www.bilimselyuzme.com

RC UÇAK YOL HARİTASI

EMRE_YILMAZ

Yeni Uye
İlgi Alanı
Hepsi
Merhabalar. RC uçak yapmaya yeni başlıycam kendim küçük bir sepet yaptım(en uygun fiyatlı malzemelerle) ama ne tür bir uçakla başlamam gerektiğini ve bu uçağı nasıl yapmam gerektiğini bilmiyorum bir sürü video izledim ama karar veremedim tecrübem olmadığı için.rc explorer tarzı ile mi başlamalıyım delta kanat mı yada f22 tarzı bir uçaklamı başlamalıyım bilmiyorum ve bu uçakları nasıl yapıcam şablon çıkarıp kendim mi kesmeliyim yoksa satın mı alayım 900 tl ye thk da var lazer kesim.tecrübeli birilerine danışmak istedim.kumandayı kendim yapıcam esp now ile haberleştiricem 3 dbı anten ile merlin marka kumanda üzerine yapıcam.
mt2204 motor
a2212 motor
30A esc alıcam.
lipo pili kaç mah ve amper almalıyım ağırlık önemli olucaktır yapıcağım uçağa göre yada belli bir marka varmı alınca üzmeyecek olan.
lipo şarjı için önce imax b6 düşündüm ama sonradan kendim yapmaya karar verdim bms ve ads1115 ile oluşturmaya başladıkça kumanda ve şarj devresinide burda paylaşıcam daha önce yapan varmıdır bilmiyorum.

Benim uçak hakkında pek bir bilgim yok, fakat bilen ustalarımıza sormuştum, chessna önermişlerdi ve güzel bir trainer model demişlerdi, size de ben önermiş olayım.
Hocam çok yanlış önermiş olabilirsiniz Cessna ilk uçak olarak kesinlikle önerilmiyor. Hatta direk konu başlığı var Cessna neden ilk uçak olmaz diye