RF Simulatorü yardım

acamurcu

Uye
Katılım
11 Kas 2014
Mesajlar
119
Tepkime puanı
0
Yaş
55
Yaklaşık on gündür RF 4.5 ile çalışıyorum. Birkaç sorunum ve tespitlerim var. Tecrübeli arkadaşların fikirlerini almak istedim.
1- Training menüsü altında Take oof ve Landing trainer bende çalışmıyor. Menüleri taradım sonuç alamadım.

2- Kumandamın kontrol çubukları farklı uçak modellerinde farklı çalışıyor sanki. Daha çok eğitim amaçlı, kolay uçurabileceğim modelleri seçiyorum. Örneğin Nexstar EP ve Nexstar EP with AFS. AFS olanı uçururken çok rahat iniş, kalkış, sağa sola manevra yapabiliyorken diğerini kullanırken sanki kumanda ayarları değişmiş gibi hissediyorum. Özellikle inişlerde sağa sola yatırıp kırım yaşıyorum. AFS de uçak havada sağa sola yatıkken tüm kolları saldığımda aynı otomobil kullanırken dönüş tamamlanınca direksiyonu bırakırsınız araç kendini toplar ya işte öyle uçak yere paralel hale geliyor. Diğer modellerde bu olmuyor. Bu uçağın mı yoksa AFS sisteminin özelliği midir? Bilemedim.

3- Yine Bazı modellerde kuyruk sağa sola dönüş hiç çalışmıyor. Her uçak modeli için ayrı kumanda kalibrasyonu mu yapmalıyım?

4- Heli denemelerim korkunç. Birçok heli modelinde havalanıp sağa sola hareket edeyim derken çakılıyorum. Daha başlamadan heliden soğudum. :'(

5- Kurulum PDF dosyasında ve forumda anlatıldığı gibi kumanda kalibrasyonunu yaparken bir uyarı var. " Kolları tekrar ortaya getirin ve soldaki resimdeki
gibi Channel1-4 ün %50 de olmasına dikkat edin."

Onu bir türlü % 50 ye getirmeyi başaramadım.

Fazla uzatmamayım. Şimdilik bu kadar.
 
RF Simulatorü yardım

2 ve 3 nolu soruya cevap vereyim. 2. Soruda zaten AFS yazmışsıniz yani otomatik uçuş sistemi devrede olduğu için siz stickleri biraktiginizda uçak kendini düzeltecek normal olan bu.
3. Soruyada uçak modelini yaz mamissiniz bazi modellerde kuyruk dümeni yoktur ondan olabilir.
 
RF Simulatorü yardım

1. Ve 4. Sorularada ben cevap vermeye calisayim :

1-Yanlis hatirlamiyorsam EMU ile crack kullanimlarda bu kisim aktif olmuyor ne yazik ki. Ama Crack islemi icin Dongle denilen urunu kullanirsaniz bu Ozellikle aktif oluyor diye hatirliyorum.

4- Heli ucurmak ucak ucurmaktan daha zordur ve sabit durmak (hover) icin bile uzun bir sure ve emek harcamak gerekir ne yazik ki.
 
RF Simulatorü yardım

Cevaplarınız için teşekkür ederim. AFS sistemini model uçaklarada uygulanabilir mi? Model uçaklara AFS sensörü kurulabiir mi? Şimdi bunu araştırıyorum.
 
RF Simulatorü yardım

ayhan çamurcu' Alıntı:
Cevaplarınız için teşekkür ederim. AFS sistemini model uçaklarada uygulanabilir mi? Model uçaklara AFS sensörü kurulabiir mi? Şimdi bunu araştırıyorum.
Tabiki kurulur zaten realfilght daki bütün modeller gerçek hayatta olan rc modellerden oluşuyor[emoji106]