RC Uçak Pilotluğu

Katılım
28 Ocak 2019
Mesajlar
4
Tepkime puanı
6
Yaş
24
Konum
Ankara
İlgi Alanı
Uçak
Merhaba,
15 Eylül tarihinde TEKNOFEST kapsamında düzenlenecek olan İHA Yarışları için üniversite arkadaşlarımla beraber bir araç (sabit kanat) tasarladık, imal ettik ve ilk uçuşunu yaptık. Okulumuzda sabit kanatlı bir aracı uçurmak isteyen deneyimli bir pilot bulamadığımız için uçuşlarımızı hep okul dışındaki insanlarla iletişime geçerek yaptık. Bugün itibariyle yarışmaya 10 gün kaldı ve bizim aracımızın otonom uçuşunu test etmemiz gerekiyor. Uçuş kontrol kartı olarak Pixhawk kullanıyoruz. Aracın Autotune ayarlarını yapmadan önce otonom uçuşuna bakmak istiyoruz. Ancak şahsen kendimde o cesareti bulamıyorum. Çünkü birkaç defa amatör olarak uçuş denemesi yaptım. Kalkış ve seyirde başarılı olsam da inişe geçemedim ve hasar aldım.
Yarışmaya son 10 gün kala sizlerden RC pilotluğu konusunda yardım istiyorum. Deneyimli bir pilot yardımı olmadan Pixhawk'ın otonom uçuşunu default parametreler ile test etmemde sakınca var mı?
Ankara'da yarışmaya katılabilmemiz için bize 1 günün ayırarak yardımcı olabilecek RC pilotlarına ulaşabilir miyim? Nasıl bir yol izlemem gerekiyor?
Şimdiden teşekkür ederim.
İyi forumlar.
 
En kısa sürede kumandana uygun bir dongle al veya sim kumandası al ve simülatör çalış
Cevabınız için teşekkür ederim, simülatorlerle ilgili ufak bir araştırma ve çalışma yaptım. Diğer teknik işlerden zaman kaldıkça bakıyorum ancak birkaç gün içerisinde iniş yapabilecek bir deneyime ulaşabilir miyim sizce? Ayrıca ne kadar simülator çalışsam da Autotune işlemini yapmak için ciddi bir deneyime ihtiyacım olduğuna inanıyorum. Çünkü aracın maksimum noktalarını zorlamak gerekiyor ki tune işlemi işe yarasın.
 
Bence bu cumartesi Pazar muhakkak birileri bir yerlerde uçak uçuruyor. Arabaya atlayıp gidin. Bol bol başlarını ağrıtın :D
10 günde güzel bir çalışma ile güzel bir iniş yapmayı öğrenirsiniz. Ama bence başka bir uçak yapın hızlıca. Farklı bir elektronikle beraber o uçağı sürekli uçurun. İniş çalışın. Yeterli yedek parçanız varsa 10 günde çok güzel iniş yapabilirsiniz.
 
Son düzenleme:
Bence bu cumartesi Pazar muhakkak birileri bir yerlerde uçak uçuruyor. Arabaya atlayıp gidin. Bol bol başlarını ağrıtın :D
Evet bu yöntem beni de cezbediyor ;D;D ankara da bulunan pistlere de baktık, gerçekten ciddi bir kitle var, son çare öyle yapıp bize yardım edecek birilerini bulmamız lazım, :D
ilginiz için teşekkür ederim.