Wind Rises

Katılım
26 Ara 2018
Mesajlar
5
Tepkime puanı
7
Yaş
27
Konum
Kocaeli/Gebze
İlgi Alanı
Uçak
Sakarya Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği bölümü öğrencisiyim. Çocukluğumdan beri uçaklara özel bir ilgim var. Mezun olup THY nın pilot eğitimine başvurmak gibi bir hayalim var umarım gerçekleşir. Yaklaşık 1 sene önce wind rises adlı animeyi izledim ve neden kendi uçağımı yapmayayım diye düşündüm biyerden başlamak lazım başlamak için güzel bir platform buldum herkese saygılar.
 
Adınız / Soyadınız
Furkan Burak Kaplan
Nereden Katılıyorsunuz
Sakarya
İlgilendiğiniz Model
Uçak
Var ise Modelcilik Tecrübeniz
Yok
Aramıza hoşgeldiniz. Keyifli ve güzel bir forum dileriz :RCKolik:

Kendi "uçağım" derken kendinizin toplamasından bahsediyorsunuz diye umut etmek istiyorum. Yok eğer bundan kastınız "kendi dizayn ettiğiniz bir model" ise bence çok erken. Neden mi ?




Bunun yerine fırsat buldukça şu konuya bakınız.



Ve şu modellerden birisini ILK modeliniz olarak seçiniz.


 
Uzun süredir forumu takip ediyorum ve öğrendikçe ne kadar az şey bildiğimi tekrar farkediyorum. Kendi uçağımı tasarlamak için henüz çok erken. Sizin de umduğunuz gibi kastettiğim uçak toplamaktı. Teşekkür ederim tavsiyeleriniz için.
İşte bu harika haber :thumbup: O zaman tekrar aramıza hoşgeldin :) Takıldığın yerlerde ilgilini konu altına ya da yeni konu açarak sorularını bizimle paylaşabilirsin :saygilar:
 
  • Beğen
Tepkiler: Hakan Ülgenalp
Furkan hoş geldin. :saygilar:
Başlamak için istek olması en önemlisi.
Doğru başlamak ise bu isteğin keyife dönmesi ve yaşam boyu devam etmesi nedenidir.
Senin düşüncelerin doğrultusunda olan bir genç arkadaşım bir kaç yıl önce depron esaslı model uçurduğum bir sıra yanıma gelmişti.
İstek ve hevesini belli edip başlamak istediğini söylemişti.
Bir kaç gün içinde ona da uçuşunu gördüğü modelden bir tane yaptık (f-22)
O model ile başlayıp pilotajını kısa sürede geliştirdi.
Üniversite mezuniyeti sonrası da THY sınava girip kazandı. Şu sıralar pilot eğitimi alıyor. Bana teşekkür etmesi bir yana söyledikleri: " Model uçak uçurmanın sınavlarda ve mülakatlarda kendisine çok katkı sağladığı" yönündeydi. :)
Herşeyin yolunda gitmesini dilerim.
 
Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Verdiğiniz örnek benim için çok değerli bunu başarabilen insanların olması beni daha çok motive eder. Hem yapım aşamasının anlatımı hem de uçurma kolaylığı açısından flite testin simple cup modelinde karar kıldım. Elektronik toplama aşamasındayım öğrenci olduğum için biraz yavaş ilerliyor ama sanırım böyle olması sonucu daha değerli kılar. Buraya ilk uçuş videomu atacağım günü sabırsızlıkla bekliyorum ?