncelikle Pixhawk 2.4.8 mi kartınız yoksa Pixhawk Cube mü?

Pixhawk normal uçuş kartlarından farklıdır. İki aşamalı arming süreci vardır ve her şeyin sonunda sistem ARM olsa bile motorlar çalışmayabilir. Hardware Safety switch takılı mı? Eğer takılıysa, birkaç saniye boyunca basılı tutmanız gerekecek. Yanıp sönen ışık sabit olarak yanmaya başladıktan sonra, arm etme kısmına geçebiliriz.

Eğer quadı benchte yani deneme amaçlı çalıştıracaksanız, ARMING_CHECK parametresini 0 olarak ayarlayın. Bu sayede sistem ARM olmayı engelleyen durumları görmezden gelecek. Bu ayarı asıl uçuşlarda sakın 0'da bırakmayın.

Sonrasında DATA sekmesine girin ve Actions seçeneğine tıklayın. Çıkan menüde ARM/DISARM tuşuna tıklarsanız, cihazı elle ARM edebilirsiniz. ARM ederken motorların dönmesini engelleyecek bir unsurun olmadığına, sistemin güvenli olduğuna ve pervaneler takılıysa, rahatça dönebileceklerinden emin olun. ARM ettikten sonra kumanda ile kontrol edebilirsiniz.

Tabii bu anlattıklarımın hepsi, tüm konfigürasyonları doğru yaptıysanız çalışacaktır. Servo kalibrasyonu, ESC kalibrasyonu, alıcının doğru bağlanmış ve çalışıyor olması, RC kumanda kalibrasyonu, batarya kalibrasyonu, Pixhawk'ın telemetri sistemi ile sağlıklı bir şekilde yer istasyonuna bağlanması gibi...
 
  • Beğen
Tepkiler: Mehmet Kucuksari