Robert Kolej Model Uçak Klübü

dogacancolak

Yeni Uye
Herkese merhabalar,

Biz okulumuzda model uçak klubünü bu sene başında kurduk ve birkaç konuda size danışmamız gerek. Öncelikle ilk olarak serbest uçuş modeli mi yoksa rc uçak ile mi başlamanın daha doğru olacağına karar veremedik. Ayrıca bize başlangıç seviyesi rc veya serbest uçuş modelleri hakkında tavsiye verebilirseniz seviniriz. Hangi modeller ile başlamamız gerektiğini bilmiyoruz.

Son olarak İstanbulda yıl sonuna kadar olacak salon yarışmalarını nerden takip edebileceğimizi bizle paylaşabilir misiniz?

Şimdiden teşekkürler

Ben "şununla başlayın sonra şuna geçin" gibi bir önerinin mantıklı olmadığını düşünüyorum. Böyle bir öneri, "önce futbolla başla, sonra boksa geçersin" gibi bir anlam taşır bana göre.
Bir rehber öğretmeniniz vardır diye düşünüyorum. Önce oturup onunla bazı konuları netleştirin. Öğretmeniniz bu işlerden anlıyorsa onun bildiği türden başlarsınız. Yok anlamıyorsa o zaman THK'dan yardım isteyebilir belki. Nereden başlayacağınız biraz da bütçe ile ve elinizdeki atölye koşulları ile de ilgili. Hepsinden önemlisi sizin öğrenciler olarak ve okulunuzun yönetiminin hedeflerinin neler olduğu önemli.
Küçük bir atölye, okul bahçesindeki küçük bir uçuş alanı ve düşük bütçe ile bence ilk yapılacak şey PM Model'in sahibi Kaptan Selim Etger ile temasa geçmek olurdu. Lastik motorlu kaliteli uçak kitleri ile temel inşaat tekniklerini öğrenir, ilk uçuşlarla da temel aerodinamik bilgileri edinebilirsiniz. Hedef olarak kendinize basitçe bir model uçağı inşa edip uçurmayı da koyabilirsiniz, bir IHA tasarlayıp ulusal / uluslar arası yarışmalara katılmayı da. Dediğim gibi bunu rehber öğretmeniniz ve idare ile oturup belirlemelisiniz.
Kolay gelsin.

Bir öğretmen ve rc uçak aşığı olarak şunu söylemek istiyorum: THK model sitesinde lastik motorlu model uçaklardan edinip bunlarla el becerisini geliştirirken bir yandan da ikinci bir uğraş olarak öğrencilere simulator çalıştırılabilir,baktınız işler yolunda o zaman drone veya helikopter yada güzel süzülüşlü bir planörle arazide daha aktif olunabilir.

Geçen sene İzkal Tayyare Cemiyeti olarak bir şeyler denedik. Sadece öğrenci çabalarıyla ve biraz da sponsor desteğiyle bir trainer yaptık. Bizim için çok güzel bir tecrübe oldu %p
Hatta bu hafta içerisinde bu yıl olacak olan faaliyetlerimizi başlatmayı düşünüyoruz.

Aranızda tecrübeli birisi yoksa işler zor oluyor. Eğer yarışmalara katılacağız şeklinde iddianız varsa erkenden başlamalı ve hem inşa konusunda hem de pilotaj konusunda kendinizi geliştirmelisiniz.

Görev dağılımını güzel yapıp planlı bir şekilde çalışırsanız bu işin altından başarıyla kalkabilirsiniz. Bizim yapamadığımız nokta da buydu. Ondan dolayı hem raporumuz hem de uçağımız düzgün bir şeye benzemedi :-\ ancak bizler için çok iyi bir tecrübe oldu %p