quadım için gps tavsiyesi

osman turan

Yeni Uye
Katılım
8 Ocak 2019
Mesajlar
25
Tepkime puanı
1
Yaş
33
Konum
bilecik
İlgi Alanı
Multikopter
quadım için gps arıyorum ve kapalı alanlarda çalışıyor mu odada filan gps kullanabiliyor muyum o sorular aklıma takıldı
birde bildiğiniz bir marka var mı gps olarak tavsiye edebileceginiz
uçuş kontrolcüsü naze 32 rev6 10 dof kullanıyorum
 
Osman bey daha önceki konunuzda @Emre Kaman kardesimizin belirttigi üzere elinizdeki Quad sınıf olarak GPS uygun değil. GPS nasıl çalışır diye nette azıcık aratmış olsanız oda içerisinde çalışmasının mümkün olmadığı görürdünüz.

Su stabil isinden sıyrılın ve elinizdeki modeli uçurarak keyif almaya bakın.
 
Sevgili Osman pek değerli Mehmet abi

Naze 32 rev6 ile ilgili daha önce birden fazla sayıda değerlendirme yapmıştım. Sanırım bunu yinelemem gerekecek;
Naze 32 F1 işlemcili 3-4 yıl öncesine kadar yaygın kullanılan multiwii mirascılarından bir kart. Zamanının en iyisi olduğu dönemler malesef geride kaldı. İşlemcisinin görece olarak yavaş, hafızasının görece olarak az, uart bağlantı sayılarının görece az, onboard osd desteği malesef olmayan bir kart. Günümüzde F3 işlemcilere bile sahip olunması önerilmezken F1 işlemciye yeni yatırım yapmak pek de doğru olmayabilir. Ne yani multicopterimi uçuramaz mı ? Hayır çok da , ancak güncel işlemcilerin yanına bile yaklaşamaz !

Gelelim sorunuza.

Gps li uçuş modlarının kullanılabileceği naze32 için son inav firmware'ı INAV 1.7.3 (beta) 10 eylül 2017 de sunulmuş olup, bu tarihten sonra güncelleme almamış ve almayacaktır. Bu durumda eski firmware ile ve gps li uçuş modları ile kullanma konusunda kabul ve karar verildi ise eğer;

a) Uart portlarının sayısının az olması nedeni ile (receiver-fc arası) digital iletişim protokolü ile eksternal osd kullanımı arasında bir seçim yapmanız gerekecektir.
b) Gps ve osd aynı anda kullanılacaksa muhakkak ppm veya pwm receiver- fc iletişim protokolü seçmeniz gerekecektir. Bunun kumanda ile multicopterin tepki sürelerini olumsuz yönde etkileyeceğini hatırlatmak isterim
c) Soft serial açıp da osd kullanılacaksa minimosd konfigürasyonu için mwosd ve arduinoya aşina olmanız gerekecektir. Bağlantı hızlarının her ikisinde de düşürülmesi gerekecektir. Soft serial açıldığı zaman işlemcinin yükünün daha da artması nedeni ile 1K dan bile ödün vermeniz gerekebilecektir.
d) Naze32 esc passthrough desteklememektedir. Bu durumda blheli, blheli_s escleri vs güncel firmware ile flashlamak daha zahmetli olacak ve alternatif yollar aramanızı gerektirebilecektir.

gps tavsiyesi: sahip olmaya değecek niteliklere sahiptir. şu ana kadar bize gps glitch yaşatmamıştır.

Aklıma ilk gelenler bunlardır.

İfade edebildiklerim hobi düzeyindeki bilgiler ile şekillenmiş olup gönül vermiş bir başka kardeşimin hertürlü katkı ve düzelmesine de açıktır.

Sevgi ve saygılarımla
Şakir Polay
 
Son düzenleme: