www.bilimselyuzme.com

Yurt Dışı Alışveriş İçin Bir Öneri

Hamza Bayrak

Yeni Uye
İlgi Alanı
Hepsi
Herkese merhaba, iyi forumlar dilerim. Hali hazırda gümrük mevzuatı güncellenmişken artık 30 euro sınırı bile kalkmışken belki faydası olur diye Glocalzone adlı uygulamadan alışveriş tecrübemi paylaşmak istiyorum. Uygulama kısaca yurt dışı seyahati yapan kişi ile alıcıyı buluşturan bir uygulama. Alıcı kişi almak istediği ürün linkini paylaşarak teklifleri bekliyor ve Türkiyeye seyahat edecek olan ve getirmek isteyen kullanıcılar size mesaj atıyorlar. Yakışık bir ay önce Goosky markasından bir Rc helikopter satın aldım. Getiren arkadaş yaklaşık 20-25 euro getirme ücreti aldı. Bu getirme ücreti fazla gelebilir ancak başka bir şekilde ürün almak imkansız olduğu için çok fazla takmadım bu ücreti. Uygulama yaklaşık 10-15 euro alıyor, yani size getirme ücreti ortalama bir kutu büyüklüğünde ürün için 30-40 euroyu buluyor. Benim satın aldığım model 300 euro bandındaydı. Seyehat eden arkadaş Londradan ürünü aldı ve Türkiye'ye gelince sağ salim teslim aldım ve uygulama üzerinden parayı hesabına aktarmak için onay verdim. Daha sonra ürüne küçük bir yedek parça satın aldım yaklaşık 5 euroya getiren birisini buldum onda da sorun çıkmadı. Yani ürünün büyüklüğü ve fiyatına göre komisyonlar değişiyor. Kısacası bir ürün ihtiyacınız varsa göz gezdirin derim.

Güzel mantıklı. Peki tr girişinde ürün yakalandığında para kimden çıkıyor? Alıcıdan mı satıcıdan mı yoksa uygulamadan mı?

Güzel mantıklı. Peki tr girişinde ürün yakalandığında para kimden çıkıyor? Alıcıdan mı satıcıdan mı yoksa uygulamadan mı?
Hocam ürünü getiren kişi ürünü kendine almış gibi getirdiği için bir sıkıntı çıktığını duymadım. Ancak bir sıkıntı çıkarsa getiren kişi sizle iletişime geçer diye düşünüyorum. Uygulamadan WhatsAppa geçiyorsunuz ve iletişim kurmak rahat yani getirenle. Ben Rtf bir ürün getirttim kutu içinde lipo pil de vardı hiçbir sıkıntı çıkmadan jelatinli şekilde aldım heliyi şükür tabii Tr gümrüğünde hiçbir şeyin garantisi yok maalesef :))

• Beğen
Tepkiler: Ali Haydar GÖK