X Uav Mini Talon Motor Açısı

CANKUT TAŞ

Çalışkan Uye
İlgi Alanı
Uçak
Arkadaşlar merhaba,x uav mini talon topluyorum ve ilk kez inşaatını yapıyorum ve yine ilk kez arkadan itişli bir uçak topluyorum.Lazer kesim köpük olduğundan muhtemelen motor açısı hazır şekilde üretilmiştir fakat özellikle x uav mini talon 1300 kullananlar motor açısı için fikir paylaşırlarsa sevinirim.Malum,epoksi ile bir kez yapıştırdım mı geri dönüşü olmuyor.
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Yukarıdan bakıldığında 1 derece sağa,yandan bakınca da 1 derece aşağı gibi görünüyor.Doğru mudur?

Merhaba Cankut bey, ben el yapımı mini talon yaptım motora biraz yukarı açı vermişim montaj sırasında. İlk uçuşta aşırı sola çekme problemi yaşadım ve havada iken acro yada horizon modları kullandığımda sürekli yunuslama yaparak gidiyordu gaz verince burnu çok dikiyordu. drek yapay zekanın yorumunu paylaşıyorum:

🔁 Motor Dönüş Yönü ve Tork Etkisi​

Senin konfigürasyonunda:

• Motor: Arkada (pusher)
  • Pervane dönüş yönü: Arkadan bakınca saat yönünde (CW)
  • Bu, uçağı sola döndürme eğilimi yaratır (tıpkı önde CCW dönen motor gibi)

🧭 Ne Yapmalı?​

Bu durumda uçak kalkarken burun sola çekme eğilimi gösterir. Bu nedenle:

Motora sağa doğru (yani uçağın uçuş yönüne göre sağa) ~2–3 derece yatay ofset verilmelidir.

Aynı zamanda, motor hafif yukarıda konumlandığı için (Mini Talon tarzında), burun aşağı dalmaya eğilim gösterebilir. Bu yüzden:

Motor aşağı doğru da ~2 derece eğimli monte edilmelidir.

İlk uçuştaki kırımdan sonra burun kısmını onarıp motorada gerkli açıları verdim ilk atışta oluşan sola çekme etkisi kayboldu ve uçak daha düzgün uçtu ancak bu seferde benden kaynaklı bi hatadan dolayı düştü.

Fabrikasyon kesim ürün olduğundan ona uygun yapıştırdım bu gece.Yukarıda gösterdiğim gibi bir iki derece aşağıya bakan,bir iki derece de sağa bakar şekilde monte edildi.Bakalım,uçuşta göreceğiz hocam.