Suya inip kalkabilen trainer uçak tavsiyesi

Dehadoba

Yeni Uye
Katılım
22 Mar 2016
Mesajlar
7
Tepkime puanı
0
Yaş
31
Değerli abilerim , arkadaşlarım , kardeşlerim .. Uçak konusunda forumdan baya bilgi edindim .. Ancak merak ettiğim şu .. Kara anlamında İzmitte oturuyorum ve merkeze yakın bir yerde bu tarz geniş bir alan yok özellikle iniş kalkış için düz bir yolun olduğu .. Peki altında sudan kalkış ve iniş yapılan ayakların bulunduğu bir trainer uçak edinsem işimi görürmü İzmiti bilenler için Sekayı düşünüyorum uçurmak için satın aldığım zaman .. Cessnalara bakıyorum trainer olarak geçiyor nasıldır ? Yada dediğim tarzda bir uçak var mıdır ? sudan kalkış ve suya iniş yapabileceğim ?
 
BİR SORUM VAR

Doğukan selamlar. Uçakçı olmasam da, bildiğim kadarıyla cessna pek başlangıç için uygun bir seçenek değil. Suya inip kalkmak ise tecrübeli pilotların bile pek yaklaşmak istemeyeceği bir şeydir diye tahmin ediyorum. İzmit'te aktif bir uçak ekibi var, elbet bir yer bulunur uçak indirip kaldıracak :)

Not: Bu tarz konu başlıklarından forum olarak hoşlanmıyoruz, konu başlığının konuyla ilgili fikir verici olmasına dikkat edin. Mesela bu konuyla alakalı suya inip kalkabilen trainer uçak tavsiyesi gibi bir başlık seçilebilir.
 
BİR SORUM VAR

Tamamdır teşekkür ederim , konu başlığına dikkat ederim bir dahakine .. Evet takip ediyorum .. Sanırım solaklardan Arslanbey tarafına geçilmiş kullanım için .. Fikir .. Kullanımda bilmediğim için sadece sordum :) öyle bir durumda heralde bende kullar üzerindeki Doğantepeyi seçerim oradaki açıklık ve düzlükler uygun gibi araba oldukça gidilebilir :)
 
Suya inip kalkabilen trainer uçak tavsiyesi

Emre kardesime aynen katiliyorum. "Cessna pek başlangıç için uygun bir seçenek değil" ornek olarak su konuya bakabilirsin ;)

 
Suya inip kalkabilen trainer uçak tavsiyesi

Doğukan, suya inip kalkabilen uçak denemiş biriyim. Hatta elimde iki tane var. Ancak, su uçağının da bir sürü sıkıntısı var. O nedenle birinin kızaklarını çıkarıp, teker taktım. Diğeri ise hiç uçmadı, yıllardır yatıyor. Hele ki Sekaparkta neredeyse imkansız. Nedenlerini bir araya geldiğimizde uzun uzun anlatırım.

Öte yandan sözünü ettiğin Kullar Doğantepeyi görmek isterim nasıl bir yerdir.
 
Suya inip kalkabilen trainer uçak tavsiyesi

Doğrudur tabi bekara k.rı boşamak kolay derler , tecrübe olmadığı için indiririz kaldırırız diye düşünüyoruz ama gerçekte olmayacağını o şekilde tahmin ettim yazarkende :) Sen yeterki iste .. Birgün haberleşiriz gider görürüz .. alan olarak sizin çalışma yaptığınız alanlar kadar düz değil eğimli ancak yolları boş ve ufak ufak vadi gibi kısımları ile kenara geldiğinizde kumanda için güzel bir görüş açısı yakalanır gibime geliyor .. Hatta birgün gidersem eğer size fotoğraf atarım ilk gidişimde ..
 
Suya inip kalkabilen trainer uçak tavsiyesi

Doğukan Demirer' Alıntı:
Peki başlangıç için örneğin marka model olarak ne tercih edebilirim ?

Geneli ilgilendiren konularda özelden cevap yazmadığımız için, buradan yazayım. Üstten kanatlı elektrikli bir eğitim modeli olabilir. Ama araba ile karıştırma, çünkü uçakta çoğunlukla kendin onarıp, tekrar uçarsın ve mutlaka kendinden birşeyler katman gerekir. Forumda bir sürü bilgi var zaten. Ama şu konuyu okumanı öneririm.



Hepsinden öte, bu işi yapanların buluşmalarına katılman, ortamı görmen karar vermende en büyük yardımcı olacaktır. Bende telefonun var, bir hafta sonu giderken haber veririm.
 
Suya inip kalkabilen trainer uçak tavsiyesi

Aslen uçakçı olan bi helici multici vs...ci olarak kendi çapımda bildiğim kadarıyla tavsiyelerim..... Yukarda yazılanlara aynen katılıyorum. Cesna bir eğitim modeli değildir... Diğer yandan suya iniş kalkış fena halde zordur. Düşük hızlarda havalanabilen güçlü motorlu bi uçak seçmen gerekir. Ayrıca seçeceğin uçağın önden motorlu olmamamsı sağlıklıdır. Çünkü inişte uçağın suya temas anında hızı ani olarak düştüğünden uçak genelde suya kapaklanıyor. Ve de denize inmişsen bu tuzlu su tüm elektroniğinin içine ediyor.


Bu manada wing dragon tavsiye edebilirim. zira deniz iniş takımı kiti ayrıca satılıyor... Ve de uçmayı öğretecek kaliteli bir bidondur. Ama yine de asıl tavsiyem kendi uçağınızı yapmanızdan yanadır. Ucuz yollu deneme yapmış olursunuz. Bu manada da Polaris biçilmiş kaftandır. Önceleri strach build olarak çıktı piyasaya. O kadar tutuldu ki kiti çıktı sonra.
 
Suya inip kalkabilen trainer uçak tavsiyesi

Mustafa Güney Abime sonuna kadar katılıyorum..... Suya inip kalkmak karaya inmekten çok çok daha zordur (Kendimden Biliyorum....) Bir İkincisi Su uacağı illa yapmak istiyorsan seawind diye bir uçak var sds hobby den alabilirsiniz hem motoru ortada hem de altı komple plastik floatlı değil yani.......

Ama izmitte uçuş grubu var diye biliyorum ki 30cc 50cc 100cc modeller de mevcut bence siz karadan şaşmayın derim.