Tanışma

E-Drone

QUADRO
Katılım
24 Kas 2014
Mesajlar
10
Tepkime puanı
0
Yaş
44
Tüm Forum Üyelerine Selamlar

Öncelikle Forum Kurallarına uygun olarak Tanışma Şablonunu aşağıda paylaşıyorum. :)

Adı : ERKAN
Soyadı : DİNÇER
Nereden : İSTANBUL/KARTAL
Mesleği : SATIŞ VE PAZARLAMA UZMANI
Yaş : 35
Hangi RC Model ile ilgileniyorsunuz (Heli / Uçak / Araba..) : Yandaki seçeneklere ilave olması gerekiyor sanırım (QUADRO FPV )
Var ise Modelcilik Tecrübeniz: YOK
Forumumuzu Nerden Duydunuz ? : İNTERNET ARAŞTIRMALARI
Kullandığım Model(ler) : CHEERSON CX-10


Evet genel bilgileri paylaştıktan sonra bu işe neden nasıl merakımın arttığını paylaşmak istiyorum.

Yaklaşık 1,5 yıl önce bir arkadaş elinde daha önce hiç görmediğim DJI PHANTOM cihazıyla çıkageldi.
O zamana kadar HELİ/UÇAK kullanmaya merakım azda olsa vardı. Fakat hiç bir zaman modelcilik veya uygulamaya dönüşecek kadar merak oluşmamıştı.
Hiç bir tecrübe ve araştırma olmadan Sadece bir heves ile aldığım oyuncak kategorisine giren micro Heli denemelerim başarısızlık ve kırım ile sonuçlandığı için hevesim kırılmış ve merak ötesine geçememiştim.
Fakat bu Multicopteri gördükten sonra bu merak yeniden canlandı ve gittikçe katlanarak artmaya başladı. İnternet sitelerinde QUADRO'lar ile araştırmaya araştırdıkça daha fazla öğrenmeye ve daha fazla meraklanmaya başladım.
Yine bir heves bir süre sonra sıkılır vazgeçerim sanıyordum.Ama öyle olmadı :thumbup: Bu hobiyi her yaş ve kuşaktan insanların yapabileceğini görmek beni umutlandırdı.
Aşağıdaki linkteki arkadaşın videolarını izledikten sonra FPV uçuşları konusuna çok fazla merak salmış durumdayım ve ilgi odağım bu konu üzerine gelişiyor.
Forumda İrfan Bey'inde benzer güzel paylaşımları var.



Sözün kısası en sonunda konuyla ilgili bugün benim ilk'lerimin günü oldu.
Herşeyden önce ilk kez Hanım'dan "Bak ürünü Alıyorum " diye izin aldım :laugh:
Tüm araştırmalarım ve :RCKolik: sitesinde Multikopter ile ilgili bölümleri okuduktan sonra daha önce hiç yurtdışında bir siteden (Ebay dahil) alışveriş yapmayan birisi olarak sırasıyla Paypal // Banggood // HobbyKing üyeliklerimi yaptım.
Yine Multikopter bölümünde Mehmet ve Türker Bey'in paylaştığı Cherrson CX-10 ürün incelemesini izleyerek banggood 'dan ilk mini quadromu sipariş ettim. Aynı Ürün Hepsiburada'da 100 TLye satılıyor Ben 16 USD'ye aldım .Vatana millete Hayırlı olsun :)
Umarım sağa sola takılmadan gelirler.
Bu cihazla kışın aylarında ev içinde mümkün mertebe yön duygumu ve kumanda hakimiyetini geliştirmek hemen yaz başlangıcında kendi FPV QUADRO'mu toplamak hedefindeyim. tabi tavsiyelere de açığım

Forum sitesinde tüm bilgi paylaşımı yapan herkese çok teşekkür ederim.
 
Tanışma

Hoşgeldiniz Erkan Bey,

Keyifle okuduğum tanışma konunuz için teşekkür ederim. :thumbup:

Bence CX-10'u aldığınıza hiç pişman olmayacaksınız, tahmin ediyorum sizi daha da heveslendirecektir. :)

Keyifli forumlar dilerim. :saygilar:
 
Tanışma

Erkan Bey öncelikle aramıza hosgeldiniz :thumbup: Action FPV konusunda en bilgi arkadaşların bulunduğu bir ortamdasınız :thumbup:

Bu arada Tanışma şablonuna önerinizi dikkate alarak "Hangi RC Model ile ilgileniyorsunuz " soruna Quadro / FPV de dahil ettik :)

Cx-10 hayırlı olsun, çok şeker ve güzel bir model. Şimdiden bol keyifli uçuşlar ve forumlar :saygilar:
 
Tanışma

Çok teşekkür ederim.
Kesinlikle Action FPV konusunda buradan çok şey öğreneceğim.
Bu arada Cheerson'um gelene kadar arkadaşım bana Distribütörü oldukları Parrot firmasının Mini Drone'unu getirecek bugün :) Bir kaç hafta bende kalacak
Bir ara fırsat bulursanız bu ürünüde incelemenizi tavsiye edebilirim.Ürün kumandasız ve Tablet yada telefona indirilecek Free Flight 3 uygulaması ile uçuruyorsunuz.
Gerçi buda oyuncak kategorisinde bir ürün sayılır ama özellikleri oldukça şaşırtıcı

tanıtım videosunu aşağıda paylaşıyorum


 
Tanışma

Nasıl tanıtım filmleri çekiyorlar adamlar, yok böyle birşey...
 
Tanışma

Hoşgeldiniz Erkan Bey, sanırım sizede bu virüs bulaşmış ;D
 
Tanışma

Hoşbuldum Tevfik Bey
Evet virüs banada bulaştı. %p
Özellikle ilgi duyduğum Quadro FPV Action videolarını izledikçe hevesim katlanarak artıyor. Başkalarının yaptığı bu videoları izlerken Ben neden yapamayayım :rolleyes: ?? sorusunu kendime sorarak hırslanıyorum.
Gerçi aşırı hırs ve hevesin zararlı olacağı bilincinde olarak Kırım içeren videoları da izliyerek ve kendimi frenliyor ve dikkatli ağır adımlar atmaya gayret ediyorum. Yani başlayanlar için kırım kaçınılmaz oda ayrı bir gerçek :laugh:
 
Tanışma

Erkan Bey, bundan sonra artık yurtdışı alışveriş işleriniz çoğalacak :) Yurtdışı alışverişlerde döviz hesabınız yoksa ve kartınıza tanımlı değilse Paypal dönüştürücü satıcının para birimini TL ye çevirirken güncel döviz rakamından daha yüksek bir meblağa dönüştürüyor. Dolar hesabı açarsanız ve kredi kartınıza tanımlatırsanız (tabikiki karttaki bu döviz hesabını Paypal a da tanımlamak gerekiyor) Paypal ile ödeme aşamasında orada bir seçenek var satıcının para birimi ile diye, o seçeneği seçerseniz kaybınız olmaz.
 
Tanışma

Bilgi için çok teşekkür ederim.
Forumda bu bahsettiğiniz konuyla ilgili bir video izlemiştim. ama Dün herşeye bir anda karar verip hızlıca siparişi geçtim. 16 $ lık ilk alışveriş olduğu için üzerine çok düşmedim. o yüzden yaklaşık 2 TL fazla ödedim.
ama sonraki siparişlerim için dolar hesabı açtıracağım ve mutlaka paypala tanımlatacağım.