www.bilimselyuzme.com

trex 550 3gx de spektrum dx9 idleup 2 ve idleup 1 aynı devirde neden?

Muammer Akbulut

Tecrübeli Uye
Web sitesi
www.facebook.com
İlgi Alanı
Hepsi
Arkadaşlar castle usb kablosuyla 550 dfc 3gx (550e den dfc ye döndürülmüş ) helikopterime governor ayarı yaptım castle arayüzü governor ayar bölümüne ile gerekli değerleri girdim pil 6s 22.2v , maingear 170T , pinion 16T , poly 6 , 1220kv , governor gain 25 ve governor değerleri Normal :1900 , idleup1 : 2000 , idleup2: 2170 castle govrnor bölümünde ayarlar bu şekilde kaydedildi ve herşey normal görünüyor Kumanda spektrum dx9 thorttle curve N 0 30 30 30 30 idleup1 70 70 70 70 70 idleup2 100 100 100 100 100
ayarladım buda normal. Şimdi normal olmayan heliye elektrik verip gaz ilerledimi normal modda diyeli 1900 rpm oluyor sonra idle1 açınca 2000 oluyor sıkıntı şurası idle2 açınca 2170 e yükselmesi gereken rpm idle1 deki rpm ye devam ediyor yani 2000. testleri palsiz yaptım rpm ölçme şansımda yok ama şurdan anlıyorumki idle 1 den idle 2 geçtiğimde en ufak gözle bir hızlanma ve seste bir değişiklik olmuyor buda aynı rpm de kaldığını gösteriyor sebebi ne olabilir tüm ayarlar normal görünüyor.

Benzer durumu Mordo Abi'mizin Trex 700 yasadik. Durumu degerlendirip Ilker hocamla konusunca Throttle kalibrasyonunu yeniden yapmamizi tavsiye etti.

Henuz test edemedik ama buyuk ihtimal kalibrasyonu yapinca duzelecektir. Baska bir degisle su an kumanda 100 gonderiyor ama Castle bunu 95 olarak goruyor ve bu nedenle Idle-2 gecmeyip, Idle-up 1 devam ediyor.

Emin olmamakla birlikte, 100-100-100 gibi değil de, 90 gibi bir değer deneyin, bakın hızlanma oluyor mu? Governorun sağlıklı çalışabilmesi için kendisine bir miktar oynama alanı bırakmak gerekiyor.

valla abi benimde aklıma gelmişti ama motor çalışıyorsa alakası yoktur deyip geçiştirmiştim. ama alakası olabilir.

muharrem normal throthle curve yi 0-100 liner yapıp en baştan calibrayon yap. bu uygulamayı goblın 700 de yap. tek geriye bu kalıyor yapılabilecek.

Emre Kaman' Alıntı:
Emin olmamakla birlikte, 100-100-100 gibi değil de, 90 gibi bir değer deneyin, bakın hızlanma oluyor mu? Governorun sağlıklı çalışabilmesi için kendisine bir miktar oynama alanı bırakmak gerekiyor.

castle da kesin çizgilerle bu değerleri veriyor. burda 100-100-100 değer verince esc %100 de çalışıyor anlamına gelmiyor %p %p %p. esc sadece ıdıl -2 ye geçmesi gerektiğini anlıyor.

mesela ıdıl -2 de hover da esc %60 kapasitesini kullanıyor diyelim. ama zora gelince allah ne verdiyse. :)p :)p :)p

ERHAN YILMAZ' Alıntı:
valla abi benimde aklıma gelmişti ama motor çalışıyorsa alakası yoktur deyip geçiştirmiştim. ama alakası olabilir.

muharrem normal throthle curve yi 0-100 liner yapıp en baştan calibrayon yap. bu uygulamayı goblın 700 de yap. tek geriye bu kalıyor yapılabilecek.

Kalibrasyon aşamaları nedir nasıl yapılıyor kısaca anlatabilirseniz sevinirim :embarras: :embarras:

Videosunu çektim arama vaktim olup yayınlayamadim ne yazık ki. Youtube konu ile ilgili video vardı. Bulamazsan eve gidince prosedür olarak yazarım.

Sent from my iPhone using Tapatalk

ERHAN YILMAZ' Alıntı:
castle da kesin çizgilerle bu değerleri veriyor. burda 100-100-100 değer verince esc %100 de çalışıyor anlamına gelmiyor %p %p %p. esc sadece ıdıl -2 ye geçmesi gerektiğini anlıyor.

mesela ıdıl -2 de hover da esc %60 kapasitesini kullanıyor diyelim. ama zora gelince allah ne verdiyse. :)p :)p :)p
o zaman idle'lar için throttle değerleri esc üzerinden mi ayarlanıyor? kartla veya bilgisayarla? Castle escleri bilmediğimden soruyorum, merak ettim. Anladığım kadarıyla throttle değeri escnin hangi modda uçacağını belirliyor, doğru mudur?

Aynen öyle Emre. Zaten yazılım her bir governor mod ıcın olmadı gereken lineer curve degerini söylüyor.

Bilmiyorum yaptınız mı fakat governor kullanıyorsanız 3gx ile gaz kalibrasyonunu yapmalısınız. :)

Governor için gaz kalibrasyonu videodaki gibi oldukça basit bir işlem.

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Arda Muammer FBL ünite olarak ikon kullanıyor, ESC olarak da castle. Buradaki kalibrasyon kumandanın gaz sinyali ile ESC bunu algılaması ile ilgili.

Işlem olarak benziyor ama biraz daha farklı.

Rckolik olarak Turkcesini yayinlayincaya kadar bu video yardımcı olacaktır :)

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Anladım abi. Ben hangi ünite kullanıldığını bilmediğim için konu başlığına göre 3gx diye düşündüm.. Senden videoyu bekliyoruz merak ettim bende. :)

Emre Kaman' Alıntı:
o zaman idle'lar için throttle değerleri esc üzerinden mi ayarlanıyor? kartla veya bilgisayarla? Castle escleri bilmediğimden soruyorum, merak ettim. Anladığım kadarıyla throttle değeri escnin hangi modda uçacağını belirliyor, doğru mudur?

aynen dediğin gibi. kumandadan fbl sistemine giden %100 throthle değeri esc ye aktarılıyor. esc bu sinyali alınca ıdıl 2 ye geçiyor.

Arda Erkan' Alıntı:
Anladım abi. Ben hangi ünite kullanıldığını bilmediğim için konu başlığına göre 3gx diye düşündüm.. Senden videoyu bekliyoruz merak ettim bende. :)
Bu hafta sonu tam set olarak castle tum ayar asamalarini yayinlarim insallah. Videolar hazir sadece duzenlemek ve yayinlamak kaldi :RCKolik: