uçak modüler sistem

Akan Tekin

acemi helici
Katılım
3 Mar 2013
Mesajlar
1,701
Tepkime puanı
873
Yaş
51
İlgi Alanı
Heli
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
uçak modüler sistem

Turker kardesime bu ay gelen Tower Hobby son katalogda benzer urunu gördük :) Sarjor gibi sok, tak, uc seklinde oldukca yaratici bir uygulama yapmislar ;) Paylasim icin tesekkurler Akan Bey :thumbup:
 
uçak modüler sistem

Her geçen gün modelcilik kolaylaşıyor. Yapım yok, ayar yok, uğraşmak yok. Hem iyi, hem kötü bence...
 
uçak modüler sistem

El emeği göz nurunun iyice içine ettiler.

Şimdi bu şartlarda Ömer Abinin mustang müzelik olarak saklanması lazım. :saygilar:
 
uçak modüler sistem

Gerçekten emek isteyen bir iş modelcilik ama bu da yeni başlayan arkadaşları bu işten korkutmamak için gerekli :thumbup: mesela benim gibi :lol:
 
uçak modüler sistem

Benim modelciliğe başladığım yıllar (70'lerin başları) yokluk yılları idi. Her türlü elektromanyetik dalga yayan aletin yasak kapsamında olduğu yıllarda Multiplex ve Graupner kataloglarına ağzımızın suları akarak bakardık. Doğal olarak o dönemlerde yetişen arkadaşlar inşaata odaklandılar. Hatta bazıları çılgın scale delileri haline geldi. Bir grup ise uçuş ve pilotajı ön plana çıkarmayı amaçladığı için hobiden elini eteğini çekti (benim gibi). Ta ki işin içine uzak doğu girip fiyatları düşürüp erişilebilir hale getirinceye kadar. Tabii o arada yasal sorunlar da ortadan kalkmıştı.
Demek istediğim şey şu: Kimimiz inşaattan, kimimiz onarımdan, kimimiz ise uçurmaktan zevk alıyoruz. Hem de herkes kendine göre değişik derecelerde. Dolayısıyla "modelcilik eziyet olmalı, öyle jiletle balsa kesip yapıştırmadan modelci olunmaz, ne gerekiyorsa kendin yapacaksın" gibi söylemleri terketmenin de zamanı geldi geçti. :) Duayenlere bunu kabul ettirmek güç hatta imkansız. Onlar hala benim gibi ARF kit toplayıp uçuranlara hafifçe alaylı, hafifçe küçük görür şekilde bakmaya devam edecekler ama zaman değişiyor. :)
 
uçak modüler sistem

Sümer Yamaner' Alıntı:
Demek istediğim şey şu: Kimimiz inşaattan, kimimiz onarımdan, kimimiz ise uçurmaktan zevk alıyoruz. Hem de herkes kendine göre değişik derecelerde. .......
Olayın özü bu olsa gerek :thumbup: :halay:
 
uçak modüler sistem

Bunlar modelciliği lerletmek adına değil ,daha çok ticari kar marjlarını hedef alan çalışmalar.Sümer abiye katılmamak elde değil.Modeli bırak sıfırdan imal etmeyi , henüz denge ayarlamasını bile bilmeden uçmaya kalkan acemileriz ve bu işler tam bize göre.Nerde kaldı emek , nerde kaldı bilgi ve tecrübe.Böyle şeyler bizi körler, kafamızı geliştirmez, aksine cahil cühela toplum olma yolunda hızlı adımlarla değil adeta koşarak ilerlerken , sadece paramızı kaparlar ve malesef bu durum hiç değişmiyor.
Bunları yeniliğe kapalı olduğum için yazmıyorum , elbette teknoloji takibi ,ufuk görmek açısından son derece yararlı şeyler.Lakin kendimize sitem ediyorum, sabır acı, çalışmak zor, ama meyvesi eminim en tatlı olanı...
 
uçak modüler sistem

Sevgili Hakan kardeşim, aslında ticari amaçla kurulmuş bir firmanın kazanç için çalışması hiç anormal birşey değil. Önemli olan aldığı paranın karşılığını vermesi. Genelde beğenmediğimiz Çin'deki firmalar bile iyi kötü bu karşılığı veriyorlar.
Ben "modelciliği ilerletmek" kavramına biraz girmek isterim. Nedir ki "modelciliğin ilerlemesi"? Bunun tek bir tanımı var mıdır? Bence yok. Muhteşem statik maket yapanlar var. Onlar da modelciliğin bir kolunu oluşturuyorlar. Eline bir tornavida bile almayan ama mükemmel uçak ya da helikopter uçuranlar da var. Onlar da başka bir koldalar. Yani modelci olabilmek için ya da modelciliği ilerletmek için tek yol bir modeli sıfırdan yapıyor olmak değil.
Ayrıca, günün imkanlarından faydalanmak da bence ayıp değil. :) Örneğin simülatör. "Ben büyüklerim gibi olacağım" diyerek sıfırdan uçak yapıp sonra ilk uçuşta çakmak hoş olmaz değil mi? :) Bir genç arkadaş düşünün. Uçaklara düşkün. Modelcilikle uğraşmak istiyor. Ama yaptığı uçağı uçurmak da istiyor. Ben bu durumdaki arkadaşlara öncelikle bir ikinci el ya da ARF uçak öneriyorum. Kumanda yüzeyi nedir, servo nedir, pushrod nedir, clevis hangisidir... Bunları çok zahmetsizce ve hızla öğrenmenin en iyi yolu bir somut örnek üzerinden gitmek. Bunu ben bir eğitimci olarak öğrenmenin kar topu nüvesi olarak görüyorum. Bu nüve (çekirdek) yuvarlana yuvarlana dev bir kar topu oluşturabiliyor zamanla.
Diğer bir nokta da şu: Bu bir "hobi"! Bu işle uğraşmamızın temel nedeni keyif almak. Tabii ki kendimizi geliştirmek istiyoruz ama hepimiz kendisini farklı bir yönde geliştirmeyi arzuluyor. Üç boyutlu uzayda farklı vektörler oluşuyor ve tümü bir büyük cismi yani modelciliği tanımlıyor. Kısaca modelcilik çok boyutlu bir kavram. O nedenle sıfırdan bir uçak yapan da RTF bir uçağı alıp uçuran da modelciliğin gelişimine kendi çapında katkı sağlıyor zaten.
Toplumsal cehalet aşkımıza ise diyecek birşey yok maalesef.
 
uçak modüler sistem

Sümer abi tüm söylediklerinize katılıyorum.Bence de modelcilikte kendi topladığın modeli
uçurabilmek en keyiflisi.Ben sadece bilgi açısından paylaşmak istedim.Ben kendimde
ARF kit aldım sadece öğrenebilmek için.Ama fazla bilgim olmadığı için model hala duruyor.
Bu modeli toplayıp uçurabilirsem benim için çok keyifli olacak. yorumlarınız için teşekkürler.
 
uçak modüler sistem

Teknolojinin sunduğu imkanlardan faydalanmanın yanlış olan hiç bir tarafı yok. Elbette teknolojiyi sunan karşılığını da isteyecektir. Yeter ki teknolojiyi yanında kültürü ile birlikte benimseyelim. Gerekli kültüre sahip olmadan, gereğinden fazla ucuzlamış teknolojinin yan etkileri çok şiddetli olabiliyor maalesef. Her gün duymaya alıştığımız trafik kazaları gibi...

Konuya gelince, bana cazip gelen bir olay değil. Ancak, bir düşünce ürünü ve değişik bir yaklaşım. Her yeniliği alkışlamak lazım! :bravo: Motor ve elektroniğe ayrıca para vermeden birkaç değişik model uçurabilmek, şartları bunu gerektiren kimseler için "tam" da ihtiyacı karşılayan bir şey olabilir.
 
uçak modüler sistem

Hobbynin amaci keyif almak ise bunun sinirlarini ve kurallarini kim oluşturuyor ki? Ayrica herkes profosyonel olmadigi icin bu konuda talep oluyor ki firmalarda bu acigi kapatiyor. Ayrica yapilmis olan moduler sistem daha sonralari sifirdan yapilan maketler icinde cok faydali olabilecek bir tasarim. Sumer Abiye katiliyorum. :saygilar: