Rc uçak arızası

Mustafa demir

Yeni Uye
Katılım
17 Nis 2018
Mesajlar
7
Tepkime puanı
3
Yaş
32
Konum
Model uçak
İlgi Alanı
Uçak
İyi günler. Ben rc uçak yapmaya yeni başladım. Uçağı yaptım. Fakat uçak ilk uçuşta esc yandı. Sebebi ne olabilir. Motor 2200kv. Esc Simonk 30a. Pil 2s 1500 ve 40c. Pervane 10*45. Acaba nerede yanlış yaptım k. İlginiz için teşekkür ederim
 
Mustafa bey merhabalar,

öncelikle konuyu açtığınız yere dikkat etmenizi isteyeceğiz ki forumun düzeni bozulmasın. Rc uçak diye bir bölüm ve alt bölümleri varken duyurular bölümüne konu açmak çok doğru değil.

İkinci olarak başlığınızı yaşadığınız sorunu ön planda tutacak şekilde yazarsanız yardıma ulaşma süreniz kısalacaktır.

Son olarakta motorların datasheet verileri dediğimiz verileri bulunur. Bildiğim kadarıyla 2200kv motora yani son derece hızlı sayılacak şekilde dönen motora 1045 pervane takmak binek arabaya traktör tekeri takmaya benzeyecektir. Bu durumda hem motor çok yorulur zarar görebilir hemde yarattığınız ekstra yükle başa çıkmak için daha çok akım talep eder. Sizin durumda anladığım esc dayanamayıp çalışmayı bırakmış. Bence öncelikle bu tarz temel teknik konularda biraz araştırma yaparsanız hem sizin hemde modelin sağlığı açısından daha faydalı olacaktır. Motorun datasheet verilerinde önerilen pervane boyutları ile birlikte önerilen volt değerlerini de bulabilirsiniz. Umarım faydalı olmuştur.
 
Kusura bakmayın ben forumun düzenine alışamadığım için bir yanlışlık oldu. Benim burda yazdığım ürünler hepsi bir arada geldiği için kullandım. Yoksa o motora o esc ve pervane yi kullanmazdim. Bilmediğim için kullandım
 
2200 kv motor bildiğimiz turngiy ve mıadili turuncu renkli motor ise, onlara 40 a aşağısı esc takıldığında eprvane boyutuna bakmaksızın yandığıda oluyordu, tabi burada o pervane boyutu ile 40 a taksanızda yanar o nedenle pervane ebatı ve esc A değerini değiştirmeniz uygun olur arkadaşlarında dediği gibi.
 
  • Beğen
Tepkiler: Mustafa demir