Uygun Fiyatlı Uçuş Kontrol Kartı

İlgi Alanı
Uçak
Fpv bir uçak yapmak istiyorum. Otonom uçuş kabiliyeti de katmak istedim ama pixhawk falan baktığımda şu an için bütçemi aşıyor. Daha uygun fiyatlı kontrol kartları var mıdır?

Uçakta kullanmadım ama matek kartına inav yükleyerek gerekli bağlantılarla otonom uçuş yapılıyor galiba. F4 tarzı matek kartlara bakabilirsin.

• Beğen
Tepkiler: Yusuf Enes
Sevgili Yusuf
Aradığınız özelliklere sahip bir uçuş kontrolcüsü tabii ki vardır. inceleyebilirsiniz. Bilgi amaçlıdır. Maddi, manevi bir bağlantım yoktur.

Sevgi ve saygılarımla
Şakir Polay

Sevgili Yusuf
Aradığınız özelliklere sahip bir uçuş kontrolcüsü tabii ki vardır. inceleyebilirsiniz. Bilgi amaçlıdır. Maddi, manevi bir bağlantım yoktur.

Sevgi ve saygılarımla
Şakir Polay
Almayı düşünüyorum ama 2. el alışverişe çok aşina değilim alırsam nelere dikkat etmeliyim? Hemen kullanamayacağım çünkü.

Sevgili Yusuf.
İkinci el alışveriş süreçleri nadiren istenmeyen durumları ortaya çıkarabilir. Satıcı ile konuşarak aklınızdaki soru işaretlerini, çekincelerinizi anlatın. Karşıdan gelecek cevaplara göre sizde güven uyandırıyorsa satın alımı yapın. Bu sizin kararınızdır. Çoğu zaman problem yaşamazsınız. İstisnalar kaideyi bozmaz.

İyi şanslar.
Sevgi ve saygılarımla.
Şakir Polay.

Sevgili Yusuf

Sevgi ve saygılarımla
Şakir Polay
Hocam bu kart drone için değil diye biliyorum ama yanlış biliyirum sanırım

Hocam bu kart drone için değil diye biliyorum ama yanlış biliyirum sanırım
Sevgili Samet
Yusuf Enes kardeşimiz postunda aynen "Fpv bir uçak yapmak istiyorum. Otonom uçuş kabiliyeti de katmak istedim ama pixhawk falan baktığımda şu an için bütçemi aşıyor. Daha uygun fiyatlı kontrol kartları var mıdır?" şeklinde soru yöneltmiştir.

Ardupilot wikisinde ile ile uyumlu donanımların açık ve kapalı kaynak kodlu incelenebilir. Burada linkte verilen uçuş kontrolcüsü de wikide bulunmaktadır. Wiki de belirtilen donanımlar ardupilot bootloader yüklenip arduplane, arducopter, ardurover, ardusub, ardutracker vs yüklenebilmektedir.

Sevgi ve Saygılarımla
Şakir Polay

Sevgili Yusuf.
İkinci el alışveriş süreçleri nadiren istenmeyen durumları ortaya çıkarabilir. Satıcı ile konuşarak aklınızdaki soru işaretlerini, çekincelerinizi anlatın. Karşıdan gelecek cevaplara göre sizde güven uyandırıyorsa satın alımı yapın. Bu sizin kararınızdır. Çoğu zaman problem yaşamazsınız. İstisnalar kaideyi bozmaz.

İyi şanslar.
Sevgi ve saygılarımla.
Şakir Polay.
Hocam ben bu kartı sipariş ettim. Elime ulaştığında nelere dikkat etmem gerekiyor biraz nasıl kullanmam gerektiği konusunda bilgim var ama baktığım videolarda çok yüzeylsel anlatılıyordu. Bana önerebileceğiniz video veya yazı var mıdır? Türkçe olması şart değil. Teşekkürler.

Sevgili Yusuf
Öncelikle hayırlı olsun. Uçuş kontrolcüsü elinize geçtiğinde, muhtemelen içinde inav veya betaflight önyüklü olarak gelecektir. Uçuş kontrolcüsünü uygun data iletişimi de olan usb kablo ile pc ye bağlayıp inav veya betaflight configurator ile connect yapıp yazılımın flight controller i gördüğünü ve herhangi bir hata mesajı olup olmadığını kontrol edin.

Otonom uçuş özellikleri olan bir firmware yüklemeniz gerekecektir. Farklı bir firmware ı olup ardupilot ailesinden herhangi farklı bir bootloader ve firmware yüklemek için arducopter developeri Usta Andy Piper ın size kılavuzluk edecektir. Hernekadar videoda arducopter flash lansa da siz sonradan onu mission planner ile arduplane e rahatlıkla geçirebilir yada size aşağıda linkini verdiğim bootloaderli arduplane dosyasını (uzantısı hex olacak) kullanıp arduplane e direk geçiş yapabilirsiniz. Farklı marka ve model uçuş kontrolcülerimi ben bu videodaki adımları acele etmeden, yanlış yapmadan izleyip yükleyebildim.

İhtiyacınınız olacak program dir. bu kartın arducopter bootloader ve firmware ı da bu .

İyi şanslar.
Sevgi ve saygılarımla
Şakir Polay

Son düzenleme:
Sevgili Yusuf
Öncelikle hayırlı olsun. Uçuş kontrolcüsü elinize geçtiğinde, muhtemelen içinde inav veya betaflight önyüklü olarak gelecektir. Uçuş kontrolcüsünü uygun data iletişimi de olan usb kablo ile pc ye bağlayıp inav veya betaflight configurator ile connect yapıp yazılımın flight controller i gördüğünü ve herhangi bir hata mesajı olup olmadığını kontrol edin.

Otonom uçuş özellikleri olan bir firmware yüklemeniz gerekecektir. Farklı bir firmware ı olup ardupilot ailesinden herhangi farklı bir bootloader ve firmware yüklemek için arducopter developeri Usta Andy Piper ın size kılavuzluk edecektir. Hernekadar videoda arducopter flash lansa da siz sonradan onu mission planner ile arduplane e rahatlıkla geçirebilir yada size aşağıda linkini verdiğim bootloaderli arduplane dosyasını (uzantısı hex olacak) kullanıp arduplane e direk geçiş yapabilirsiniz. Farklı marka ve model uçuş kontrolcülerimi ben bu videodaki adımları acele etmeden, yanlış yapmadan izleyip yükleyebildim.

İhtiyacınınız olacak program dir. bu kartın arducopter bootloader ve firmware ı da bu .

İyi şanslar.
Sevgi ve saygılarımla
Şakir Polay
Hocam merhaba. Bu kartın içine gerekli yazılımı yükledikten sonra harici olarak gps takarsam kullanıma hazır hâle gelecektir değil mi? Daha kullanışlı olması için ne gibi şeyler yapılabilir?

Hocam merhaba. Bu kartın içine gerekli yazılımı yükledikten sonra harici olarak gps takarsam kullanıma hazır hâle gelecektir değil mi? Daha kullanışlı olması için ne gibi şeyler yapılabilir?
gps le otonom olacak fakat gps alırken dahili pusula olsun daha iyi olması için fpv kamera sistemi ekleyebilirsin telemetri ekleyebilirsin

Sipariş vermişsiz zaten ama sonrasında bu konuya bakacak arkadaşlar için bilgi olsun. Arduino üzerine multiwi yazılımını yükleyerek gps destekli otonom bir uçak yapabilirsiniz. Tahminimce 600 lira gibi bir rakam tutacaktır. Biraz elektronik bilgisi gerekiyor sadece. Mpu 6050, hmc5883 ve bmp180'i i2c hattı üzerinden bağlamanız gerekecek. Kart olarak pro mini işinizi görecektir.

• Beğen
Tepkiler: Yusuf Enes
Sipariş vermişsiz zaten ama sonrasında bu konuya bakacak arkadaşlar için bilgi olsun. Arduino üzerine multiwi yazılımını yükleyerek gps destekli otonom bir uçak yapabilirsiniz. Tahminimce 600 lira gibi bir rakam tutacaktır. Biraz elektronik bilgisi gerekiyor sadece. Mpu 6050, hmc5883 ve bmp180'i i2c hattı üzerinden bağlamanız gerekecek. Kart olarak pro mini işinizi görecektir.
Bilgi alabileceğim bir video falan var mıdır? Bunu da denemek isterim en kötü okul projesi olarak bile kullanabilirim.